Ji nebijo svajoti garsiai, jaučia malonumą žaisdama drabužių deriniais ir visai nesijaudina, jeigu jos aprangos nesupranta kiti. Prisistato ji įvaizdžio prodiusere ir daugumai yra žinoma iš „Instagram“ bei savo mados tinklaraščio, kuriame dalinasi mintimis apie madą ir ją įkvepiančias moteris. O dabar – mes žavėsimės ja.

– Tariantis dėl interviu paminėjai, kad šiuo metu esi Nidoje ir nežinai kada grįši į miestą. Mėgsti pabėgti nuo šurmulio? Kodėl būtent Nida?

– Nida yra tikrieji mano namai, juokas juokais, bet mama yra prasitarusi, kad čia „prasidėjo mano gyvenimo istorija”. Nida mane įžemina ir pakrauna gyvybe. Man patinka ir gyvenimas mieste, ten visko daug, priešingai nei prie jūros, bet esu duodantis ir atsiduodantis žmogus, tad, praėjus laikui, išsenku ir nenoriu nieko kito, kaip tik grįžti į save – grįžti namo.

– Ar atsibudusi ryte visada apgalvoji tos dienos įvaizdį?

– Dažniausiai tai mano gyvenime vyksta organiškai, o kai nevyksta – gelbėja džinsai, balta palaidinė ir vansai. Kartais jau prieš eidama miegoti žinau, kaip atrodysiu kitą dieną, kartais, užgriuvus darbams ir atsakomybėms, neturiu galimybės skirti sau laiko, mintimis esu tikrai ne spintoje ir rengiuosi taip, kaip jaučiuosi. Svarbiausia atrodyti taip, kad neatrodytų jog labai stengeisi gerai atrodyti – sakė vienas mano gyvenimo vyras, nuolatos tai prisimenu.

– Kada prasidėjo tavo romanas su mada?

Prasidėjo vaikystėje nuo mamos pamokų apie santūrų įvaizdį ir geros kokybės galią. Vėliau, pati pajutau, kad esu linkusi ieškoti, taip šis romanas ir tęsiasi. Tikiuosi vieną dieną jis virs visa knygų kolekcija.

– Norėtum parašyti knygą?

– Apie knygų kolekciją kalbėjau perkeltine prasme. Tačiau apie knygą tiesos yra. Paslapčia galvoju apie tai, tik dar nesijaučiu pakankamai išmokusi, kad galėčiau išpildyti tokio dydžio reikalą.

– Kaip supratai, kad savo mintimis apie madą ir stilių nori dalintis su kitais?

– Supratau, kad darbas dėl pinigų mane žudo ir pradėjau ieškoti. Pastūmėjo artimiausi, netikėtai susipažinau su fotografu Martynu Stankaičiu, jis tiesiog priėjo gatvėje, man susiraukus einant mokėti baudos, asistente Greta Viltrakyte, kuri parašė žinutę į mano instagramo story, kuomet garsiai mąsčiau, kad reikia kažką daryti su mada ir rašymu, ir makiažo guru – Patricija Butkute. Turėdama tokią komandą negalėjau nedaryti.

– O kaip įsivaizduoji savo skaitytoją? Kokioms moterims rašai?

– Rašydama aš negalvoju, ar tai bus skaitoma ir juolab, kas tai skaitys. Rašau, nes noriu pasidalinti suprastais ir atrastais reikalais. Nelaukdama jokios grąžos, investuoju savo laiką, daug laiko, ir žodžius stengiuosi dėlioti taip, kad jie būtų savi – suprantami. Iš tikrųjų, net nesvarbu, kokia tai moteris, ar koks vyras, jei mano rašinėliai skaitomi, jie su visomis mano mintimis priklauso jiems.

– Dažnai tenka išgirsti, kad mada yra tuštybių mugė. Kaip paprieštarautum šiam teiginiui?

– Manau, kad prieštarauti neverta, juk visi gali rinktis, kaip vertinti dalykus ir tiesos vienos – tikrai nėra. Mada man yra žaidimas, saviraiškos būdas, kuris tik dailina gyvenimą.

– Kaip apibūdintum savo stilių?

– Indėnė?

– Iš kur dažniausiai perki drabužius? Ar dažnai apsipirkinėji?

– Dažniausiai apsipirkinėju keliaudama. Nelabai mėgstu pirkti internetu, bet pratinuosi, o namuose – ieškau perliukų vintažinėse ir klasikinėse parduotuvėse. Meluočiau sakydama, kad apsipirkinėju retai, esu perkanti moteris, bet išmokau atsirinkti gerus daiktus ir tuo labai džiaugiuosi. Žinoma, kad taip nutiktų, teko išmesti labai daug pinigų perkant labai nesąmoningus pirkinius.

– Kokia apranga dominuoja tavo spintoje?

– Jei šis klausimas būtų užduotas prieš metus, būčiau sakiusi džinsai ir šortai. Šią vasarą kažkas nutiko ir pamilau suknias bei sijonus. Įvairiausių spalvų, kirpimų ir pluoštų.

– Kodėl po mokyklos nusprendei studijuoti lietuvių filologiją? Ar nebuvo noro įgauti akademinio išsilavinimo mados srityje?

