„Buvo laikai kai inkariukais spardėme okupantų tankus. Linkime jėgų išspirti diktatūrai bei amžinos laisvės kaimynams“, - toks įrašas šalia „inkariukus“ gaminčios įmonės kedų reklamos-memo netruko išplisti visoje kaimyninėje šalyje ir net tik.

Memas baltarusių nepaliko abejingų – iškalbingu vaizdeliu socialinėse erdvėse dalijasi tūkstančiai žmonių, jis naudojamas kaip plakatas, šalyje vykstančių mitingų metu.

„Inkariukus“ gaminančios įmonės vadovas J. Gilys teigia, kad bendrovės produktai visada simbolizavo laisvę, todėl tokia drąsia žinute norėjo išreikšti palaikymą kaimynams.

„Gamindami naujus „Inkaro“ sportbačius atsižvelgiame ir į istorija tapusius ankstesnius modelius. Panašaus rašto inkariukai buvo leidžiami ir prieš daugelį dešimtmečių, todėl būtent dabar, kai matome, kas vyksta Baltarusijoje, nusprendėme įprasminti šiuo metu vykstančius įvykius ir išreikšti palaikymą. Ilgai svarstėme, kokią žinutę skelbti pristatant šiuos kedus, bet agentūra Holy Affair mums pasiūlė šį drąsų memą ir mes sutikome“, - Delfi pasakojo J. Gilys.

Riboto kiekio Inkaro kedus netruko pastebėti baltarusiai, jie ėmė dalintis memu ir dėkoti bendrovei už palaikymą.

„Kai į Instagramą įkėlėme memą su A. Lukašenka, laisvės ištroškę baltarusiai ėmė rašyti šimtus padėkos ir džiaugsmo žinučių, dalintis vaizdeliu su draugais ir siųsti daugybę užklausų, ar galėtume kedus atsiųsti į jų šalį. Taip pat pastebėjome, kad kedus užsakinėja baltarusiai gyvenantys Švedijoje, Ispanijoje, Italijoje, JAV ir kitur“, - sakė įmonės vadovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (117)