Gyvai pasikonsultuoti su dizaineriais jau šį savaitgalį galėsite „Designer Space Pop Up“ renginyje, į kurį susiburs daugiau kaip dvidešimt Lietuvos mados kūrėjų.

Nereikia bijoti spalvų

Tuo tiki megztų drabužių kūrėja Indra Dovydėnaitė. Kuriant kolekcijas, daugelis dizainerių paprastai renkasi tam tikrą spalvinę gamą, tuo tarpu Indra įsitikinusi, kad žmogus turėtų rinktis ne tik jam tinkantį siluetą ar įdomų gaminio reljefą, bet ir savo mėgstamą spalvą. Dizainerė ragina nebijoti ryškesnių spalvų – šiltuoju metų laiku jos suteikia žaismingesnės nuotaikos, o atvėsus orams šildo ir džiugina širdį.

Indra mados dizaino pasaulyje jau seniai nėra naujokė, tad kurdama drabužį visuomet turi pirminę idėją. Tačiau įvairios detalės, kartais tampančios tarsi pridėtiniu aksesuaru, dažnai „ateina“ į kūrinį netikėtai. Dar studijų metais, dirbdama vienoje parduotuvėje stiliste, dizainerė suprato, jog tekstilės ir drabužių pramonė yra taip pažengusi, jog gali pasiūlyti daug pigių gaminių, todėl drįsdamas su ja konkuruoti ar bent eiti vienoje gretoje, dizaineris privalo kurti išskirtinius drabužius.

„Išskirtinius drabužius, išskirtiniams žmonėms“, – pabrėžia Indra.

Universalumas visada madoje

Prasidėjus paskutiniam vasaros mėnesiui, dizaineris Marius Vepšta rekomenduoja universalų sportinį stilių. Jo teigimu, į miesto stileivų spintas šią vasarą vėl grįžta vienas klasikinių vyriškos mados elementų – bomberis. Vėsesnį vasaros vakarą, priderinus išvaizdžius sportbačius, galima drąsiai žingsniuoti gatvės podiumu.

Dizainerio nuomone, nereikėtų pamiršti ir neoninių spalvų. Jos per ryškios dėvėti kiekvieną dieną, bet dėvint neliksite nepastebėti. Todėl šią spalvos tendenciją dizaineris siūlo rinktis kaip garderobo akcentą.

Svarbi ne tik gyvenimo, bet ir garderobo detalė – akiniai. Kaip pasirinkti?

Pasak akinių dizainerės Godos Narijauskaitės, tikriausiai teisinga būtų teigti, kad akiniai nuo saulės pirmiausia yra funkciją atliekantis aksesuaras, o tik vėliau – stiliaus detalė. Todėl Goda savo klientų, besirenkančių akinius, klausia, ar turi tuos vienus klasikinius nepabostančius neutralios (dažniausias lietuvių pasirinkimas – juodi) spalvos rėmelius.

Turint „saugų“ variantą ir esant norui bei leidžiant finansinėms galimybėms, galima pradėti galvoti apie spalvų ir formų eksperimentus. Populiarėja akiniai su ne taip stipriai užtamsintais lęšiais per kuriuos galima matyti pašnekovo akis – akiniai vis tiek atlieka savo pagrindinę funkciją, tačiau jų nebūtina nusiimti, norint dalyvauti kokybiškame pokalbyje.

Renkantis akinių spalvą, svarbu atsižvelgti į savo odos, plaukų, akių spalvas. Veidrodiniai lęšiai išryškins įdegį, o, tarkime, žalios spalvos akinių rėmeliai puikiai tiks varinės spalvos plaukų savininkams. „Dažnas klientas fotografuoja save su akiniais, siunčia nuotraukas draugams, tėvams, vyrams ir teiraujasi jų nuomonės – visada sakau, kad akinius vėliau nešiosite jūs, o ne draugė, tad su akiniais gerai turite jaustis jūs patys. Mano tikslas, kad akiniai nugyventų gyvenimą ant kliento nosies, o ne jo stalčiuje, – sako Goda.

Juvelyrika – kaip emocijos atspindys

Intuityviosios juvelyrikos kūrėjos Sonatos Bylaitės nuomone, papuošalai – ne tik stiliaus ar ansamblio detalė, dažnu atveju tai emocijos ir saviraiškos elementai. Todėl kūrėja siūlo savo papuošalų dėžutėse turėti įvairiausių mėgstamų juvelyrikos detalių ir derinti jas, nuotaikų vėjams pasikeitus.

Papuošalų dėžutėje galėtų atsirasti nuo klasikinių mažų auskariukų su perliukais ir ilgesnių kabančių auskarų išeigai iki aštresnių siluetų, efektingų, šviesą gaudančių, dėmesį atkreipiančių auskarų. Dizainerė sako, jog šiuo metu pasaulyje itin populiari juvelyrikos tendencija – gamtos formų atkartojimas. Tai – migdolo, kavos pupelės, apynio spurgos ar širdelės formos papuošalai, kurie primena malonias akimirkas ar skonio atspalvius.

Naujausias dizainerių mados idėjas pamatykite „Designer Space Pop Up“ Palangoje, rugpjūčio 7-8 d. klube „Ramybė“ (Vytauto g. 35).

Renginyje dalyvaus: Egidijus Rainys, Lilija Larionova, Serge Gandzumian, Aistis Mickevičius [FUMparFUM created by Aistis Mickevičius], Indra Dovydėnaitė, Sonata Bylaitė, Aušra Norkutė, [Dust Bunnies], Lina Andriukone, Between LAB [Julija Frodina ir Miglė Janušaitė], Supernormal ir Made Heads Turn [Goda Narijauskaitė], Marius Vepšta [Vepšta Design], Lena Nomanova, [RUDNĖ], Aida Milašiūtė [AIMI], NESHKIS, Aistishka , Who’she, In Progress [Smiltė Udrėnaitė], Oak and Ocean, Crystal Daiva, Mantvydas Lasinskas [LAS MAN Jewelry] ir kiti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)