Paklausti apie ateinančio rudens drabužių mados tendencijas, daugelis dizainerių šypsojosi: šiuo metu, kai situacija keičiasi kasdien, rodos tendencijoms sunkoka vytis gyvenimą. Kviesdami laikytis visų saugumo priemonių ir pasirūpindami jomis savo pristatymuose, dizaineriai lieka ištikimi kūrybai – pristato naujas stiliaus idėjas rudeniui.

Pasak dizainerės Linos Andriukonės, esamų įvykių kontekste kalbėtis apie tendencijas – labai įdomu. Jei iki šiol sportinis laisvalaikio stilius nebuvo vyraujantis garderobe, šį rudenį, akivaizdu – daugelis žmonių rinksis stilingą komfortą vietoj oficialių kostiumėlių, batelius dažniau keis sportbačiai.

Mados kūrėjos Lenos Nomanovos nuomone, kaip ir praeitą sezoną, – švarkai ir paltai yra viena ryškiausių rudens tendencijų. Juos siūlo derinti tiek su sijonais ar suknelėmis, tiek su kelnėmis - bet kokį įvaizdį galima lengvai pagyvinti švarku, taip sukuriant rafinuotą stilių. Atostogoms, laisvalaikiui L. Nomanova siūlo rinktis lengvus lino ar plonos vilnos kostiumus – kelnes ir marškinius. Tai puikus pasirinkimas, nes marškinius galima derinti su džinsais, šortais ar sijonais, o kelnes, su bet kokiais kitais marškinėliais, tunikomis ar megztukais. Pati dizainerė šio komplekto įvaizdį visuomet apžaidžia aksesuarais ir avalyne.

Atnaujinti stilių puikiai gali padėti aksesuarai. Juvelyrikos kūrėjai įsitikinę, jog dirbinį kiekvienas prisitaikome ne tik pagal savo asmenybę, bet ir pagal nuotaiką. Tad, pabandykite paįvairinti savo savo papuošalų dėžutės turinį – masyvesni dirbiniai suteiks jums tvirtumo, lengvesni, kuriami, pavyzdžiui iš porceliano ar itališko biserio karoliukų, kurs žaismingą, kūrybišką nuotaiką. Sportinį stilių puikiai paįvairins šiuo metu itin madingi ženkliukai. Juk papuošalas – tai tarsi psichologinis užtaisas, kuris gali pasitarnauti įvairiose situacijose.

„Niekada nedovanokite kvepalų nepažįstamiems“, – kone bulgakoviškai teigia profesionalus Lietuvos kvepalų kūrėjas Aistis Mickevičius

Renkantis aromatą svarbiausia yra kliautis tik savo asmeniniais potyriais, mažiau pasiduoti įvairių konsultantų ir konsultančių nuomonėmis, nes tai – labai individualu. Kiekvienas turime labai skirtingą įsivaizdavimą apie kvapus, apie tai, kas mums patinka ir tinka, todėl labai svarbus patarimas būtų – niekada nedovanoti kvepalų mažai pažįstamiems žmonėms ir atsargiai tai daryti net su gerais pažįstamais.

Vienas esminių indikatorių, renkantis kvepalus, yra aromato sąveika su jūsų oda. Kiekvieno mūsų odos pH yra labai individualus ir tiesiogiai veikia išsirinktų kvepalų molekulinę sandarą. Taigi, ar aromatas „draugaus“ su jūsų oda, gražiai ir efektingai skleisis, išlaikydamas pirminį panašumą į parfumerio sugalvotą kompoziciją, ar ilgai laikysis ant Jūsų odos, – visa tai tiesiogiai priklauso nuo odos pH. Todėl pirmiausia, ką turite padaryti, renkantis aromatą, – išbandyti jį ant savęs. Kitas dalykas, – parfumerijoje, kaip ir madoje, egzistuoja tendencijos, tačiau kvepalų pasirinkimą labiau siečiau su stiliumi, – sako A. Mickevičius, – tai labai individualu ir nėra reikalo vaikytis madų.

Kvepalų sezoniškumo tendencijos. Ar jos egzistuoja?

Taip, kvapai gali būti skirstomi pagal sezoniškumą, pagal paros laiką, yra bandymų „pritempti“ juos prie zodiako ženklų ar kraujo grupės, tačiau vėlgi, – tai labai individualu, – šypsosi parfumeris. – Visgi, karštą vasaros dieną nepatartina kvėpintis sunkiais rytietiškais kvapais, labiau tiktų odekolonai. Šaltą žiemą, atvirkščiai, – norisi kažko sunkaus, šilto, gilaus. Ta pati taisyklė galioja, atsižvelgiant į paros dinamiką ir įvairias aplinkybes. Vienaip derėtų kvepėti sporto klube, kitaip operoje ar teatre, dar kitaip – dalykiniame susitikime ar pasimatyme.

Kvepalai yra unikali, nematoma, tačiau signalus aplinkiniams siunčianti komunikacijos ir manipuliacijos priemonė.

Dvi dienas vyksiančiame Designer Space Pop Up Palanga dalyvaus dizaineriai ir prekės ženklai: Serge Gandžumian, FUMparFUm by Aistis Mickevičius, Indra Dovydėnaitė, Aušra Norkutė, Lina Andriukonė, Marius Vepšta, Lena Nomanova , Who’She, Got you dragon, Sonata Bylaitė, Adelė Dagytė Jewellery, Augustė Šnioka Jewellery, FreakyFoxx, Elegant Me Jewellery, JUST.In, Supernormal ir Made Heads Turn , Shine in Rain, Big Hug, SI CASE, AMRES ART Batik ir kiti.


Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)