Dėl švaraus minimalistinio braižo žinoma S. Samojauskaitė šįkart pasiryžo statišką griežtumą pakeisti pulsuojančia dinamika. Žiedai, auskarai, pakabučiai yra papuošti ne taško ar linijos motyvais, bet kiek aptakesnėmis, lenktomis organiškomis formomis, kurios primena lapelius, šakeles, žiedlapius, rašoma pranešime spaudai.

Be klasikinių baltų deimantų, jau matytų S. Samojauskaitės kūryboje, kolekcijoje taip pat naudojami ir skirtingų žalių atspalvių deimantai bei turmalinai. Jų spalvinės kompozicijos sukuria persiliejančių tonų įspūdį, imituoja gamtoje sutinkamas švelnios bei intensyvios žalumos variacijas. Kaip teigia pati juvelyrė, tai gimė iš pastebėjimo, kad gamtoje net tos pačios rūšies augalai išauga savaip unikalūs.

Kolekcijos idėją perteikia ir fotosesija, kurios autorė – fotografė Vika Paškelytė. Nuotraukose modelis Julija Steponavičiūtė demonstruoja ryškiausius kolekcijos dirbinius bei atspindi mintį, kad tiek žmogus, tiek juvelyrikai naudojami metalai bei akmenys yra gamtos kūriniai, tad jų sinergija sukuria įstabų grožį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)