Nepaisant skandalingo įvykio, apžvelkime įdomiausias ir labiausiai savo įvaizdžiais išsiskyrusias renginio svečių aprangas.

Juozas Statkevičius, Indrė Stonkuvienė

M.A.M.A. apdovanojimuose Indrę Stonkuvienę rengė vienas garsiausių Lietuvos dizainerių Juozas Statkevičius. Vido Bareikio mylimoji Indrė atrodė tarsi karalienė, nuo galvos iki kojų pasidabinusi auksine spalva su ant galvos tviskančia antikvarine, 19 amžiaus tradicine kinų vestuvių galvos puošmena.

Indrė Stonkuvienė

Atlikėjos Angelou apranga ir bendras įvaizdis priminė „tik atsikėlusios iš lovos“. Atrodė taip, jog vilkėta suknelė pasiūta iš atlasinės patalynės su „kvarbatkomis“.

Angelou

Štai atlikėjo Remigijaus Daškevičiaus-Remio mylimoji, šokėja Svajūnė Kačenauskaitė į renginį atvyko apnuoginusi sėdmenis. Nors viešas renginys gali pasirodyti pats tinkamiausias momentas demonstruoti savo pusnuogius apvalumus, tačiau tokie išsišokimai 2021 metais – lyg žingsnis dešimt metų atgal.

Remigijus Daškevičius-Remis ir Svajūnė Kačenauskaitė

Laura Blaževičiūtė renginyje puošėsi mergaitiško, balerinos tipo, subtiliai peršviečiama suknele. Ar tokia suknelė tinkamas pasirinkimas – spręsti jums.

Laura Blaževičiūtė

O Karolina Meschino ant raudonojo kilimo priminė princesę iš pasakų.

Dominykas Ježeris, Karolina Meschino

Delfi Stilius paprašė įvertinti, ką apie svečių aprangą mano mados tendencijų analitikė Marija Palaikytė.

Marija Palaikytė

Teoriškai viena pagrindinių sėkmingo įvaizdžio taisyklių yra būti laiku ir vietoje. Bet, ką tai reiškia tuomet, kai kalbame apie meno pasaulį? Muzikos apdovanojimų šou visada yra tam tikras mados, išsišokimų, provokacijų spektaklis. Čia pagrindiniu raktu į sėkmę tampa tikrai ne nuosekliai įgyvendinti aprangos kodo reikalavimai, o kaip tik atvirkščiai – savitumas, drąsumas, išskirtinumas. Pagrindiniu tikslu tampa noras sukelti emociją, būti pastebėtam....

Čia net ir pamatiniai sėkmingo įvaizdžio kriterijai tikrai nėra tie patys, kaip formaliuose renginiuose. Tad, būtent tokio tipo renginiai leidžia eksperimentuoti, o išpuoselėtas tobulumas atrodo šaltai, svetimai ir net nenatūraliai. Vis dėlto net ir jaunystės, šou, meno ar dar kitomis maištavimo aplinkybėmis stilingu išlieka skoningas išskirtinumas.

Beskonybė visada yra beskonybė, o istorijoje įsimena tie, kurie yra tiesiog tikri. Net, jei kartais drabužis pralenkia dėvinčiojo nuopelnus.....

Svarbu suprasti ir tai, kad tokio rango renginiuose kviestiniai svečiai neretai puošiasi skolintais įvaizdžiais, tad, ir nesėkmingų derinių klaidas reikėtų mažų mažiausiai dalinti ne tik podiumo, bet ir užkulisių žvaigždėms.

Kad ir kokį įvaizdį pasirinktume, jis yra savitas tik tuomet, kai nėra sukurtas dirbtinai. Nieko nėra blogiau už hiperbolizuotą įvaizdį ir pasimetusias drabužyje įkalinto žmogaus akis. Tikrumas visada laimi. Lygiaverčiai ir tuomet, kai žaidžiame tradiciniame aprangos lauke ir tuomet, kai maištaujame. Šiemet kaip visada buvo visko. Bet to ir reikia, nes šou pasaulis privalo sukiršinti emocijas. O svarbiausia, iš tiesų, juk yra tai, kad net tokiu sudėtingu metu, mes švenčiame muziką, meną, madą.

Marija Palaikytė – mados tendencijų analitikė

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (617)