37 metų dizainerį iš Niujorko keli anoniminiai kaltintojai pavadino „seksualiniu plėšrūnu“. Jie tvirtino, jog per įvairius pastarųjų metų renginius A. Wangas į jų gėrimus pribėrė amfetamino darinio MDMA ir seksualiai juos išnaudojo, pranešė žurnalas „Women`s Wear Daily“ (WWD).

A.Wangas, kuris pagarsėjo žvaigždžių lankomais vakarėliais, kai 2005 metais sėkmingai pristatė savo mados prekės ženklą, antradienį atsisakė pakomentuoti WWD pranešimus.

A.Wango atstovai į dailymail.com prašymus pakomentuoti šiuos kaltinimus taip pat neatsiliepė.

Kaltinimai A. Wangui pasirodė pirmadienį, kai socialiniame tinkle „Instagram“ jais pasidalijo mados pramonės stebėtoja „Sh*t Model Management“, paraginusi visuomenę boikotuoti jo prekės ženklą.

„Alexanderis Wangas yra įtariamas seksualinis plėšrūnas. Daug modelių vyrų ir transmodelių išdrįso viešai prabilti apie įtariamą seksualinį smurtą, kurį prieš juos naudojo Alexanderis Wangas“, – skelbė jos įrašas.

„Labai svarbu, kad parodytumėte paramą šioms aukoms, nebesekdami Alexanderio Wango ir boikotuodami jo drabužių liniją“.

Šalia šio įrašo buvo paskelbtas ir vienas modelio Oweno Mooney vaizdo įrašas. Kiek anksčiau vieną vaizdo įrašą jis buvo paskelbęs ir socialiniame tinkle „TikTok“, kur tvirtino, kad 2017 metais jį „graibė“ vienas „tikrai garsus“ madų dizaineris.

Nors O. Mooney iš pradžių neįvardijo, kas yra tariamas jo priekabiautojas, žiūrovams pradėjus spėlioti, jis paskelbė „TikTok“ papildymą, kuriame patvirtino, jog kalbėjo apie A. Wangą.

Tame vaizdo įraše, kuris nuo to karto plačiai pasklido po internetą, O. Mooney pasakoja, kad leido laiką viename sausakimšame Niujorko klube, kur kartu su naujais draugais nuėjo pasižiūrėti reperio CupcakKe pasirodymo.

„Vienu metu likau vienas, ir tas vyrukas šalia manęs akivaizdžiai pasinaudojo tuo faktu, kad niekas, po velnių, negalėjo net pajudėti“, – vaizdo įraše sako O. Mooney.

„Jis tiesiog pradėjo mane graibyti. Jo ranka pakilo mano koja aukštyn, iki tarpukojo. Aš visiškai apšalau, nes man buvo toks šokas“.

„Tuomet pasisukau į kairę, kad pažiūrėčiau, kas tai buvo, ir pamačiau tikrai garsų dizainerį. Negalėjau patikėti, kad jis tai su manimi daro“, – pridūrė O. Mooney.

Modelis šį incidentą pavadino „tikrai su*iktu“ ir sakė, kad buvo priverstas lėtai pasislinkti nuo dizainerio.

Tačiau O. Mooney liudijimas yra tik vienas iš septynių, kurie buvo įtraukti į pirmadienio „Instagram“ įrašą. Dauguma kitų kaltinimų buvo užfiksuoti ekrano nuotraukose su anoniminių vartotojų pasakojimais, skelbiama pranešime.

Apie kaltinimus A. Wangui pranešė ir leidinys „The Daily Beast“.

Vienas kaltintojas tvirtino, kad jų draugas transeksualas „prieš kurį laiką“ po vieno vakarėlio važiavo limuzinu su A. Wangu, kai dizaineris pasiūlė jam stiklinę vandens ir pasistengė, kad jis ją visą išgertų.

„Po kelių momentų jie pastebėjo, kad jaučiasi apsvaigę ir yra girdomi vandeniu su ekstaziu“, – tvirtino anoniminis asmuo.

„Tai vykdavo reguliariai, nes po metų, kai papasakojau šią istoriją, taip pat girdėjau ir kitų žmonių pasakojimus, kaip jie, važiuojant po vakarėlių, buvo svaiginami narkotikais“.

Dar viena auka taip pat teigė, kad jam A. Wangas panaudojo tą patį triuką su „Molly“ (ekstazio – red. past.) vandeniu, o dar kitas apkaltino dizainerį 2014 metais kvaišalais apsvaiginus du jo draugus.

Antradienį modelių teises ginanti organizacija „Model Alliance“ išplatino pranešimą spaudai, kuriame išreiškė paramą A. Wango kaltintojams.

„Mes iš „Model Alliance“ reiškiame solidarumą su tais, kurie pasidalijo kaltinimais dėl seksualinio Alexanderio Wango smurto“, – „Instagram“ įraše pareiškė organizacija.

„Pasakykime aiškiai: dėl skaidrumo ir atskaitomybės stokos madų pramonėje visi modeliai lieka pažeidžiami ir gali patirti smurtą, nepaisant jų lyties ar lytinės tapatybės“, – pridūrė organizacija.

Alexanderis Wangas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)