Kutiurjė kartu su komanda pastaruoju metu pluša nuo ankstyvo ryto iki vėlyvo vakaro. Imta siūti dviejų tipų daugkartinio naudojimo kaukes – už 3 ir 19 Eur. Tris eurus kainuojanti kaukė pagaminta iš vieno sluoksnio tankios, minkštos medvilnės. Šio modelio kaukės, kaip teigiama, bus parduodamos „VET 1“ veterinarijos vaistinėse.

Brangesnė, 19 Eur įkainota kaukė susideda iš dviejų sluoksnių – vienas sluoksnis iš tankiai suaustos medvilnės, kitas – iš medvilnės su pūkeliu.

Anot J. Statkevičiaus, abi jo kuriamos kaukės – daugkartinio naudojimo, perdirbamos ir, priešingai nei vienkartinės, kurių prekyboje šiuo metu nė su žiburiu nerasi, tausoja planetą.

„Nuo viruso visu 100 proc. niekas neapsaugos, reikia būti budriems. Vis dėlto, kad ir kokia bebūtų, kaukė vis vien yra kaukė. Nešiosime jas 6 mėnesius kaip minimum!' – įsitikinęs mados kūrėjas.

Tūkstančiais vienetų, anot J. Statkevičiaus, kol kas nesiuvama, nors pajėgumai tą leistų. Vis dėlto, tiek, kiek pagaminama, pirkėjai iššluoja akimirksniu. Darbo sočiai, todėl patikslinti, koks pirkėjų susidomėjimas skaičiais, kol kas dar negali.

„Siuvame nepakeldami galvos, bet aš kitaip daryti nemoku. Dirbti šiuo metu labai sudėtinga... Nuotoliniu būdu gal tik ministrams tą daryti lengva. Tegul jie pabando ir siūlus, ir medžiagas išrinkti nuotoliniu būdu, tegul darbuotojams viską išvežioja, o pasiuvus – surenka.

Labai sunku, tačiau siūsime tol, kol turėsime medžiagų. Esu nusivylęs tuo, kad dabar visko reikalaujama už dyką. Netikiu nei vienu, kurie reklamuojasi, kad daro ir dovanoja už dyką. Bet ne mano reikalas, kas iš dirba, o kas reklama užsiima.

Mano tikslas yra išlaikyti kolektyvą, sumokėti mokesčius, nes kitaip juk pasmaugs! Žada pagalbą, bet, deja... Jau pripratome per 30 metų – vien tušti žodžiai tai ir pažadai. Tad dirbame, kad išsilaikytume ir padėtume vieni kitiems. Linkiu būti sveikais ir nepamiršti – kaukės atėjo į madą ilgam ir jos būtinos visiems“, – kalbėjo J. Statkevičius.

Delfi primena, kad medžiaginių kaukių dėvėjimo, skalbimo ir priežiūros patarimų rasite šiame straipsnyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (215)