Pirmadienį etiškos mados pionierė S. McCartney Paryžiaus operoje pristatė 2020 m. pavasario ir vasaros kolekciją. Savo kolekciją ji pavadino iki šiol tvariausia savo mados ženklo kolekcija. Joje yra karnų krepšių, kuriuos gamina moterys iš Madagaskaro, dirbtinių kailių iš bioplastiko ir perdirbto poliesterio bei batų „tvariomis“ medinėmis pakulnėmis.

Tačiau niekas nesukėlė tiek intereso britų dizainerės kolekcijoje, kaip žėrinti, perregima kūno spalvos suknelė, primenanti jūros kriauklių motyvus. Ji – išties panaši į 2014 m. lietuvės Agnės Biskytės sukurtą kostiumėlį „Seashell“ (liet. jūros kriauklė).

Apie dizaino panašumus socialinėje erdvėje prabilo ir pati lietuvių kūrėja – ji buvo maloniai nustebusi tokiu sutapimu ir džiaugėsi „pralenkusi“ britų dizainerę penkeriais metais.

„Įkeldama šį palyginimą tikrai nesitikėjau tiek daug dėmesio, labiau norėjau padėkoti mano kūrinių gerbėjoms ir pasidžiaugti, kad tvari mada Lietuvoje jau daugiau nei penkerius metus yra kuriama ir sėkmingai vartojama.

O dėl „sutapimo“ – tik kiekvieno kūrėjo sąžinė žino, ar tai „sutapimas“, ar „pasisavinimas“. Manau, tai liks Stellos McCartney etiškos (o tuo pat metu ir jos deklaruojamos tvarios) mados paslaptimi“, – DELFI Stiliui teigė lietuvių mados kūrėja.

Anot A. Biskytės, prieš penkerius metus sukurtą kostiumėlį vis dar galima rasti jos studijoje „BISABIS“. Šis modelis, anot kūrėjos, yra itin mėgstamas ir dėvimas tarp jos klienčių. Neabejojama, kad susidomėjimas šiuo modeliu dėl panašumo su S. McCartney kolekcija tik kils.

Lietuvių kūrėjos kostiumėlis įkainotas 259 eurais, perkant palaidinę ir sijoną atskirai – po 135 Eur. Kokia bus S. McCartney suknelės iš dėvimosios kolekcijos kaina, kol kas nėra skelbiama.

A. Biskytės kostiumėlis. Redos Mickevičiūtės nuotr.



Stellos McCartney suknelė. Vida Press nuotr.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)