Štai dešimt gudrybių, kurios leis jums džiaugtis naujaisiais batais, rašo brightside.me.

1. Klasikiniai pleistriukai

Tai labai dažnas ir kone akivaizdus problemos sprendimo būdas, kurio neverta užmiršti. Klasikiniai pleistriukai apsaugos nuo trynimosi, todėl išvengsite pūslių, ypač jeigu avite aukštakulnius. Pasirūpinkite, kad pleistriukas būtų kiek didesnis už trinties zoną.

2. Talko milteliai

Talko milteliai gali sumažinti trinties jėgą pėdos paviršiuje. Pabarstykite šiek tiek talko miltelių prieš audamiesi batus. Jeigu neketinate mūvėti kojinių, įsitikinkite, ar pėdos nedrėgnos.

3. Storos kojinės ir karštis

Apsimaukite storas kojines, ant jų – savo mėgstamus batus. Įjunkite plaukų džiovintuvą ir pūskite orą į tas bato vietas, kuriose koja labiausiai suspausta. Vaikštinėkite po namus su batais tol, kol jie visiškai atauš. Jeigu reikia, procedūrą pakartokite iš naujo. Nuo karščio medžiaga, iš kurios pagaminti batai, išsiplečia, tampa minkštesnė ir lankstesnė. Atkreipkite dėmesį, kad tai galioja tik iš natūralių medžiagų, pavyzdžiui, odos, pagamintai avalynei.

Avalynė, batai, gatvės mada

4. Rutulinis ar išsukamas dezodorantas

Šoninis jūsų pėdos kraštas, kulnakaulis, ir kojų pirštai – dažniausiai pažeidžiamos vietos. Jeigu norite išvengti tarp bato ir pėdos atsirandančios trinties, problemines zonas šiek tiek patepkite rutuliniu ar išsukamu dezodorantu.

5. Silikoniniai įdėklai

Silikoninius įdėklus galima įsigyti vaistinėse, ortopedijos parduotuvėse ir netgi internetu. Jie būna įvairių formų (pilno dydžio vidpadis, skirti kulnams, pirštams ir t.t.), tad galite pasirinkti pagal savo problemines zonas.

6. Ledas

Plastikinį maišelį pripilkite vandens ir įdėkite į batus. Tada batus padėkite į šaldiklį ir palikite nakčiai. Kai batus ryte išimsite iš šaldiklio, jie bus didesni, nes vanduo bus sušalęs į ledą.

7. Alkoholis ir popierius

Tas vietas vidinėje batų pusėje, kurios spaudžia, išpurkškite alkoholiu. Jo nepagailėkite – batas turi sušlapti. Tada prikiškite batus suglamžyto popieriaus ir palikite nakčiai. Kuo daugiau popieriaus prigrūsite, tuo geresnį rezultatą turėsite. Ryte popierių išimkite ir apsiaukite batus, kad jie įgautų jūsų pėdos formą.

Batai

8. Drėkinamasis kremas

Šis metodas tinka tik natūralios odos batams. Vidinę bato pusę ištepkite nedideliu kiekiu drėkinamojo kremo, ypač kulno ir pirštų srityse. Drėkinamasis kremas suminkštins odą ir kai kitą dieną apsimausite batus, jūsų pėdos šiek tiek pakeis jų formą.

9. Bulvės

Ši gudrybė gali išplėsti jūsų naujuosius sportbačius ar netgi norvegiškus mokasinus. Į bato vidų įkiškite po švarią bulvę ir palikite nakčiai. Paprastai bulvės nepalieka jokio kvapo, tačiau kad bato viduje neliktų jokių bulvės likučių, išvalykite jį drėgna šluoste.

10. Vietinis batsiuvys

Tai, ko gero, pats patikimiausias variantas. Dauguma batsiuvių turi specialius įrankius, kurie gali pataisyti batus pagal jūsų poreikius. Pavyzdžiui, batsiuvys nesunkiai gali pratempti jūsų avalynę, kad ji jums nebespaustų. Tad galėsite eiti avėdami savo mėgstamiausius batus be jokio nepatogumo ir su plačia šypsena veide.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)