Žiemai baigiantis metas peržiūrėti savo garderobą ir, žinoma, atsinaujinti šiltajam sezonui. Su gausybe pavasarinių idėjų į Kauną jau netrukus suvažiuos visas būrys mados kūrėjų, kurie ne tik pristatys savo naujausius darbus, bet ir pakvies į atvirą mados pokalbių studiją. Šį kartą „Designer Space“ pop-up galėsime sutikti ir juvelyrikos kūrėjus iš Latvijos, susipažinti su mados žurnalo „Lofficiel“ stilistės Irinos Cybinos atrinktais deriniais.

Kokias idėjas pavasariui pasiūlys Lietuvos dizaineriai „Designer Space“ pop-up Kaune?

Dizainerė Diana Paukštytė sako, kad jos kūrybos kryptis išsiskiria tamsia, šiek tiek melancholiška, truputi mistifikuota, trapia moteriška estetika. Pagrindinė spalva – juoda: „Nemėgstu pataikauti jokioms tendencijoms. Tokie rūbai greitai atsibosta ir žmogus jų nevertina. Mano tikslas sukurti drabužį, kuris puoštų žmogų ir suteiktų jam pasitikėjimą savimi. Šį pavasarį kviečiu išbandyti naujai atrastą audinį ramie, kurio pagrindą sudaro natūralus dilgelių pluoštas. Pavasario kolekcijoje - daug naujų įdomių marškinių, asimetriškų švarkų bei suknelių su volanais. Pavasarį mane visuomet traukia spalvos, bet pagrindine vistiek išlieka juoda.”

Dizainerės Lilijos Larionovos kuriami apdarai turi savitą formą, unikalią konstrukciją, medžiagų kokybę: „Didžiausias komplimentas yra išgirsti, kad klientas mano kurtus daiktus dėvi po penkis, dešimt ar net dar daugiau metų. Mažai domiuosi mados tendencijomis ir mėgstu kurti ne vienkartinius, bet tokius daiktus, kuriuos galėtum ilgai dėvėti įvairiomis progomis. Analizuoju, ką pati norėčiau dėvėti ir ko trūksta mano asortimente. Artimiausiuose „Designer Space” renginiuose pristatysiu tiek šiltesnius drabužius, tiek ir pavasariu alsuojantį garderobą.”

O štai porceliano juvelyrikos kūrėja Algina Midverė sako, kad šį sezoną dar didesnį pagreitį įgauna organiškos formos, užuominos į koralo, akmens ar medžio faktūriškumą. Papuošalai vis labiau panašėja į meno kūrinius, kurie tarpusavyje gali derėti savo stilistika, bet ne identiškumu: „Auskarus nebūtina derinti poroje, galima rinktis tiek vieną masyvų, tiek dvejus skirtingus.”

Sukurti šią pavasario ir vasaros kolekciją avalynės ir aksesuarų kūrėją Agnę Krasauskaitę įkvėpė nuostabaus žydrumo Italijos dangus, skvarbūs saulės spinduliai, kaitinantys nokstančias citrinas: „Vasara neįsivaizduojama be šiek tiek pankiškų ir valiūkiškų detalių, kai norisi ištrūkti iš kasdienybės, keliauti, patirti nuotykių ir pasipuošti.”

Būtent todėl A. Krasauskaitė siūlo patogių ir žaismingų lygiapadžių bei aukštakulnių batelių, puoštų pankiškomis kaukolytėmis, stručio plunksnomis, smagiais pūstais kaspinėliais, musytėmis-segėmis. Rankinės taip pat džiugins spalvomis. Šioje pop-up parduotuvėje Kaune rasite ir žavingus pilko melanžo džemperius bei marskinėlius, puoštus taip mėgstamais šilko aksomo kaspinais. Kolekcijoje naudojami „Alexander McQueen”, „Prada” ir „Versace” kolekciniai audiniai.

„Designer Space“ pop-up Kaune jūsų lauks šie kūrėjai:

Lilija Larionova, Diana Paukstyte, Žaneta Černė (Mados butas), Marius Vepšta (Vepsta Design), Lena Nomanova (RUDNÉ), Adele Dagyte (Adele Dagyte Jewellery), Algina Midverė (FreakyFoxx), Kūnokūnui, Ketri, Elegant Me Jewellery, Just.IN, Verba (LATVIA), Era Futuris (LATVIA), Agne Krasauskaite (Agnes Krasauskas), Ingrida Daukaitė-Jasinskė (KARTU), YCHO leather & accessories, Neshkis, TaškU, Buboo, Dibu, Woolline, Baltijos kvapai, Pankera sveikas maistas, AMRES ART Batik tapyto šilko aksesuarai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)