Dėmesio vertas kiekvienas P. Cardino pamąstymas, lydimas vis didesnės patirties mados pasaulyje. Šį kartą dalijamės jo citatomis apie sėkmę, darbą, atsakomybę, nuopelnus ir stilių.

1. Žinoma, geriau turėti stilių nei būti madingam. Stilius yra prekės ženklas, o mada yra praeinanti.

2. Prisiimu visą atsakomybę, visus rūpesčius pasilieku sau. Džiaugsmas, laimė, šventė – kitiems. Žmonėms greitai pabosta mūsų sunkumai, jie – ne jų problemos.

3. Sėkmė – tai pasiekimas. Pasisekimas. Tai – darbas. Pasisekimą pasiekiau tik darbu. Tam reikia diskretiškumo, ambicijos, mokėti patylėti ir matyti, kas prieš tave.

4. Niekada nesu sau pasakęs „viskas, man pavyko!“. Dirbti ir tobulėti reikia nuolat.

5. Pradėjęs dirbti labiau nei apie moters charakterį galvojau apie jos formas, apimtis. Idėją, siluetą – svarbiausia, kad rūbus būtų galima dėvėti.

6. Norėjau, kad mane atpažintų... Norėjau susikurti vardą, labai gerai suvokiau šį savo norą. Tačiau tai tapo ir mano koziriu, nes mano vardas tapo socialiniu reiškiniu.

7. Ar sėkmė būtų susikurta, ar su ja būtų gimstama - reikia mokėti ja pasinaudoti.

8. Kai esi jaunas, viskas dar priešaky. Bet net ir būdamas populiariu turi dirbti išsijuosęs, nes atsakomybės su metais vis daugiau.

9. Dirbti reikia tyloje, klausytis savo sąmonės ir neklausyti kitų.

10. Personalinė paroda - tai mano darbo pripažinimas, tai ne atsitiktinumas. Tai darbo, susikaupimo ir asmenybės rezultatas, reikia kurti savo asmenybę.

Pierre'as Cardinas, mados namų Pierre Cardin archyvo nuotr.