– Ar sezoniškumas mados pasaulyje vis dar aktualus?

– Šiandien mados pasaulis ypač dinamiškas, viskas keičiasi, persipina, todėl sezoniškumas jau praranda prasmę.

– Kokie buvo 3 tavo mėgstamiausi vasaros aksesuarai, kurie lydės ir rudenį?

– Tai greičiausiai būtų perlai, plaukų lankeliai ir segtukai bei daili rankinė.

– Kokiu vienu aksesuaru suteiktum įvaizdžiui prabangos?

– Manau, kokybiška rankine. Visas įvaizdis gali būti minimalistinis ir paprastas, bet rankinė turi būti gerai pasiūta ir iš kokybiško audinio ar kitos medžiagos. Nepatarčiau pirkti rankinių iš greitosios mados parduotuvių.

– Kas norėtum, kad atsidurtų tavo rudens garderobe?

– Mano rudens favoritai – klasikinis lietpaltis ir pūkinė liemenė. Rugsėjį tikrai vilkiu lietpalčius, o spalį, kai jau atšals, ant lietpalčio užsimesiu pūkinę liemenę – sluoksniuoti drabužius man labai patinka.

– Koks yra tobulas rudeninis paltas?

– Rudenėjant žvalgausi Max Mara palto – šie mados namai siūlo didžiausią spalvų ir modelių pasirinkimą. Jau esu nusižiūrėjusi rudą tiesaus kirpimo ir languoto audinio paltą. Dar labai laukiu naujos Sandro kolekcijos – prancūziška moderni elegancija man labai patinka.

– Kur dažniau apsiperki – realiose parduotuvėse ar elektroninėse. Kokius miestus įvardytum kaip tinkamiausius apsipirkinėti?

– Esu realių parduotuvių klientė. Bet gal todėl, kad dirbdama ten praleidžiu nemažai laiko ir turiu galimybę pirma pamatyti ir pasimatuoti naujausias kolekcijas. Dažniausiai su asmeninėmis klientėmis skrendame apsipirkti į Milaną, nes jis nėra didelis ir per dvi dienas būna įsigyta viskas, ko reikia. Be to, šalia Milano yra nemažai išparduotuvių. Pačiai patinka Paryžius, pasirinkimas ir naujausios kolekcijos čia visada geriausios.

– Kokios rudens tendencijos patraukė tavo akį?

– Pistacijų spalva! Ji – šio rudens favoritė, jau įsigijau kelis drabužius, jie ypač dailiai dera prie vasaros įdegio. Taip pat oversized švarkai, derinami prie kaubojiško stiliaus batų. Nors buvo labai madingi šį pavasarį, iš tendencijų nesitrauks ir rudenį. Dar batai buku priekiu – nuo pernai vyravusios smailių batelių tendencijos ateina kardinalūs pokyčiai. Bus madingos labai plačios rankovės ir suknelės pūstomis rankovėmis.

– Jeigu galėtum turėti tik 10 daiktų garderobą, ką pasiliktum?

– Pasilikčiau paltą, klasikinį švarką, odinę striukę, suknelę, džinsus, elegantiškus batelius, kerzinius batus, didelę rankinę, mažą rankinuką ir saulės akinius.

– Kaip atrodyti stilingai lietingą dieną, kai labiausiai norisi jaukumo ir šilumos?

– Siūlyčiau rinktis oversized stiliaus lietpaltį, džemperį su gobtuvu, džinsus ir kedus. Dar priderinti skrybėlę ar beisbolo kepurėlę. Kad įsigytum daiktą, kokius tavo kriterijus jis turi atitikti?Svarbiausia, kad daiktas būtų pasiūtas kokybiškai. Nepamirškite, kad rūbas ar aksesuaras turi žmogų puošti.

– Galbūt turi taisyklių, kuriomis remdamasi kuri derinius?

– Labai svarbu tinkamos proporcijos – tai pagrindinis dalykas, į kurį atkreipiu dėmesį. Taip pat reikėtų nepamiršti ir spalvų, svarbu, kad jos derėtų vienos prie kitų.

– Be gatvės mados ir „Instagram“, iš kur dar patartum kitiems semtis stiliaus idėjų?

– Tai gali būti žinomas žmogus, kurio stilius jums patinka, galite stebėti drabužių derinius tam tikromis progomis, pavyzdžiui, kaip kuria vakarinį stilių, darbinį arba šventinį. Taip pat stiliaus įkvėpimo semkitės ir filmų, teatro bei mados renginių.

Deimantės Dubauskaitės nuotraukos.