Į ankštus rėmus įsprausto kūno kultas pamažu traukiasi į šešėlį, ir būtent tą savo naujausia kolekcija bandė perteikti prancūzų prekės ženklas. Tarp pasaulinio garso modelių, tokių kaip Constance Jablonski ar Lena Simone, antradienio vakarą „Roland-Garros“ teniso korte pastatytu podiumu žengė iš pažiūros paprastos ir žemiškos moterys – tokios, kokias kasdien sutinkame eidami gatve.

Nepriklausomai nuo to, kokio dydžio – XS ar XL – drabužius dėvi, podiumu jos žengė užtikrintai ir susirinkusiai publikai perteikė nepažabojamą pasitikėjimą savimi. Žaidimo taisyklės pasikeitė – nuo šiol apatinio trikotažo madas diktuoja ne tik lyg nuo žurnalų viršelio nužengę „angelai“, bet ir didesnių apimčių moterys. Tai įkvėpimas ir padrąsinimas, kurio laukė milijonai moterų visame pasaulyje.

Daugiatūkstantinė žiūrovų minia kolekcijos pristatymo metu ne tik susipažino su naujausiomis apatinio trikotažo tendencijomis, bet ir turėjo progą pasimėgauti atlikėjų Angele, Claire Laffut, Avos Max, ekscentriškosios grupės „Gossip“ vokalistės Beth Ditto dainomis.

Be konkurencijos didžiausių ovacijų tą vakarą sulaukė prancūzų dainininkė Aya Nakamura. Lietuvoje jos vardas gal ir nėra plačiai žinomas, tačiau pirmuosius dainų akordus išgirdusi Prancūzijos publika ją pasitiko tokiais šūksniais ir palaikymu, kad neliko nė menkiausios abejonės, kas yra didžiausia vakaro žvaigždė.

DELFI Stilius kviečia pasižvalgyti, kokias šaltojo sezono tendencijas išpranašavo „Etam“:

1. Šaltojo sezono dominantė – juoda

Juoda spalva – galios, asmenybės tvirtumo ir elegancijos simbolis, tad nieko keisto, jog dalis kolekcijos modelių buvo pasiūdinti būtent iš šios klasikinės spalvos audinio. Tačiau variacijų šaltajam sezonui pateikiama ir daugiau: rinkitės aistringą sodrią vyšninę, kiek neutralesnę kaštoninę, prigesintą mėlyną, niekada iš mados neišeinančią baltą.

Maudymosi kostiumėlių fronte dėmesys krypsta į geltonus atspalvius, tiek ryškią, tiek pastelinę rožinę, alyvinę ir net turkio spalvas.

2. Nėriniai – šiandien ir amžiams

Seksualus apatinis trikotažas ir nėriniai – tarsi neišskiriamas duetas, todėl, net ir keičiantis metų laikams, šis akcentas niekada neužleis savo pozicijų. Tiesa, šiemet nėriniai perkeliami ant peršviečiamo audinio, gardinami metaliniu žvilgesiu. Ant apatinių nugula ne tik augalų motyvai, bet ir subtilūs grafiniai raštai.

3. Odė trikampiams

Liemenėlė trikampio formos kaušeliais formuoja dailią V formos iškirptę bei vienu dydžiu vizualiai padidina krūtinę. Nieko keisto, kad būtent šis modelis sulaukė didžiausio dėmesio kolekcijos pristatymo metu. Siūloma rinktis ne tik klasikinį variantą plonomis arba dvigubomis petnešėlėmis, bet ir žvalgytis nėriniuotų petnešėlių platesniais kraštais – jos suteiks komfortą didesnę krūtinę turinčioms moterims.

4. Komfortas griežia pirmu smuiku

Dailus akiai, tačiau judesius varžantis apatinis trikotažas jau seniai užleido savo pozicijas, taip pat kaip ir nenatūraliai krūtinę išdidinantys maksimalaus „push up“ efekto modeliai. Rekomenduojama puoselėti savo natūralią krūtinės formą, rinktis maksimalų komfortą suteikiančias liemenėles be lankelių arba braletes. Geras komforto ir estetinio vaizdo santykis – vertinga investicija.

Nors anksčiau braletes buvo raginama vilkėti tik nedidelę arba itin stangrią krūtinę turinčioms moterims, dabar šios ribos taip išbluko, kad tapo tarsi nematomos, o podiumu žengę modeliai parodė, jog tokį apatinį trikotažą gali vilkėti ir rubensiškų formų moterys. Juk laikas, kai didesnę krūtinę turinčios moterys galėjo rinktis tik iš ribotos, kuklios ir nuobodžios apatinio trikotažo pasiūlos, jau užmarštyje.

5. Glaustinukės – apatinio trikotažo stalčiaus būtinybė

Prancūzai įsitikinę, kad moters garderobas nebus išbaigtas be dailios ir tarsi antra oda priglundančios glaustinukės. Šįkart minimalizmas šiek tiek nustumtas į šoną: modeliai puošėsi perregimo audinio glaustinukėmis su grafiniais raštais, glaustinukėmis su iškirpimais nugaros dalyje ir itin giliomis iškirptėmis.

6. Pasitikinti savimi net ir panirusi į buitį

Gyventi gražiai neuždrausi, atrodyti – taip pat. Todėl prancūzų prekės ženklas ragina atkreipti dėmesį ir į jaukiai būti namuose skirtą aprangą – pižamas, minkštus ir žiemą papildomo komforto suteikiančius žaismingus kombinezonus. Renkantis naktinius ir chalatus prioritetas šįkart skiriamas pastelinėms spalvoms ir švelniems aksomo, satino audiniams.

Praleidote karščiausią šių metų šou? Kviečiame jį dar kartą peržiūrėti vaizdo įraše arba nuotraukų galerijoje:


Straipsnyje panaudotos „Scanpix“ ir Vida Press nuotraukos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)