C. Barber įkūnija moterį, su kuria norėtum būti geriausia drauge. Socialinių tinklų aukso amžiuje, kur perfekcionizmas ir tobulo gyvenimo scenos yra garbinamos bei pozicionuojamos kaip įprastas gyvenimo būdas, C. Barber yra maištininkė, nes nesiekia pritapti. Savo nuotraukose ir vaizdo įrašuose komikė parodijuoja įžymybių ar žurnalų užfiksuotas akimirkas, perkeldama jas į realią, įprastą kiekvieno žmogaus kasdienybę.

Tai darydama ji ne tik nenaudoja filtrų ar redagavimo programėlių, bet net vaizdo įamžinimo metu stengiasi palikti kuo natūralesnę aplinką su visomis ne vietoje padėtomis kojinėmis, neplauta indų krūva ar ne laiku į kadrą pakliuvusiu vaiku. Du sūnus ir dvi įdukras auginančiai mamai tragikomiškos griūvančių namų scenografijos ilgai laukti tikrai nereikia. Jos turinys yra toks tikras, kad neretai prajuokina iki ašarų, o pati Celeste tituluoja save rafinuotos kasdienybės ir mažo biudžeto gyvenimo būdo karaliene.

#celestechallengeaccepted prasidėjo kaip linksmas eksperimentas. Daug dėmesio, liaupsių ir net pavydo sulaukiančios įžymybių gyvenimo akimirkų nuotraukos aktorei pasirodė ne įkvepiančios, o absurdiškos ir ji nusprendė pademonstruoti, kaip jos atrodytų paprasto žmogaus gyvenime niekuo neypatingą ketvirtadienį.

„Norėjau prajuokinti žmones ir parodyti, kad žvaigždžių demonstruojamas gyvenimas – netikras ir gyventi kitaip, ne taip prabangiai, yra visiškai normalu“, – sako komikė, kurią 2018-aisiais žurnalas „Vogue“ paskelbė juokingiausia metų moterimi. „Žmonės it apsėsti seka žvaigždžių gyvenimą, o žvaigždės it apsėstos viešai demonstruoja savo tobulą kasdienybę. Pamaniau, gerai, jeigu visi tai daro – iššūkį priimu ir aš“, – savo grotažymės atsiradimą komentuoja C. Barber, o paprašyta apibūdinti, kaip atrodo jos neredaguota ryto rutina, priduria: „Atsikeliu pusvalandžiu per vėlai, apsimaunu švarius apatinius, jei tai ypatinga diena – net ir liemenėlę, ir apšaukiu vaikus, kad greičiau judintųsi lipti į automobilį.“

A klasės žvaigždės sekėjų sąraše

C. Barber sekėjų sąraše tokios visame pasaulyje žinomos žvaigždės kaip Robbie Williamsas, Ashtonas Kutcheris, Cindy Crawford, Kris Jenner. Kardashian merginos dalijasi jos turiniu, o Gwyneth Paltrow ją vadina savo kasdiene laimės doze, kuri prajuokina ir primena nežiūrėti į viską pernelyg rimtai. C. Barber dėmesys ir parodijos vertinamos ne kaip patyčios, o kaip komplimentas.

Aktorė sulaukia nemažai žinučių ir iš pačių žymių žmonių su prašymais parodijuoti jų nuotraukas, o modeliai, stengdamiesi patraukti jos dėmesį, tyčia apgalvoja fotosesijų scenarijus.

Dar vienas C. Barber gerbėjas – dizaineris Tomas Fordas. Pamatęs savo reklamos parodiją jis liepė savo komandai susisiekti su aktore ir atskraidinti ją į Niujorką. Čia jie drauge sukūrė kelis videoklipus, kurių paviešinimas užkūrė spėliones – ar tik komikė netaps naujuoju dizainerio mados namų veidu. Tačiau moteris šiuo klausimu turi aiškią poziciją: „Aš aiškiai žinau, ką darau. Aš juokinu žmones. Į mados pasaulį įžengiau būdama savimi ir tikrai neketinu tapti Tom Ford modeliu, nes tai nėra mano tikslas. Aš esu tiesiog viena maža dama, kovojanti su didžiuliu mechanizmu.“

