Pandemija nemenkai pakeitė mūsų gyvenimą, taip pat ir mados pasaulį. Kas galėjo pagalvoti, kad vienu populiariausių aksesuarų taps apsauginės veido kaukės. Viso pasaulio dizaineriai suskubo jas kurti, kad šis būtinas aksesuaras taptų dar ir madingu akcentu, kurio pasaulis ilgai nepamirš.

Štai 7 pačios brangiausios iki šiol sukurtos apsauginės veido kaukės:

1. Deimantais puošta kaukė, „Yvel“

Tie, kas nusiteikę išleisti nemažas sumas aksesuarams ir mėgsta prabangius gamintojus, turėtų susidomėti juvelyrikos namų „Yvel“ apsaugine veido kauke. Ši kaukė pagaminta iš 250 g 18 karatų aukso ir, anot „Harper‘s Bazaar“, yra puošta 3 000 tikrų deimantų, kurių kiekvienas sveria maždaug po 210 karatų. Kaukė dailiai spindi, yra absoliučiai sandari.
Deimantais puošta kaukė, „Yvel“. Kaukės kaina – 1,5 mln. dolerių.

Tiems, kurie nori prabangiai saugotis nuo viruso, vertėtų žinoti, kad kaukės kaina – 1,5 mln. dolerių.

2. Kristalais puošta kaukė, dizaineris Christianas Siriano

Prabangių drabužių kūrėjas Christianas Siriano sukūrė nemažai apsauginių veido kaukių, jos buvo pristatytos ant podiumo. Turbūt brangiausia iš jo sumanytų kaukių – juoda, puošta kristalais. Ši ypatingai žėrinti kaukė gaminama tik pagal individualų užsakymą, jos kaina – 595 doleriai.

Dizaineris primena, kad ši kaukė nėra apsauginė, ji dėvima ant apsauginės kaukės, norint stilingai atrodyti.

3. Deimantinė veido kaukė, „Jacob & Co“

Juvelyrikos namai „Jacob & Co“ sukūrė veido kaukę iš 18 karatų baltojo aukso. Juvelyrai pasistengė, kad kaukė išskirtinai spindėtų ir papuošė ją 3,040 apskritai nušlifuotų deimantų. Norintiems tokios dailios veido apsaugos teks pakloti nei daug, nei mažai – 250 000 dolerių.

Ši kaukė taip pat nėra apsauginė, ji dėvima ant apsauginės kaukės.

4. Pagal užsakymą siūta medžiaginė kaukė, dizainerė Collina Strada

Collina Strada – inovatyvių, idėjų nestinganti dizainerė. Ji mano, kad visas pasaulis yra jos podiumas ir yra įsitikinusi – apsauginės kaukės turi būti išskirtinės, kaip ir jas dėvintys žmonės. C. Strados kaukės – iš plonų, brangių audinių, kurių krašteliai gali būti surišti į kaspinėlį ar šiaip kabėti.

5. Šilkinė kaukė, „House Of Bijan“

Jeigu mintis pakloti 490 dolerių už apsauginę veido kaukę jūsų negąsdina, bet nemėgstate blizgučių, spindesio, Beverli Hilse esantys mados namai „House Of Bijan“ turi jums pasiūlymą – Italijoje siuvamas subtilias šilkines kaukes. Kaukių kiekis ribotas.

6. Skydelis, „Louis Vuitton“

Iš prekės „Louis Vuitton“ (LV) visada tikimės naujoviškų dizainų. Šį kartą jie ėmė gaminti ne apsaugines veido kaukes, o skydelius. Skydeliai – su klasikinio LV dizaino elementais, saugo nuo ultravioletinių spindulių, taigi yra patikima apsauga ne tik nuo viruso, bet ir nuo žalingo saulės spindulių poveikio.

Kaukių kainos prasideda nuo 3 300 dolerių, jų kiekis ribotas.

7. Auksinė kaukė, dizaineris, Shankaras Kurade

Dizaineris Sankaras Kurade mėgsta auksą – dažnai mūvi auksines apyrankes, žiedus, segi vėrinius. O dabar jis sukūrė sau apsauginę kaukę iš 60 g aukso, pradinė jos kaina – 5000 dolerių. Kad būtų įmanoma kvėpuoti, kaukėje teko išgręžti skylučių, taigi po šia kauke būtina dėvėti tikrą apsauginę kaukę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)