– Ar jums svarbus drabužių ar aksesuarų prekės ženklas, galbūt turite mėgstamiausią?

– Man svarbi kokybė. Jeigu perku brangų daiktą, neatsisakau jo po mėnesio, tokie man tarnauja ir penkerius ar daugiau metų. Kai buvau jaunesnė, norėdavosi prisipirkti daugiau, o dabar labiau vertinu kokybę, todėl renkuosi mažiau, bet gerų daiktų. Iš mados namų man patinka dabartinė „Gucci“ stiliaus kryptis, tačiau reikia jausti saiką ir neapsirengti nuo galvos iki kojų to paties ženklo kūryba, nes perspausti lengva.

– Buvote išrinkta viena stilingiausių „L’Officiel Lithuania“ 2019 metų moterimi. Kaip manote, koks turėtų būti žmogus, kad jį būtų galima vadinti stilingu?

– Pirmiausia žmogus turi atrasti save, tinkančius drabužius ir savo „cinkelį“. Tai, kuo vilkėdamas jaustųsi išskirtinis, pritrauktų dėmesį. Pavyzdžiui, aš mėgstu išsiskirti. Esu iš tų, kurie žiemą rengiasi ne kaip daugelis pilkai ir juodai, o baltai, kad ir nuo galvos iki kojų, o vasarą, atvirkščiai – galiu vilkėti juodus drabužius. Man patinka, kai žmonių stiliaus pasirinkimuose matomas individualumas, akcentai, kurie visur juos lydi. Svarbiausia nekopijuoti, Lietuvoje labai daug kopijuojančių, bet, jei kažkas kitas išsirinko, nereiškia, kad tas daiktas tiks ir tau. Visada galima pasisemti stiliaus idėjų iš kitų, bet aklas kopijavimas neatrodo gerai.


– Ką rinktumėtės – jaukų žieminį paltą, šiltą pūkinę striukę ar kailinius?

– Žinau, kad šiandien natūralūs kailiniai traukiasi ir vis daugiau žmonių atsisako tikro kailio, bet man kailiniai yra gražu, šilta, todėl juos vilkiu ir nežadu atsisakyti. Vilkėti kailinius ar paltą rinkčiausi pagal progą, kailiniai yra puošniau. Jeigu rasčiau vintažinių kailinių modelį, kuris tikrai patiktų, irgi įsigyčiau, visgi labiau man patinka vintažinės rankinės, prieš kurį laiką nusipirkau Dior, bet taip nutiko, kad atidaviau mamai (juokiasi).

– Ką manote apie „Pantone“ 2020 metų spalva paskelbtą klasikinę mėlyną („classic blue“)?

– Kol kas dar neatradau šios spalvos drabužių, kurie man tiktų, nors pavasarį, kai keisiu garderobą, galbūt reikės su ja susidraugauti. Jei kuri nors spalva būtų „ant bangos“, bet jausčiau, kad man ji netinka, tokios spalvos daiktų ir neieškočiau. Galiu pasipuošti madingo atspalvio akcentu, pavyzdžiui, dirželiu ar kokiu aksesuaru, bet, jei spalva prie gymio nedera, tikrai jos nesivaikysiu.

– Kad įsigytumėte daiktą, kokius jūsų kriterijus jis turi atitikti?

– Mano kriterijus labai paprastas: einu, pamatau, tai bent! Drabužius pamėgstu akimirksniu, kaip ir vyrai – moteris. Kartais prieš įsigydama rūbo nė nesimatuoju, žinau ir dydžius, ir modelius, kurie man tinka. Žinoma, svarbi ir pirkinio kokybė, turbūt daugiausia investuoju ne į drabužius, o į rankines ir batus.

– Ar turite savo „uniforminių“ rūbų?

– Tikrai taip, turiu, galima sakyti, identiškų drabužių, tik skirtingų spalvų, pavyzdžiui, to paties modelio baltas, juodas ir smėlio spalvos kelnes. Kartais drabužis taip „prilimpa“, kad nunešioju jį tiek, kiek tik galiu, o paskui vėl nusiperku tokį patį. Tiesa, tokių pirkinių būna retai, bet pasitaiko.

– Kartą renginyje vilkėta vakarine suknele rengtumėtės ir į kitą? Ką darote su rūbais, kuriuos vilkėjote tik kartą ir daugiau nebeketinate?

– Daug suknelių renginiams nuomojuosi, ypač kai reikia rūbo tik vienam vakarui. Tikrai nematau prasmės įsigyti suknelę už kelis tūkstančius, jeigu ją vilkėsiu vos kartą. Drabužius, kurių nebesirengsiu, parduodu, mano spinta nėra guminė ir norisi atlaisvinti vietos naujiems pirkiniams. Būna, kad vakarėliuose ne kartą vilkiu tą patį drabužį, bet tuomet prie jo derinu kitus akcentus, pavyzdžiui, švarką, batelius ar rankinę. Nesu ta, kuri kartą apsirengia ir numeta rūbą.

– Koks yra jūsų „go to“ derinys, kuris tinka daugeliu atvejų?

– Juodos kelnės, balti marškiniai ir klasikiniai aukštakulniai arba balerinų tipo bateliai.

– Kai keliaujate atostogų į šiltus kraštus, kokie rūbai ir aksesuarai būtinai jus lydi?

– Pagrindinis aprangos akcentas – skrybėlės, jų turiu nemažai ir derinu prie skirtingų įvaizdžių, skrybėlė man gali atstoti ir papuošalus. Labai patinka ir karoliai, atostogaudama dažnai juos segiu prie lininių suknelių ar baltų marškinių, taip pat prie kasdienių derinių. Būtina poilsio detalė – paplūdimio krepšys, kurį imu ir į paplūdimį, ir eidama į miestą. Dar vienas svarbus stiliaus akcentas – saulės akiniai, jie suteikia prabangos ir papuošia. Gali būti apsirengęs labai paprastai, bet efektingi saulės akiniai visiškai pakeis įvaizdį.

– Koks miestas jums labiausiai prie širdies?

– Nors buvau tik vieną kartą, mane labai sužavėjo Niujorkas. Taip pat ir Maskva, kurioje lankiausi galybę kartų, visgi pagyventi norėčiau Niujorke. Man patinka megapoliai, man reikia žmonių, veiksmo, chaoso, pati esu labai aktyvi. Kartais norisi pabėgti pailsėti į kokį mažesnį miestelį, bet gyventi tokiame negalėčiau. Kai gyvenau Kanuose, o dukrytė buvo dar labai maža, leidau laiką kasdien tiesiog eidama į paplūdimį, bet nusibodo, norėjosi veiksmo ir savirealizacijos, todėl dabartinė aktyvi veikla man patinka. Pavargstu nuo nuolatinių darbų ir šurmulio, bet man to reikia.

– Be gatvės mados ir „Instagram“, iš kur dar patartumėte kitiems semtis stiliaus idėjų?

– Pavadinčiau save senamadiška, nes semiuosi idėjų ne tik iš „Instagram“, bet ir popierinių mados žurnalų. Kas mėnesį nusiperku po kelis, paskaitinėju, kas mados pasaulyje naujo, peržiūriu ir mados šou pristatymus. Mada yra mano darbo dalis, todėl turiu sekti tendencijas.