– Nuo kokių mados tendencijų jau pavargai?

– Kiekvieną savaitę atsiranda naujas prekės ženklas, kuriantis „oversized“ laisvalaikio džemperius. Suprantu, kad karantinas pakeitė žmonių aprangą, bet ši nauja tendencija ir vis didėjantis pasirinkimas skirtingų, nors, sakyčiau, niekuo nesiskiriančių džemperių man jau kelia priešiškumą.

– Be kokių drabužių ir aksesuarų neįsivaizduoji rudens?

– Šio rudens tikrai neįsivaizduoju be apsauginės veido kaukės (juokiasi). Vienas gražiausių aksesuarų rudenį – skrybėlė, dekoruota originaliomis detalėmis ji kaskart gali atrodyti skirtingai. Man labiausiai patinkantis drabužis yra odinė striukė, ją vilkiu tiek vasarą, tiek pavasarį. Ši striukė gali patobulinti bet kurį įvaizdį. Iš avalynės išskirčiau kerzinius batus – jie universaliausi, tokius aviu kiekvieną sezoną, o ruduo jiems ypač tinka.

– Jeigu spintą šiandien reikėtų sumažinti iki dešimties daiktų, ką pasiliktum?

– Išraiškingus kvepalus, mėgstamiausius akinius, klasikinę juodą rankinę, odinę striukę, kerzinius batus, „Studio M“ palaidinę su logotipu, laisvo silueto kelnes, patogų „oversized“ megztinį, baltą platintą palaidinę ir vieną papuošalą su deimantu.

Monikos Dovidaitės nuotr.

– Kokių geriausių stiliaus patarimų esi išgirdusi arba perskaičiusi?

– Nekaupti senų, nevilkimų drabužių ir daiktų – kol spintą užima nereikalingai daiktai, naujiems joje vietos nėra. Aukštakulniai – geriausias moters ginklas. Jeigu puoselėji moteriškumą, namuose chalatą vilkėk tik vonios kambaryje arba pakeliui į ar iš jo.

– Kokį geriausią grožio patarimą esi gavusi?

– Vertingiausią grožio taisyklę nugirdau dar vaikystėje kalbantis mamai su teta – svarbiausia visada nusivalyti makiažą. Nesvarbu, kelintą valandą, kur ir kokiomis aplinkybėmis, svarbiausia neužmigti su makiažu. O vienas ne grožio, bet man labai įsiminusių patarimų – kaskart pasikloti lovą. Teigiama, kad tie, kurie rytais pasikloja lovą, dažniausiai geba išsiugdyti ir kitų sveikų įpročių, be to, ugdo valią, kuri reikalinga įvairiose gyvenimo situacijose.

– Kaip apsirengusi jautiesi gražiausia?

– Apsirengusi odiniais drabužiais, o ypač odine striuke. Man patinka charakteris, kurį jie pabrėžia.

– Galbūt yra drabužių, kurių vilkėti nesiryžtum?

– Manau, išdrįsčiau vilkėti kiekvieną, tik svarbu būtų, su kuo jį derinčiau ir kur vilkėčiau. Visiems drabužiams svarbu laikas ir vieta. Vengiu nebent itin trumpų ir atvirų suknelių.

– Kuo papildyti drabužinę ketini šį sezoną?

– Jaukiais ir ryškiais megztiniais, švarkais, kurie tiktų tiek kasdieną, tiek vakare. Pastaruoju metu sąmoningai vengiu džinsų ir stengiuosi juos keisti suknelėmis arba sijonais.

Monikos Dovidaitės nuotr.

– Kur patartum dairytis stiliaus pavyzdžių ir idėjų?

– Šiandien tai daryti itin lengva – socialinėje erdvėje yra begalė stilingų ir skirtingų asmenybių. Šiais laikais jau nereikia išskirtinių galimybių ar finansų, kad atrodytum stilingai – galimybę turi visi. Svarbiausia suvokti, kas esi, ir žinoti, kaip atrodydamas jautiesi geriausiai. Manau, nėra gerai vadovautis vyraujančiomis madomis ir tendencijomis, jeigu jos tau yra nepriimtinos. Moteris gali atsiskleisti tik tada, kai jaučiasi patogiai ir savimi.

– Kokios asmenybės tau yra stilingiausios arba labiausiai traukia išskirtiniu įvaizdžiu?

– Stiliaus įkvėpimų nebūtina ieškoti svetur, puikiai besirengiančių moterų yra ir Lietuvoje, pavyzdžiui, viena stilingiausių savo srities profesionalių – stilistė Irina Cybina. Manau, jos pasirinkimai ir patarimai yra labai tikslūs, teisingi ir universalūs. Žaviuosi ir užsienio moterimis, kurias seku „Instagram“: @leoniehanne, @vikyandthekid, @lenaperminova, @natayakim.