Būdama 67-erių Brigitte dažnai dėvi trumpesnius sijonus, nei to reikalauja protokolas, mėgsta mūvėti maksimaliai prigludusias kelnes, renkasi ryškių spalvų drabužius ir nesibodi spindinčių audinių. Ji nepasiduoda visuomenės spaudimui rengtis dar kukliau. Reziumuojant galima pasakyti, kad ji laužo visas pasenusias taisykles, kaip turėtų atrodyti jos amžiaus moteris. Ir, sutikite, tai veikia.

Ar kas nors galėtų teigti, jog pirmoji ponia atrodo vulgariai ir peržengia ribas? Vargu. Ar pasirinkusi tokią stilistinę liniją ji atrodo jaunesnė nei yra iš tiesų? Be abejo. O tai, patinka jums jos įvaizdžiai ar ne, yra subjektyvus dalykas.

Vida Press nuotr.

Pirmosios ponios apranga turi būti kruopščiai apgalvota, todėl, tikėtina, įvaizdžio klausimais ją konsultuoja tos srities specialistai. Apie žmogų, kuris atsakingas už Prancūzijos madam aprangos ansamblius, daugiau kalbama mados pasaulio užkulisiuose nei oficialiai. 2017-aisiais mados leidiniuose buvo minėtas stilisto Mathieu Barthelat Colino vardas; jis, kad ir kaip būtų keista, vietoje atsivėrusios galimybės skrieti į populiarumo padangę pasirinko kitą perspektyvą – tylų darbą šešėlyje, todėl nėra tiksliai žinoma, kiek mados ekspertas prisidėjo prie pirmosios ponios įvaizdžio formavimo.

Brigitte, kaip ir dera pirmajai šalies poniai, prioritetą teikia prancūziškai madai ir turi rimtą mados užnugarį. Nuo pat pirmųjų Emmanuelio Macrono valdymo dienų jos įvaizdžiu neoficialiai rūpinasi prancūzų mados namai „Louis Vuitton“ su dizaineriu Nicolasu Ghesquiere'u priešaky. Štai, ir viešint Lietuvoje Brigitte ant peties buvo pasikabinusi šių mados namų rankinę. Nėra skelbiama, kokio dizainerio drabužius pirmoji ponia vilkėjo būdama Lietuvoje, tačiau galima numanyti, kad tai – prancūziškas dizainas.

B. Macron taip pat jaučia prielankumą griežtam mados kūrėjo Alexandre'o Vauthier'o švarkų dizainui. Švarkai – vienos eilės ar dvieiliai, trumpi ar dengiantys klubus, su išryškinta pečių linija ar laisvesnio modelio – yra vieni iš pirmosios ponios garderobo pagrindų. Puikiai sukirptas, iš kokybiško standaus audinio pasiūtas švarkas yra universalus drabužis, kurį galima derinti kuriant tiek dieninį, tiek vakarinį įvaizdį.



Vida Press nuotr.

Madam Brigitte stilius taip pat neatsiejamas nuo klasikinių tiesaus arba A silueto suknelių. Viena iš stiliaus taisyklių, kurių Prancūzijos pirmoji ponia niekada nelaužo, – vilkėdama kelių nesiekiančią suknelę, ji visuomet pasirūpina, jog viršutinė drabužio dalis būtų uždara. Tai reiškia, jog atviresnė iškirptė ir apnuoginti pečiai yra tabu. Suknelėms „tvisto“ neretai suteikia įsiuvai, dekoratyvinės kišenėlės, kiti akcentai, kaip antai per visą suknelės ilgį įsiūtas užtrauktukas. Margos suknelės ir skirtingi raštai? Tikrai ne ponios braižas.

Įdomu ir tai, kaip trumpą suknelės modelį tarsi atsveria priderintas rudeninis švarkas arba paltas, kurio ilgis baigiasi ties keliais. Tai – ponios Brigitte „uniforma“ ir taip apsirengusią prancūzę išvysite dažniausiai.

Norint sukurti šiuo metu itin madingą monochrominį įvaizdį, B. Macron dažnai renkasi tos pačios spalvos, tačiau vis kitokių atspalvių derinį. Iš pažiūros jos Lietuvoje vilkėtas mėlynos suknelės ir palto duetas nėra tiesiog mėlynas, ši spalva turi daugybę skirtingų – azuro, ciano, melsvą, rugiagėlių ir daug kitų – atspalvių.

B. Macron drabužių spalvų paletė tokia plati, kad būtų sudėtinga atspėti mėgstamiausią jos rūbų spalvą. Melsva, pilka, kūno, burgundiško vyno, o galbūt rožinė? Pirmoji ponia renkasi tiek sodrius, tiek pastelinius atspalvius, o pagrindinis jos koziris – puikus suvokimas, kokiam spalviniam tipui priklauso.

Ponia Brigitte – tipinė vasaros spalvinio tipo atstovė, kuriai tinka švelnūs, šalti, pilkinti tonai, alyviniai, pilki, rožiniai, žydri, tamsiai mėlyni, vyšniniai, kakavos. Siūloma vengti natūralių žemės atspalvių ir juodos spalvos, tačiau pirmoji ponia savo garderobe turi ir jų. Kaipgi prancūzė išsivers be mažos juodos suknelės?

Verta atkreipti dėmesį į tai, kad B. Macron puikiai išlaviruoja rengdamasi pagal savo figūros proporcijas. Liekna ir smulki pirmoji ponia primena pieštuko figūros tipo atstovę, kurios pečiai, liemuo ir klubai yra panašių matmenų. Tačiau išryškinta pečių linija ir įliemenuoti drabužiai sukuria iliuziją, tarsi ji – idealių proporcijų smėlio laikrodžio figūros tipo.

Nuolatiniai Brigitte palydovai – klasikiniai aukštakulniai, grakštinantys jos ir taip liauną siluetą. Tačiau pirmoji ponia neatsisako ir sportinių batelių, o šiandieniniame mados kontekste tai – tinkamas sprendimas. Jei jau sportinius batelius gali avėti britų karališkosios šeimos atstovai, kodėl tai turėtų būti tabu pirmajai poniai?

Ypač 2020 metais, kai anksčiau taikytų mados normų nepaisyti yra tiesiog... madinga.

Vida Press nuotr.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (394)