Šiltojo sezono kryptys, panašu, ir šiemet išliks kuklesnės geografijos prasme ir dauguma turbūt jau suplanavo atostogas prie Baltijos jūros ar kituose gražiuose mūsų krašto kampeliuose. Tad kokia gi vasara Lietuvoje be megztinio – puikaus palydovo vėsesnėmis dienomis ar ilgais svajingais vakarais?

ROBI AGNES pavasaris/vasara’21

Apie pavasario pasirinkimus ir apie tai, kas naujo laukia mezginių mėgėjų, kalbiname lietuvių prekės ženklo ROBI AGNES kūrėją Robertą Skiauterytę.

„Mėgstu sakyti, jog tam tikra prasme esame „nestandartinis” prekės ženklas: nepristatome didelių kolekcijų, kurios praūžus sezoniniam viesului užpildo atsargų lentynas ir vėliau turi sukti galvą, kaip visa tai, kas „nebemadinga”, parduoti. Pagrindinis mūsų siekis – neapsikrauti daiktais ir kurti universalius bei laikui nepavaldžius rūbus – tokius, kuriuos klientas užsukęs pas mus rastų kelerius metus iš eilės, o įsigijęs galėtų lengvai pritaikyti kasdienėje aprangoje net ir pasikeitus mados tendencijoms”.

ROBI AGNES pavasaris/vasara’21

Tad pasak kūrėjos, stengiamasi „dviračių neišradinėti”, kiekvienam sezonui dažniausiai paruošiami tik keli nauji modeliai ir labai dažnai „naujiena” tiesiog tampa jau esamo ir ženklo gerbėjų pamėgto modelio nauja spalva. „Labai mėgstame spalvas, jas vertina ir mūsų klientės. Šių metų favoritė - švelni mėtų, kuri man visuomet asocijuojasi su pavasariu, gaiva ir gera nuotaika. Tikrai nesunku pastebėti kaip šis nuotaikingas atspalvis dominuoja mūsų šio sezono naujienų kompanijoje”.

ROBI AGNES pavasaris/vasara’21

Roberta pastebi, jog apskritai jos kuriami drabužiai dažniausiai gimsta iš noro išbandyti kažką naujo – naują raštą, formą ar, pavyzdžiui, naujus siūlus. Taip nutiko šiemet, kai iš tiekėjų Italijoje gavome paletę puikių alpakos verpalų. Seniai svajojau apie gaminius su alpakos pluoštu, nieko panašaus nesame turėję anksčiau, ir labai patiko verpalų lengvumas, sudėtis, o ypač tai, kad alpakos pluoštas šiuose verpaluose yra nedažytas. Šitaip mūsų megztinių kolekcijoje atsirado puikus susagstomas alpakos vilnos vasaros megztinis.

ROBI AGNES pavasaris/vasara’21

Ir nors megzti rūbai šiltuoju metų laiku Lietuvoje tikrai nepamainomi, sunku būtų pamiršti, jog pastarieji keleri metai mūsų šalį taip pat lepino itin karštais epizodais. Tokiomis dienomis vargu ar surastume daug rimtų varžovų suknelėms. „Kurdama sukneles stengiuosi vadovautis panašiu principu – drabužis turi būti ne tik gražus, bet praktiškas bei pakankamai universalus, pasiūtas iš gero audinio. Mėgstu vienspalvius, paprasto kirpimo modelius, su viena kita subtilia detale. Tokios suknelės lengvai priderinamos prie skirtingos avalynės, aksesuarų, gali tuo pat metu atrodyti ir elegantiškai, ir pakankamai kasdieniškai – viskas priklausys nuo dėvinčiojo nuotaikos ar pasirinkto derinio”. Anot Robertos, puiki ir neįtikėtinai paprasta rūbo detalė yra dirželis, kurio pagalba turima suknelė gali transformuotis mažiausiai į du skirtingus įvaizdžius.

ROBI AGNES pavasaris/vasara’21

Kai kas visiškai naujo ir netikėto ženklo kūryboje šį sezoną yra medvilnės marškinėliai. Tai bendras ROBI AGNES ir mados fotografo Vaido Jokubausko darbas. Paklausta kaip kilo mintis žengti ženklui neįprastu keliu, Roberta pastebėjo, jog pati be marškinėlių neįsivaizduoja nei vienos savo vasaros. „Dažniausiai, turiu du – tris vienetus, kurie mane lydi visą sezoną. Tad mintis gaminti juos pačiai jau senokai sklandė ore. Galvojau apie dizainą, kokie marškinėliai tai turėtų būti – balti, žinoma, čia abejonių nekilo”, – dalijasi Roberta.

Ji taip pat pasakoja su nostalgija prisiminusi kaip mokyklos ir studijų metais mėgo marškinėlius su kino žvaigždžių ar muzikantų nuotraukomis ir šypsodamasi priduria: „Turbūt nesuklysiu sakydama, kad tuo metu dauguma buvome kokios nors grupės uolūs gerbėjai ar beviltiškai pametę galvas dėl kurio nors žymaus aktoriaus ar aktorės. Tais „neinstagramo” laikais tikras (kambarių) sienas, žinoma, puošė plakatai, o rūbus – numylėtinių fotografijos”. Taigi prisiminimai padiktavo pagrindinę idėją, o tinkamų kadrų jos įgyvendinimui pasak kūrėjos ilgai ieškoti nereikėjo – naujieną papuošė gero pažįstamo ir gabaus fotografo Vaido Jokubausko kūryba. „Su Vaidu dirbame jau ne vienerius metus, labai vertiname jo indėlį į mūsų kaip ženklo įvaizdį ir kelionę, todėl labai džiaugiamės, kad jo meniškos nuotraukos su lietuvių modeliais atsidūrė ant mūsų marškinėlių”.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)