Pirmąją viešnagės Japonijoje dieną, pirmadienį, prezidentas ir pirmoji ponia susitiko su Lietuvos garbės konsulais, Japonijos ir Lietuvos draugystės parlamentinės grupės pirmininku Hirofumiu Nakasone, Japonijos vyriausybės pareigūnais, buvusiais Japonijos ambasadoriais Lietuvoje ir artimiausiais mūsų šalies draugais.

Iškilmingos vakarienės metu D. Nausėdienė vilkėjo, iš pažiūros atrodytų, dviejų dalių smėlio spalvos kostiumėlį, susidedantį iš uždaros viršutinės dalies su apykakle, kiek primenančios tradicinį japonų drabužį kimono, ir laisvai krentančio sijono iki čiurnų. Pirmoji ponia puošėsi juvelyriniais dirbiniais su perlais, plaukus, tradiciškai, susuko į prezicišką kuodą.

Primename, kad oficialiems vizitams p. Diana savo apranga pasirūpina pati, atsižvelgdama į tarptautinio protokolo normas, taip pat į kultūrinį šalies kontekstą ir vietinę tradiciją.

Antradienį Lietuvos pirmoji pora dalyvavo šventinėje Japonijos Imperatoriaus Naruhito žengimo į sostą ceremonijoje. Iškilmėms D. Nausėdienė pasirinko įmantraus kirpimo, formą išlaikančią standaus audinio suknelę, išliko kukli su aksesuarais – segėjo į akį nekrentančius auskarus.

Iškilmėse šalies vadovas su pirmąja ponia oficialiai pasveikino Imperatorių ir išklausė jo inauguracijos kalbą.

Kol prezidentas toliau tvirtins Lietuvos ir Japonijos politinius, ekonominius ir kultūrinius santykius, pirmajai poniai yra numatyta atskira programa.

Artimiausiomis dienomis D. Nausėdienė lankysis Keio universitete, Retų ir nediagnozuotų ligų centre, Medicininių tyrimų ir plėtros agentūroje bei Lietuvos dizainerių ir kūrybinių industrijų savaitės renginyje.

Daugiau pirmosios poros įvaizdžių iš pirmųjų dienų vizito į Japoniją:

Straipsnyje panaudotos LRPK / Roberto Dačkaus nuotraukos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (672)