– Po mokyklos aš negalvojau nieko ir tikrai nežinojau, ką reikės daryti. Spaudė tėvai, jie labai norėjo, kad, nepraleisdama metų apgalvojimams, imčiau ir studijuočiau teisę. Aš tikrai to nenorėjau, tad, pildydama dokumentus, bandžiau išsirinkti artimiausią širdžiai mokslą. Apie mados studijas neturėjau net minčių, juk tėvų akimis tai būtų „nieko rimto“, o rašyti man patiko nuo mažų dienų.



– O dabar nesusimąstai apie mados ir stiliaus studijas?

– Galvoju! Tik dar labai nedrąsiai.

– Šiais laikais nemažai merginų vejasi mados tendencijas ir praranda individualumą. Kaip neprarasti savasties? Kaip tu pati bandai išsiskirti iš daugumos?

– Kalbėtis su savimi, jausti save ir nustoti lygintis su kitais. Aš labiau stengiuosi išpildyti save nei išsiskirti iš daugumos. Ieškau įdomių rūbų, bandau ir nesibaiminu suklysti.

– Kokio drabužio niekada nevilkėtum?

– Galėčiau vilkėti bet ką. Ar atrodai gerai – tik derinio reikalas.

– Kaip manai, ar mada turi taisykles? Ar pati jų laikaisi?

– Jei tik nori – taisyklių krūvos, jei nenori, bus kaip nori tu. Stengiuosi gyventi be taisyklių ir daugiau išjausti. Nebijau bandyti, man net patinka, kai mano aprangos nesupranta kiti.

– Kaip laikui bėgant, keitėsi tavo pačios požiūris į madą, grožį ir moterį?

– Tikriausiai subrendau. Stengiuosi nesilyginti ir nebijoti būti savimi. Esu rašiusi apie tai, kad mada kinta su asmenybės saviverte ir savijauta. Dabar į viską žiūriu daug paprasčiau, nenoriu niekam nieko įrodyti.

– „Pudra1444“ vakarėlyje lankeisi su tau pasiūta suknele, kuri dabar pavadinta tavo vardu. Tinklaraštyje rašei, kad ją susapnavai, – koks buvo sapnas?

– Šėlionės purpuriniuose tiulio kalnuose.

– Į „Instagram“ žiūri kaip į pramogą ar labiau kaip į darbą?

– „Instagram” yra mano dienoraštis, žaidimas ir istorijos. Eteris, kuriame transliuoju savo mintis.

– Neseniai lankeisi Romoje, – kokie įspūdžiai po kelionės? Kokia yra Italijos moteris?

– Pasikartosiu! Dievų ir vintažo žemė. Vasarą tikrąją dvasią pajusti nėra lengva, čia beprotiškai daug turistų, tai vargino labiausiai, bet maršrutus, siūlomus atvykėliams, išvertus į kitą pusę, gali atrasti savą kryptį. Roma veikia nejučia. Ji seksuali ir būnant joje norisi tokia būti, norisi puoštis.

Italė – vaikščiojanti charizmos mašina. Ne rūbai ir brangūs ženklai puošia jas, kad ir kuo apsirengtų, žingsniuodamos gatve, paperka vidine jėga, tobulai sutvarkytais plaukais, oda ir manieringa kalbėsena. Italė – moteris su cigarete. Jos visada skęsta dūmuose. Cigaretės prie vyno taurės, cigaretės mašinoje, cigaretės net makaronus verdant. Neišmuši.

– Be mados, kas tave dar žavi?

– Gali skambėti keistai ar juokingai, bet man patinka žavėtis, iš ėsmės – žmonėmis, šunimis, sportu, išminčiais. Žaviuosi naujais reikalais kiekvieną dieną. Žaviuosi moterimis ir rašau apie jas, vesdama „numeris vienas“ temą.

– Kaip pati dažnai sakai – esi pagaminta Nidoje, gimusi Kaune, bet gyveni Vilniuje. Visgi, kuris iš šių miestų tavo širdžiai yra artimiausias?

– Nida! Ir dabar esu čia.

– Žinau, kad mėgsti bėgioti, – ar visada užtenka valios? Kuris prasibėgimas tau buvo pats įsimintiniausias?

– Mėgstu, bėgioju ir juokais sakau, kad, jei nebėgu ar nesportuoju, man kažkas blogai. Žinoma, kad neužtenka. Terė būna ir meškutė, kuri nenori nieko kito kaip tik gulėti ir valgyti saldainius, bet kuo mažiau galvoji, tuo daugiau padarai. Šią taisyklę taikau sportui, nebent jaučiu, kad nenoriu iš tikrųjų. Mano gyvenimas labai persipynęs su bėgiojimu, renku šalis, kuriose išbėgau po dešimtuką, bet įsimintiniausiu laikyčiau bėgimą iki Preilos ir atgal. Tai buvo tikriausia mano ir proto kova.



– Kas tau yra graži moteris?

– Graži moteris yra gyva moteris – tikinti, sąmoninga, mylinti, auganti, nepaisant amžiaus, šviesi, žaisminga, dramatiška ar liūdna.

– Ką pasakytum moterims, kurios savimi nepasitiki?

– Pirmyn! Pasitikėjimas ateina su vidinėmis pergalėmis, ne sėdint ir laukiant sudėjus rankas. Skirti sau laiko. Būtinai daryti tai, ko labiausiai bijai.

– Kokie tavo ateities planai?

– Su savo širdele – Gerda planuojame vieną staigmeną. O ateityje ateityje aš matau Terės mados namus – suknelių ir batelių fabriką bei redakciją. Juk sako reikia norėti ir norėti garsiai.

Tekste panaudotos Martyno Stankaičio nuotraukos.