Mados tendencijų analitikė Marija Palaikytė įsitikinusi, jog trečiadienį D. Nausėdienės pademonstruotas elegantiškas įvaizdis įrodo, jog pirmoji ponia atsižvelgia į kritiką ir tai – pagirtina.

„Mūsų pirmoji ponia pasirinko protokoliškai geresnį įvaizdį nei Melania Trump, tačiau reikėtų pabrėžti, kad tai – ne grožio konkursas. Tai žmonės, reprezentuojantys savo valstybes ir jų apranga turi atspindėti jų statusą, nešti tam tikrą žinutę.

Noriu pagirti ponią Dianą, spalvinis suknelės pasirinkimas, jos ilgis, įvaizdžio užbaigtumas – tai bene puošniausias jos įvaizdis iki šių dienų. Akivaizdu, kad prezidentienė atsižvelgia į visuomenės kritiką, dabar jos įvaizdis atrodo kur kas labiau apgalvotas ir tai kelia žmonių simpatijas“, – teigė M. Palaikytė.

Asmenine mados ekspertės nuomone, p. Dianos įvaizdis buvo kiek per daug dekoruotas kaspinais. Ryškūs bateliai jau savaime tapo aprangos akcentu, todėl masyvių dekoro detalių buvo galima atsisakyti.

„Vis dėlto, vertinant iš protokolinės pusės, mūsų šalies prezidento žmonos įvaizdis buvo geresnis nei M. Trump pasirinkimas vilkėti kombinezoną apnuogintomis rankomis. Oficialaus susitikimo metu jos rankos turėjo būti bent dalinai uždengtos.

Žinoma, šiais laikais įvaizdžio taisyklės lankstesnės, kai kuriais atvejais jas galima laužyti, bet oficialių susitikimų metu laimi tas, kas išlaiko protokolinį statusą“, – kalbėjo M. Palaikytė.

Mados tendencijų analitikė ragina prisiminti Michellę Obamą – būdama pirmąja ponia ji sulaužė daugybę prezidentienės įvaizdžio taisyklių – pavyzdžiui, avėjo ilgaaulius batus, dėvėjo berankoves sukneles. Būta daug teigiamai visuomenės priimto maišto atvejų. Tačiau M. Palaikytė pabrėžia – tai, kas buvo leidžiama buvusiai pirmajai poniai, nebūtinai yra leidžiama dabartinei.

Anot ekspertės, pirmųjų ponių aprangos tikslas, visų pirma, yra išlaikyti statusą, eleganciją. Tačiau lygiai taip pat svarbu parodyti savo individualumą, nes tai pelno visuomenės palankumą. Todėl pagrindinis jos komplimentas D. Nausėdienei – už tai, kad jos įvaizdis yra nuoseklus, ji turi savitą stilių, o tai – kiekvienos pirmosios ponios siekiamybė.

Gitanas Nausėda

Įvertino ir prezidentų įvaizdžius

M. Palaikytė sako specialiai atkreipusi dėmesį ir į prezidentų įvaizdį. Anot ekspertės, europietiškos ir amerikietiškos aprangos taisyklės skiriasi ir tai puikiai atsispindi nuotraukoje.

„Amerikiečiai dažnai vilki gerokai išplatintus, išdidintus kostiumus, todėl nėra reikalo stebėtis, kodėl Donaldo Trumpo kelnės tai per ilgos, tai per plačios. Šiuo atveju – net švarko rankovės yra per didelės.

Politikų aprangoje, jei kalbame apie vyriškus kostiumus, maža vietos eksperimentams, todėl kaklaraištis, jo dydis ir spalva, tampa bene vieninteliu įrankiu nešti tam tikrą žinutę. D. Trumpas neretai renkasi pabrėžtinai per ilgą kaklaraštį, o tai agresyvi dominuojančio vyro žinutė.

Žvelgiant į greta stovinčius Lietuvos ir JAV prezidentą, vis dėlto, nelieka abejonių – mūsų šalies prezidentas atrodo žymiai geriau ir solidžiau.

Marija Palaikytė
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (396)