Greta tradiciškai tamsiais kostiumais pasipuošusių Latvijos ir Prancūzijos prezidentų pirmosios ponios atrodė tarsi atgaiva akims. Pasirinkti šviesių atspalvių kostiumėliai dailiai derėjo tarpusavyje ir sukūrė tam tikrą harmoniją tarp ponių Andros (57 m.) ir Brigitte (67 m.) – tarsi jos būtų iš anksto sutarusios apdarus. Be abejo, tokį drabužių spalvos sutapimą ir net savotišką akibrokštą, kokį išvydome Lietuvoje, pakartoti būtų sudėtinga.

Komentuodama pirmųjų ponių įvaizdžius oficialaus susitikimo metu, etiketo ekspertė Aija Strautmane latviškam „Delfi“ naujienų portalui išsakė kelis pastebėjimus.

Visų pirma, jai užkliuvo Latvijos pirmosios ponios Andros Levite pasirinkta dviejų dalių – sijono ir švarko – kostiumėlio spalva. Ir nors papildomų stiliaus taškų jai pelnė prie aprangos priderinta to paties atspalvio veido kaukė, galutinis įvaizdžio vertinimas pagal etiketo žinovę buvo dviprasmiškas.

Brigitte Macron ir Andros Levite įvaizdžiai Latvijoje

Rožinė ir visi jos atspalviai, o šiuo atveju pirmoji ponia pasirinko švelnų pastelinį rožių atspalvį, anot ekspertės, netinka tokios svarbos susitikimams. Susitinkant valstybių lyderiams ir jų sutuoktinėms, įprastai pasirenkamos tamsesnės, pasitikėjimą keliančios ir autoritetą atspindinčios spalvos.

Rožinė drabužių spalva nuo seno asocijuojasi su moteriškumu, noru patikti ir būti pripažintam, signalizuoja apie žmogaus supratingumą ir dosnumą. Rožiniai atspalviai taip pat ramina, malšina pyktį.

O štai, pavyzdžiui, raudona suveiktų priešingai. Ji stimuliuoja, gali suteikti drąsos ir pasitikėjimo savimi tokios spalvos drabužius vilkinčiam žmogui. Užtat bendraujant su aplinkiniais tenka nuolat balansuoti ant plonytės ribos. Aplinkinius raudona spalva gali veikti dvejopai – arba suteikti energijos, arba kelti diskomfortą, net erzulį.

Spalvų psichologija ir tai, kokią reikšmę turi mūsų dėvimų drabužių spalvos mums ir aplinkiniams, iš tiesų – įdomus dalykas ir savotiška nebylios komunikacijos priemonė. Todėl atkreipkite dėmesį į tai, kodėl vieną rytą norisi nuo galvos iki kojų rengtis juodai, o kitą – sodriai, ryškiai. Tai daug ką pasako apie jūsų emocinę būseną ir galimai nulems, kaip tądien jus priims kiti.

Latvė A. Strautmane teigė pirmąsyk matanti ponią Macron apsirengusią „pagal amžių ir pagal progą“. Etiketo ekspertė savo minčių nedetalizavo, todėl belieka tik spėlioti, jog ankstesni ponios Brigitte įvaizdžiai jai nekėlė įspūdžio.

Poniai Macron skriejo ir kita etiketo ekspertės pastaba, susijusi ne su įvaizdžiu, o su gestikuliavimu. Vienoje nuotraukų galima pastebėti, kaip Prancūzijos pirmoji ponia rodo pirštu į A. Levite veidą. Nors ir neaišku, ką tuo metu sakė B. Macron, ekspertės teigimu, toks elgesys yra nepriimtinas ir nekultūringas. „Jokiu būdu negalima rodyti pirštu į kitą žmogų“, – teigė ekspertė.

Brigitte Macron ir Andra Levite

Grįžtant prie įvaizdžių temos, ponia Macron antradienio pavakarę įvykusiame priėmime Rygos pilyje pasirinko vilkėti kūno spalvos paltą, prie jo, tikėtina, priderino tos pačios spalvos suknelę. Kaip įprasta Prancūzijos pirmajai poniai, – kiek trumpesnę nei viršutinis drabužis. Latvijos etiketo ekspertė pastebi, jog galimybę vilkėti kelių nesiekiančią suknelę poniai Brigitte suteikia ne protokolas, o lieknos, dailios kojos. Genai tai, rūpestis savo kūnu, o galbūt abu – telieka pirmosios ponios paslaptis.

Prie griežto kirpimo palto B. Macron pasirinko rudos spalvos aukštakulnius, rankose – „Louis Vuitton“ mados namų „Mini Dauphine“ rankinė, kurios vertė siekia 3 tūkst. eurų. Rankinės spalva derėjo prie batelių, nors, pasak stilistų, derinti šias dvi įvaizdžio detales nebūtina ir net nerekomenduotina.

Ar pastebėjote, kad B. Macron turi aiškiai suformuotą asmeninį stilių? Didelių aprangos viražų per šiuos trejus prezidento valdymo metus nėra buvę – pirmoji ponia visada renkasi panašių modelių, tik skirtingų spalvų drabužius.

Jei paltas, tai su subtiliais atvartais ir išryškinta pečių linija. Jei suknelė, tai tiesaus ar kiek platėjančio silueto. Atrodytų, viena iš jos taisyklių – jokių stiliaus eksperimentų, rengtis saugiai ir laiko patikrintai.

Brigitte Macron ir Andros Levite įvaizdžiai Latvijoje

Antrą vizito Latvijoje dieną B. Macron pasirinko languoto palto, kelnių ir švarko kostiumo bei baltų marškinių derinį, o smailą batelių kulniuką išmainė į patogesnį ir storesnį kulną. Moteriškas kostiumas – „power dressing“ simbolis, kurio atitikmuo lietuviškai, veikiausiai, skambėtų kaip „stiprios moters apranga“.

Latvijos prezidento sutuoktinė, trečiadienį lydėjusi ponią Macron į Nacionalinę biblioteką, pasirinko švelnesnį vienspalvį įvaizdį. Dešimtmečiu už prancūzę jaunesnė A. Levite vilkėjo melsvos spalvos sijono su klostėmis ir švarkelio derinį, avėjo mėlynus batelius su nedideliu kulniuku ir turėjo panašaus atspalvio rankinę su grandinėmis.

Pirmųjų ponių įvaizdžiai – Delfi nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (243)