Šių metų Eff pirmą kartą rodomas per Estijos, Latvijos ir Lietuvos „Delfi“ TV kiekvieną dieną 19 val. vietos laiku. Tris savitus mados šou jungiantis Eff suteiks žiūrovams naują mados šou viziją, kur mada susimaišo su menu, šokiu ir istorija, rašoma pranešime spaudai.

Tris dienas truksiantį „Estonian Fashion Festival 2020“ birželio 10 d. atidarys mados šou „Mood-Performance-Tants“ (Avangardo ir šokio šou), kuris vyks Aparatų gamykloje. Šiais metais „Mood-Performance-Tants“ labiau susieja jauną mados meną su šokio ir kino menu bei pateikia 9 trumpų filmų seriją kaip 30 minučių mados šou.

Visi filmai visų pirma remiasi mados kolekcijų koncepcija, tačiau taip pat nepamirštama galutiniame rezultate pabrėžti būtent dabar aktualią socialinę distanciją. Pasak MPT vyriausios prodiuserės Kerli Jõgi, naujas požiūris yra labai sveikintinas: „Pasinaudodami filmo menui būdingomis galimybėmis, galime leisti žiūrovui būti arčiau menininkų minčių pasaulio, nei kada nors galėtų padaryti scenos menas“.

Antrasis mados šou bus tiesioginė „OmaMood“ transliacija birželio 11 d. iš Tartu esančio Estijos nacionalinio archyvo pastato „Noora“. Realiu laiku bus galima mėgautis 10 dizainerių kūryba, įskaitant garsiausius mados dizainerius, tokius kaip Cärol Ott, Vilve Unt ir Katre Arula. Mados šou „OmaMood“ nori paremti vietinio rankdarbių paveldo inspiruotų drabužių, pagamintų vadovaujantis tvarios, visų pirma lėtos mados principais, kūrimą ir nešiojimą.

Eff baigs Antonijaus mados šou birželio 12 d., kuris Estijos nacionaliniame muziejuje vyksta jau 3 metus iš eilės. Antonijaus mados šou, kuriame pagrindinis dėmesys skiriamas „Ready-to-wear“ drabužiams ir aksesuarams, dalyvaus 11 dizainerių, tarp jų Jūratė Vaškienė, kuri savo kolekciją atsiuntė iš Lietuvos. Be moteriškų madų, bus galima pamatyti net tris kolekcijas vyrams, be to, drabužius vaikams, o iš aksesuarų kolekcijų – šilkines skareles ir odinius krepšius.

Festivalio tikslas yra ne tik pasiūlyti žiūrovams įspūdžių, bet ir suteikti jauniems dizaineriams galimybę vystytis. Savo kūrybinei įmonei plėtoti reikia dizaineriui suteikti žinių, profesionalių atsiliepimų, ryšių ir drąsos.

„Ne mažiau reikšmingos yra pardavimo ir rinkodaros tikslu gautos medžiagos, kurios pradedančiajam dizaineriui gali būti brangios. „Eff dizaineriai iš kolekcijos gauna internetinį katalogą, nuotraukas ir vaizdo klipą, kuriuos jie gali panaudoti supažindindami su savo prekės ženklu. Be to, mūsų tradicija ir toliau leidžia dizaineriams gauti pačių geriausių kūrėjų atsiliepimus“, Eff organizatorė Kaari Soosalu vardina priemones, kurios padės mados dizaineriams ir toliau vystyti savo kūrybą.

Norėdama vystyti Baltijos šalių madą ir „L’Officiel Baltics“ vyriausioji redaktorė Līga Zemture. Visi 30 mados dizainerių gaus ekskliuzyvinių Līgos atsiliepimų, kurios tikslas – išpopuliarinti Baltijos šalių madą pasaulyje. Jos nuomone, mada yra universali kalba, kurią supranta visi. Kadangi esame maži, turime tuo labiau būti drąsesni pristatydami ir parduodami savo kūrybą.

Su 30 dizainerių savo atsiliepimais taip pat pasidalins kiti Eff ekspertai, tokie kaip Italijos „Vogue“ žurnalistas Riccardo Terzo, „Ukrainian Fashion Week“ vyriausioji organizatorė Viktorija Charčenko,Talino kūrybinio inkubatoriaus įkūrėja Anu Lõhmus, mados žurnalistė Kristina Herodes, Norvegijos tvaraus dizaino rėmėja Veronika Glitsch ir kiti.

Programa:

Birželio 10 d. mados šou „Mood-Performance-Tants“ savo kolekcijas demonstruos: Victoria Käesel, Katry Mets, Kirke Talu, Marili Järv, Susanna Belinda Kõgel, Lisette Sivard, Mariliis Niine, Kaire Avi-Kinnunen ir Annika Kiidron.

Birželio 11 d. mados šou „OmaMood“ savo kolekcijas demonstruos: Cärol Ott; Eleriin Seim ir Janika Solmann; Marge Allik, Anett Niine ir Liisi Tamm; Anneliis Reili; Siret Ott; Annika Vaalma; Heli Kiverik ir Kätli Saarkoppel-Kruuser; Katre Arula; Piret Albert ir Vilve Unt.

Birželio 12 d. Antonijaus mados šou savo kolekcijas demonstruos: Sille Sarapuu, Katrin Aasmaa, Hannes Rüütel, Jūratė Vaškienė, Zack Marques, Kairi Lentsius, Mekoome, Irja Lembra, Gerda Retter, Kristina Puz (VETKA) ir TATA.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją