Prezidento rinkimų finišo tiesiojoje 2016 metais, kai į valdžią entuziastingai brovėsi Donaldas Trumpas, jo žmonos Melanios Trump garderobas buvo narstomas po kaulelį. Tačiau su ponia Jill – visai kita daina. Žiniasklaida neanalizuoja kiekvieno jos stiliaus manifesto, daugybės straipsnių, ką ir kada ji buvo apsirėdžiusi, taip pat nėra.

Nevengianti ryškių spalvų, gerai sukirptų suknelių ir dailių aksesuarų, bet visada atrodanti dalykiškai – būsimoji pirmoji ponia renkasi kitokią strategiją nei jos pirmtakė Melania. J. Biden garderobas nėra iš tų, kuris rėkte rėktų „visos akys – į mane“. Ji nevilki glamūriškų prabangių mados namų suknelių, neavi akį traukiančių raudonpadžių „Louboutin“ aukštakulnių ir rankoje nesinešioja kelias dešimtis tūkstančių dolerių kainuojančių „Hermes“ rankinių, o juk galėtų sau tai leisti.

J. Biden pasitelkė kaukę ir kaip apsaugos, ir kaip agitacinę priemonę. Vida Press nuotr.

Baltųjų rūmų stiliaus ikonos titulo ji nesivaiko, nes turi svarbesnių darbų. 69-erių J. Biden, dešimtis metų dirbanti dėstytojos darbą, turinti du bakalauro ir du magistro diplomus bei įgijusi daktaro laipsnį švietimo srityje, ketina įnešti naujų vėjų į XXI a. JAV pirmųjų ponių kasdienybę. Ji žada padaryti tai, kas ankstesnėms pirmosioms ponioms niekuomet nebuvo leidžiama – eiti pirmosios ponios pareigas ir tuo pat metu toliau dirbti visą darbo dieną sau įprastame profesorės amplua.

„Būsima pirmoji ponia pamatine prasme keičia, o tiksliau – sugrąžina, pavyzdžio visuomenei socialinį vaidmenį. Puikus išsilavinimas, profesiniai pasiekimai, vidinė kultūra, aktyvi visuomeninė, socialinė veikla ir galiausiai – tai pirmoji JAV istorijoje prezidento žmona, kuri pasirenka tęsti savo profesinius darbus po to, kai gaus pirmosios ponios statusą bei pareigas.

Labai svarbu paminėti tai, kad JAV vėl galės didžiuotis pirmąja pora, kuri iš tiesų yra pora: akivaizdžiai džiugina nuoširdi savitarpio parama, pagarba ir bendra harmonija“, – įsitikinusi mados analitikė Marija Palaikytė, lygindama Bidenų porą su skandalingąja Trumpų šeima.

Jill ir Joe Bidenai. Vida Press nuotr.

Ponia Biden renkasi švietimo bendruomenei ir jos statusui priimtinus subtilius drabužių derinius. Pavyzdžiui, švarko ir kelnių arba sijonų derinius, nepriekaištingos kokybės tiesaus silueto arba susiaučiamas sukneles, kurių universalumas ateityje gali padėti išlaviruoti tarp kasdienio įvaizdžio koledžo koridoriuose ir formalesnio – Baltuosiuose rūmuose. Viskas, ko reiktų, tėra pakeisti batelius ir aksesuarus.

Dryžuotos palaidinės ir marškiniai, dėvimi su džinsais ir plokščiapadžiais bateliais, ant pečių užsimestas megztukas – toks kasdienio J. Biden stiliaus pasirinkimas ją taip pat sutapatina su JAV viduriniąja klase ir pelno papildomų simpatijų.

„Jokių didelių išsišokimų, itin moteriškas būsimosios pirmosios ponios įvaizdis, kuris nepanašu, kad turėtų tikslą virsti į mados ikonos statusą, bet tai tikrai ne visada turi būti siekiamybė.

Pirmosios ponios aprangoje svarbiausia yra išlaikyti darną tarp statuso privilegijų ir pareigų: šiais laikais, kai individualumas švenčiamas net labiau nei taisyklių paisymas, visgi siūlyčiau tą savitumą derinti su „teisingos“ aprangos nešama pagarba institucijai.

Daugiausiai komplimentų skirčiau Jill Biden sodrių spalvių pasirinkimams bei išskirtiniam dėmesiui detalėms – ypač bateliams. Visgi, žvelgiant plačiau ši pora man įkūnija išsiilgtas vertybes, kurias sėkmingai papildo ir iš principo teisinga apranga, kurianti pozityvų įspūdį apie harmoningą būsimą pirmąją JAV porą“, – teigė mados žinovė M. Palaikytė.

Marija Palaikytė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (309)