„Kurdama lino kapsulę norėjau suderinti klasiką ir moderną – iš lietuviško lino sukurti kolekciją, tiksiančią šiuolaikinės moters spintai“, – idėjos gimimo užkulisiais dalijasi A. Gilytė.

Šis audinys yra vienas seniausių pasaulyje. Dėl savo itin aukštos kokybės ir patvarumo renesanso laikais jis buvo traktuotas kaip prabangos atributas. „Šiandien vis dažniau atsigręždami į sąmoningą vartojimą natūraliai grįžtame prie universalių ir kokybiškų medžiagų, tokių kaip linas, kuris be kita ko, yra draugiškas ir mūsų odai“.

Modernus kirpimas ir pakitęs lino apdirbo procesas leidžia šiam audiniui sužvilgėti naujomis spalvomis. Lininiai rūbai puikiai dera šiuolaikinės moters spintoje: su jais galima keliauti ir į gamtą, ir į biurą, jei tik pastarajame nėra itin įpareigojančio aprangos kodo.

Agnė Gilytė pristatė lino kolekciją

„Lino drabužiai dažniausiai puikiai papildo mūsų jau turimą garderobą. Lininės kelnės dera prie kokybiško švarko ar megztinio, o marškiniai puikiai tinka su mėgstamais džinsais ar sijonais. Nereikia bijoti eksperimentuoti su skirtingo tipo medžiagomis, prisiminkite sluoksniavimą, kuris yra ypač tinkamas mūsų klimatui. Svarbu neperkrauti įvaizdžio aksesuarais, o leisti podiumą užimti savo paprastumu žaviam ir išskirtiniam lino audiniui“, – dalijasi stilistė.

Anot A. Gilytės, šiandien itin populiarūs ir lino kostiumėliai: „Norinčioms susikurti vientisą, minimalistinį įvaizdį siūlyčiau lininius marškinius derinti su vienodo atspalvio kelnėmis arba šortais. Toks kostiumėlis, papuoštas skoningais aksesuarais puikiai tiks įvairiausiomis progomis bei suteiks subtilų elegantiškumo jausmą“.

Lininius kostiumėlius galima dėvėti tiek karštomis vasaromis dienomis, tiek šaltuoju metu laiku: „Dėl savo patogaus kirpimo jie neįpareigoja, nevaržo ir leidžia kvėpuoti odai, tad rudenį ar žiemą kuomet daugiau laiko praleidžiame namuose lino kostiumėliai puikiai tinka kaip laisvalaikio aprangos alternatyva“.

Lininiai rūbai pakeri savo paprastumu ir dažniausiai spintoje užsilieka toli gražu ne vieną ir ne du sezonus. „Tai iš mados neišeinanti klasika“, – sako A. Gilytė.

Agnė Gilytė pristatė lino kolekciją

Lino drabužiai leidžia odai kvėpuoti bei prisiderina prie skirtingų oro sąlygų, tad gali tiek vėsinti, tiek šildyti. Ši medžiaga taip pat turi antiseptinių savybių bei puikiai sugeria prakaitą, tad yra nepamainomas karštų vasarų ar kelionių kompanionas.

Ne vieną moterį jie paperka ir savo praktiškumu – linas yra itin lengvai plaunamas, greitai džiūsta, ir kitaip nei su, pavyzdžiui, medvilne – jo nereikia lyginti. „Naujausi lino apdirbimo metodai leidžia užtikrinti, kad audinys būtų švelnesnis odai bei mažiau glamžytųsi“.

Stilistė sako neabejojanti, kad artėjantis šiltasis sezonas leis liną pamatyti naujomis spalvomis: „Pastarieji metai daugelį tarsi patraukė arčiau gamtos, leido sustoti bei atsigręžti į save. Natūralu, jog tai atsispindi ir mūsų aprangoje“, – šypsosi A. Gilytė.

Agnė Gilytė pristatė lino kolekciją
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)