Nesusireikšminti

C. Barber niekuomet nesiekė tapti „Instagram“ žvaigžde. „Aš tiesiog norėjau prajuokinti žmones“, – sako komikė.

Didžiulis sekėjų skaičius socialiniuose tinkluose daug kam apsuka galvą, tačiau ne jai. Komikė žinomumą „Instagram“ lygina su žaidimo „Monopolis“ pinigais, kurie nėra vertingi, jei neturi tikros veiklos už socialinių tinklų ribos. Tokio požiūrio aktorė moko ir savo įdukras sakydama, kad socialiniai tinklai turi tiek galios, kiek jos jiems suteikiame. „Jeigu turinys kelia blogas emocijas arba nerezonuoja su jumis – neįsitraukite, išjunkite, eikite tolyn nuo jo“, – sako C. Barber.

Kūno kultas

Paklausta apie rūpinimąsi savo kūno formomis, C. Barber juokauja, kad šiuo metu intensyviai dirba ties pilvotos kriaušės forma ir yra patenkinta progresu. Savo dieta moteris dažnai įvardija saldainius, šokoladinį kremą bei vyną. Neretai pajuokauja, kad degtinė jai padeda viską suspėti, suderinti ir išgyventi krizes. Vienintelis ir labai rimtas aktorės patarimas kūno formų tema – kuo anksčiau nustoti krimstis dėl savo kūno, kad liktų kuo daugiau laiko gyvenimui santaikoje su juo.

Didžiojoje savo įrašų dalyje C. Barber yra nuoga arba pozuoja vienais apatiniais. Toks atvirumas neturint tobulai išdailinto kūno dažnai įvardijamas kaip įžūlus arba drąsus. Tačiau pati aktorė nemėgsta drąsuolės etiketės. „Ugniagesys yra drąsus, nes gesina ugnį, karys yra drąsus, nes eina į karą. Aš tiesiog pozuoju pusnuogė, nes nuoširdžiai tikiu, kad tai, kaip atrodome, yra labai maža dalis to, kas iš tiesų esame. Kiekvienas turėtume pasitikėti savo kūnu, užuot koncentravęsi į nereikšmingus dalykus“, – sakė C. Barber, viešėdama Jimmy Kimmelo studijoje.

Kurdama turinį, su kuriuo gali tapatintis daugybė jos sekėjų visame pasaulyje, aktorė sulaukia labai daug pozityvios grąžos. C. Barber parodo, kad gyventi įprastą, netobulą gyvenimą yra normalu ir nereikia dėl to krimstis. O pati komikė yra dėkinga žmonėms, kurie ją priima tokią, kokia yra, tad ji neprivalo keistis tam, kad pritaptų. „Yra daugybė sakančių, kad esu stora ir niekas manęs nemėgsta, bet aš turiu labai karštą ir patrauklų vyrą, tad bent vienas žmogus mane tikrai mėgsta“, – apie negatyvius komentarus sako C. Barber, kuri įrašus su vyru žymi specialia grotažyme #hothusband.

Žvaigždė ne tik „Instagram“

Knygoje aprašyta nelengva paauglystė, kurią lydėjo dėmesio sutrikimas, patyčios ir net kelių draugų mirtys dėl ligų ar savižudybės. Knygoje aktorė taip pat dalijasi mintimis apie „Instagram“ kultą, tikrumą, meilę, draugystę, šeimą, santuoką bei motinystės iššūkius.

Drąsiai ir aktyviai aktorei knygos rašymas tapo bauginančiu procesu, kurį moteris sulygino su gimdymu: „Iš pradžių lydi entuziazmas, paskui maniau, kad mirsiu, o išleidusi į pasaulį pagalvojau, kad galėčiau ir vėl padaryti tą patį! Tik vyras sakė: „Jokiais būdais!“

Šiandien C. Barber – ne tik ekranuose šmėžuojanti žvaigždė. Šią vasarą aktorė pristatė savo pasaulinį stand up’o turą ir leidosi į gastroles Šiaurės Amerikoje, Europoje, Didžiojoje Britanijoje, Australijoje bei Naujojoje Zelandijoje. Su žiūrovais komikė dalijosi savo žymiausių „Instagram“ įrašų užkulisių istorijomis, nagrinėjo savo santykius su įžymiais žmonėmis, gerbėjais, sekėjais ir persekiotojais, pasakojo apie komentarus, kurie sukrečia net ją pačią, dalijosi patarimais, kaip ištekėti už karštesnio už save vyro bei tapti… antiinfluencere.