Nuo 2001 iki 2015 m. A. Elbazas buvo „Lanvin“ kūrybos direktorius, jį gyrė už šių mados namų atnaujinimą, rašoma bbc.com.

Ne per seniausiai jis buvo įkūręs savo prekės ženklą „AZ Factory“.

Jo verslo partneris Johannas Rupertas teigė, kad A. Elbazas mirė nuo koronaviruso.

Pasak J. Ruperto, jo verslo partneris turėjo gebėjimą plačiai pažvelgti į madą ir siekė įgyvendinti svajonę apie tvarią, sąmoningą madą.

A. Elbazas gimė Maroke, augo Izraelyje, o karjerą mados srityje pradėjo Niujorke – bendradarbiaudamas su dizaineriu Geoffrey Beene.

1996 m. jis atvyko į Paryžių, čia Yves St-Laurent patikėjo jam prekės ženklą „Rive Gauche“. Jį atleido 1999 m., kai kompaniją įsigijo „Gucci“.

Alberas Elbazas

Kaip rašoma „Vogue“, A. Elbazas labai mėgo savo darbą ir visada stengdavo, kad jo rengiami žmonės pasijustų ypatingi.

Kai jis pradėjo dirbti „Lanvin“, šie tada nedideli mados namai siuvo daugiausia vyriškus drabužius. Dizaineris transformavo „Lanvin“, ir mados namai ėmė kurti daugiausia moteriškus drabužius. Jo kokteilinės suknelės sulaukė daug gerbėjų, buvo plačiai giriamos.

A. Elbazo sukneles mėgo Natalie Portman, Meryl Streep ir kitos Holivudo aktorės. „Albero „Lanvin“ mados namams kurtos suknelės – vienintelės, kurias vilkėdama jaučiuosi savimi ar netgi geresne savo versija“, – 2015 m. yra sakiusi M. Streep.

2014 m. interviu dizaineris teigė, norintis papuošti moteris patogiais drabužiais: „Kad reikėtų tik užsisegti ir atsisegti“, – sakė jis.

A. Elbazas buvo gavęs daug mados srities apdovanojimų, o 2016 m. jį apdovanojo Prancūzijos garbės legiono ordinu, kuris yra prestižiškiausias apdovanojimas šalyje.

Dizaineris Alberas Elbazas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)