„Pino Cordella yra vienas iš tų meno veikėjų, kurie savo mokymu prisidėjo prie Salento prestižo kėlimo savo darbais ir atsidavimu, skleidė mados ir kultūros tendencijas, plėtojo Apulijos identitetą ir atvėrė duris naujoms kartoms. Jis buvo renginio „Jaunieji stilistai ant podiumo“ organizatorius.

Mados kūrėjas labai mylėjo jaunus ir kūrybingus žmones. O jo patarimai buvo svarbūs visiems. Kam pasisiekė jį artimiau pažinti, galėjo grožėtis jo žmogiška jėga, moralinėmis vertybėms ir ypatinga elegancija“, – rašo Italijos naujienų portalas lecceprima.it.

Dar būdamas labai jaunas baigė Milano „Marangoni“ ir „Secoli“ mados institutus. Vėliau vadovavo istorinei šeimos siuvyklai ir parduotuvei – ateljė, kurią 1783 metais įkūrė Leonardo Cordella. Iš Pietų Italijos kilęs siuvėjas ir stilistas P. Cordella tęsė iš kartos į kartą perduodamą elegantišką apsirengimo meną bei numatė reikšmingas mados evoliucijos ir stilistikos tendencijas. Nuo tada ir prasidėjo karjera, kuri paskatino Pino parodyti savo kūrybą visame pasaulyje.

Apulijos barokinio miesto Lecce vardą Pino Cordella garsino visame pasaulyje – mados dizaineris sukūrė išskirtinius drabužius svarbiems kino, muzikos, pramogų ir meno veikėjams.

Pino Cordella

1984 metais P. Cordella sukėlė perversmą aukštosios mados podiumuose, pristatęs savo laiku itin drąsią kolekciją, kurioje matyti apnuogintos modelių krūtys.

1994 metais P. Cordella buvo įpareigotas sukurti rūbą popiežiui Jonui Pauliui II istorinio vizito į Lecce proga, o vėliau ir popiežiui Benediktui XVI, kuris 2008 metais lankėsi Santa Maria di Leuca.

2000 metais Paryžiuje jis atstovavo Italijai 29-ojoje pasaulio siuvėjų bienalėje.

Mados kūrėjas skatino jaunųjų stilistų ir viešųjų įstaigų kultūrines iniciatyvas rengdamas dideles parodas prestižiškiausiuose muziejuose.

Savo darbus Pino Cordella yra pristatęs didžiausiuose mados šou Europoje ir pasaulyje bei gavęs ne vieną apdovanojimą už savo veiklą ir kūrybą.

Pino Cordella

Pino Cordella įsteigė tarptautinę mados mokyklą „Istituto Cordella“, kuri veikia Lečės ir Romos miestuose. Mokykloms vadovauja Pino vaikai, taip pat mados pasaulio atstovai, stilistai, dizaineriai Carol, Christian ir Manuel Cordella.

Mados kūrėjas iš Pietų Italijos turėjo ypatingą ryšį su Lietuva – jis buvo klubo „Lions Club Copertino Salento“ atstovas, kuris bendradarbiavo su „Vilniaus Lions moterų klubu“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)