Dizainerio vardo prekės ženklas pranešė apie jo mirtį instagrame.


M. Canovas gimė 1935 m. Jis mokėsi Luvro mokykloje ir Vaizduojamųjų menų mokykloje.

1963 m. jis įkūrė savo vardo tekstilės dirbtuves ir debiutavo su didelio formato, ryškių spalvų objektų tekstilės kolekcija.

1988 m. interviu leidiniui „House & Garden“ tekstilės dizaineris sakė: „Visą gyvenimą mėgau didelius motyvus. Jie man atrodo elegantiškesni, ryškesni.“

M. Canovas dizainai atspindi kuriamo gražaus gyvenimo idėją, taip pat – paties kūrėjo smalsumą, skatinantį tyrinėti pasaulį. Tekstilininkas dažnai lankydavosi Indonezijoje, kitose pasaulio šalyje, o tai darė stiprią įtaką jo kūriniams.

Manuel Canovas

1998 m. jo vardo privatų prekės ženklą įsigijo Londone įsikūrusi didžiulė „Colefax“ grupė – tada apie M. Canovas tekstiles sužinojo visas pasaulis.

Šiuo metu jo tekstilės darbai įeina į tarptautines kolekcijas ir nuolatines ekspozicijas Cooperio Hewitto muziejuje Niujorke, Victorios ir Alberto muziejuje Londone ir kituose muziejuose.

Interjero stilistės ir rašytojos Mieke ten Have teigimu, M. Canovas tekstilės darbai visada pasakoja kokią nors istoriją, nukelia žiūrovus į pažįstamus ir nematytus kraštovaizdžius.

Pastaruosius metus tekstilės dizaineris mėgo leisti savaitgalius su žmona Catherine, vaikais, anūkais ir svečiais 17 a. statytame šeimos name Normandijoje, Pays d’Auge srityje. Čia jis realybėje įgyvendino gražaus gyvenimo kūrimo idėją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)