„Šį rudenį kviečiu žydėti, elegantiškai provokuoti ir nebijoti žaisti,“ – sako dizainerė Kristina Kalinauskaitė, naujausią savo kolekciją įamžinusi charizmatiškuose, tarpukario Kauno modernizmo dvasia alsuojančiuose namuose.

Drabužiai – transformeriai

„Man visada norisi, kad drabužis neapribotų žmogaus erdvėje ir laike, todėl pamėginau pažvelgti į vadinamuosius „grynuolius“, basic garderobo dalis kūrybingai ir žaismingai – taip gimė drabužiai-transformeriai.

Tarkime: klasikų klasika – pieštuko tipo sijonas, gali akimirksniu virsti 80-tųjų estetiką atspindinčiu mini sijonu, šortus nesunkiai paversite sijonu, o ilgas paltas su nusegamomis rankovėmis, kapišonu ir keičiamu ilgiu gali čia pat virsti liemene,“ – pasakoja drabužio pritaikomumui ir universalumui didelį dėmesį savo kūryboje skirianti dizainerė K. Kalinauskaitė.

Ryškūs, drąsūs, bet atpažįstami – tokie naująjį sezoną pasitinka prekės ženklas, kartu savo rudens ir žiemos kolekcijoje likdami ištikimi funkcionalumui bei inovacijoms, rašoma pranešime spaudai.

Kaip visada, solidžią vietą kolekcijoje užima klasikinė tailored linija, tačiau ir čia netrūksta žaismės: dienos metu – griežtas biuro švarkas, o po darbo, papildytas ryškia, lazeriu pjaustyta skaros detale – virsta prašmatnia eilute vakarėliui.

Logomanija: pozityvi žinutė viduje

Kolekcijoje vyrauja ir pasaulio mados tendencijose itin aktuali išliekanti „logomanija“: logistikos simboliai, kelio ženklai ir automobilio saugos perspėjimų užrašai įsitaisė drabužių vidinėse dalyse.

Perkurti draudžiamieji, įspėjamieji ženklai virto pozityviomis žinutėmis, o iš paties prekės ženklo logotipo raidžių buvo sudėlioti ir ant drabužių perkelti visi įmanomi žodžiai – pradedant sin (nuodėmė) ar dear (išdrįsti), ir baigiant kiss (bučinys) ar star (žvaigždė).

Kiekvieną sezoną švęsti gyvenimą kviečiantys kūrėjai šį rudenį kviečia tai daryti ryškiai – todėl rudens žiemos 2019/2020 m. kolekcija skelbia: „Dėmesio! Gyvenimas trapus, nešvaistykite jo, bet švęskite!“

Žydintis ruduo – tarpukario Lietuvos interjeruose

Nors įkvėpimu tapo itin ryškūs ir spalvoti 80-tieji, vis dėl to spalvos naujoje rudens-žiemos kolekcijoje panaudojamos subtiliai, neužgožiant elegancijos ir moteriškumo.

„Drabužiuose daug žaismės, bet ji paremta nuosekliai išlaikoma prekės ženklo estetika – ne atsitiktinai pabrėždami savojo ženklo identitetą kolekcijos fotosesijai pasirinkome tarpukario Lietuvos ir Laikinosios sostinės dvasia alsuojančius namus Kaune, kupinus modernizmo estetikos dvasios, kurią interjeruose dar sustiprina antikvariniai baldai,“ – pasakoja kolekcijos autorė.

Romantiškoji kolekcijos pusė atsiskleidžia dizainerės kurtuose audinių raštuose: nors drabužiai skirti šaltajam metų sezonui, jie kupini pozityvaus žydėjimo: žydinti suknelė, žydintis džemperis ar žydintys marškinėliai.

„Kristi Andress“ rudens-žiemos kolekcija
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)