Neatsitiktinai ir kolekcijos pristatymui pasirinkta spalvinga ir pilna gyvybės bei žalumos vieta, kurios įgyvendinimu rūpinosi „Flower Couture by Mantas Petruškevičius“ kūrybos vadovas Mantas Petruškevičius, rašoma pranešime spaudai.

„Mados fotosesijos idėja gimė labai spontaniškai. Stebint vis niūresnes žmonių nuotaikas, slopstant optimizmui ir didėjant įtampai norėjosi bent kažkiek įkvėpti ir pradžiuginti aplinkinius. Seniai brandinau idėją sujungti tris skirtingas meno rūšis – gėlių dekorą, madą ir fotografiją. Juk ir pati meno funkcija yra estetinė – ugdanti jausmus, komunikacinė – kalbanti su publika ir perteikianti jausmus, hedonistinė – siekianti suteikti žiūrovui malonumą ir pasigėrėjimą, – sako drabužių kūrėja R. Mackevičiūtė. – Koloboracijos man visada labai patiko, nes jos padeda tobulėti ir išgauti unikalų rezultatą. Mėgstu gilintis į skirtingas meno rūšis, ieškoti jose įkvėpimo.

Įkvėpimas sukurti šią pavasario/vasaros kolekciją gimė prieš metus kartu su šeima keliaujant po Italiją, Ligūrijos regioną ir jame esantį į UNESCO paveldo sąrašą įtrauktą „Cinque Terre’’ – 5 penkių kaimelių ruožą. Išskirtiniai vaizdai, spalvinė gama įtakojo kolekcijos funkcionalumą, modelius, struktūrą. Šioje pavasario/vasaros kolekcijoje šalia pastelinių spalvų paletės dominuoja sodri geltona ir ryškiai žalia spalvos, simbolizuojančios gyvybę, energiją ir atgimimą.

Simboliška, nes šiltasis sezonas visada skatina atgimti, puoštis ir su nauja energija sugrįžti į darbus: „Drabužio spalvinis sprendimas atvaizduoja asmenybės vidinę būseną ir aš vis mėgstu kartoti, kad puoštis reikia ne dėl kitų, bet dėl savęs. Moteris turi save mylėti ir puoselėti. Tai ypač pastebėjau keliaudama tokiose šalyse kaip Italija, Prancūzija. Čia moterys, netgi žingsniuodamos į vietinį turgų šviežių daržovių ar duonos, susitvarko plaukus, pasidažo lūpas ir iš spintos išsitraukia suknelę.

„Coocoomos“ drabužiai skirti būtent tokioms moterims, kurios nori būti patrauklios sau ir aplinkiniams visur ir visada. Kolekcijoje gausu kasdienių, bet elegantiškų palaidinių, kelnių ir šortų, tinkančių šiuolaikinei aktyviai miesto moteriai, kuriai patogumas ir kokybė yra svarbiausi kriterijai renkantis drabužį.“ – pasakoja dizainerė Rūta Mackevičiūtė.

Naujausioje kolekcijoje vyrauja natūralaus šilko, medvilnės ir lino drabužių deriniai, lengvai derantys tarpusavyje. Romantiškos šilkinės suknelės yra nepakeičiamos šiltuoju sezonu kasdien, ypatingomis progomis, atostogaujant ar romantiškos vakarienės namuose metu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)