Apranga, neturinti sezono

Po šiuo prekiniu ženklu slepiasi rankų darbo drabužiai, kurie išsiskiria kokybiškais audiniais bei savitais, netradiciniais, tačiau išbaigtais siluetais: „Kūryba yra mano aistra ir pašaukimas, tačiau ją pristatyti noriu drąsiai ir nestandartiškai, išsiskirti skoningu, nematytu marketingu”, - sako naujo prekės ženklo kūrėja Neringa Bagdonavičienė, specialiai šiai fotosesijai Zofijai pasiuvusi kontraversiškus derinius: juodą laisvalaikio kostiumą, kuris gali atrodyti įdomiai, stilingai ir prabangiai ne tik namuose, bet ir dėvint tam tikra specialia proga, taip pat paltą, kuris jau tapo dievinamas garsiausių Lietuvos mados pasaulio atstovų, ir dar daugelį kitų.

Moters kūriami drabužiai – ilgaamžiai, neturintys tam tikro sezono. Prekinis ženklas išsiskiria ir tuo, jog atstovauja ne tik laisvalaikio, bet ir klasikinius aprangos derinius.

Transseksualiam modeliui tokia patirtis labai ypatinga

Nors ir transseksualei Zofijai Palentai fotosesija, skirta naujam prekiniam ženklui pristatyti, nebuvo pirma, tačiau labai svarbi kaip Lietuvos pilietei – pirmą kartą lietuviškam prekės ženklui atstovaujančio modelio nuotraukos bus matomos visoje gimtojoje šalyje. Anksčiau, 2019-aisiais, transseksualus modelis Londone pristatinėjo apatinio trikotažo kolekciją, sukurtą translytėms moterimis, o po šio pristatymo išgarsėjo ir Jungtinėse Amerikos Valstijose – jos nuotraukos atsidūrė The New York Times puslapiuose.

Zofija sako, kad nors patirties modelių darbe turėjo užsienyje, gavusi pasiūlymą dirbti su lietuvių komanda labai jaudinosi ir nepasitikėjo savimi, tačiau bendradarbiavimas su profesionalais jai buvo labai ypatingas. „Buvau parskraidinta į Lietuvą, apgyvendinta Vilniaus centre esančiuose apartamentuose, o mano įvaizdžiu ir nuotraukomis rūpinosi žinomiausi savo srities Lietuvos meistrai. Pamačiau save visiškai kitokią – moterišką, fatališką, elegantišką“, - savo įspūdžiais dalinosi modelis.

Patiems fotografams taip pat teko nemenkas iššūkis, nes užsakovės lūkesčiai siekė aukštus standartus, o pasirinktas netipiškas modelis pirma kėlė abejonių. Tačiau buvo pasiektas išsikeltas tikslas – fotosesijoje pristatyta fatališka moteris, kuri spinduliuoja elegancija, persmelktą seksualumu ir pasitikėjimu savimi. Svarbiausia, modelis įamžintas taip, jog niekam nekils abejonių, kad jis kažkada buvęs vyras.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (80)