Los Andžele gyvenanti rašytoja yra visame pasaulyje žinomo tinklaraščio „Lust for Life“ autorė, kuriai susižavėjimo negaili nei „Vogue“, nei „Garance Dore“, nei šiuo atveju – „L’Officiel Lithuania“.

Pavadinčiau O. Lopez modernaus ir chic gyvenimo būdo antropologe, keliaujančia po madingiausias pasaulio vietas ir pasakojančia mums apie šiandienos geidžiamiausius pasaulio kampelius, egzotiškiausias atostogų kryptis, estetikos persismelkusius dizaino viešbučius, nišinius restoranus ir konceptualiausius mados ženklus.

Rašydama ir fotografuodama įvairiems dizaino, meno ir atostogų leidiniams, ji suteikia skoningai prabangaus ir sofistikuoto gyvenimo viltį. Olivia ką tik išleido fotografijų ir esė albumą „Lust for Los Angeles“, kurį dedikavo savo gyvenamajai vietai – nostalgiškajam Los Andželui. Neabejoju, ši knyga bus viena mėgstamiausių madingiausių pasaulio merginų.

– Olivia, papasakok, kaip prasidėjo tavo kaip nuomonės formuotojos karjera.

– Būdama mokykloje pradėjau rašyti tinklaraštį „Lust for Life“. Tuo metu bloginimo fenomenas tik formavosi, tad tai buvo labai nauja. Pabaigusi mokyklą studijavau tarptautinį verslą ir žurnalistiką, nors teoriškai turėjau tapti teisininke – abu mano tėvai yra Jungtinių Amerikos Valstijų imigrantai, tad tradiciškai man ir mano sesei buvo keliami tam tikri lūkesčiai. Visgi „Lust for Life“ kardinaliai pakeitė mano gyvenimo kelią: tapau kultūros ir medijų stebėtoja, tinklaraštis buvo mano laisvalaikio pasekmė, ir atvirkščiai.

– Dar viena tinklaraščio pasekmė – ką tik išleista kavos stalelio knyga „Lust for Los Angeles“. Kaip kilo idėja parašyti meilės laišką Los Andželui?

– Seniai kirbėjo tokia mintis. Idėja labiau išsigrynino, kai pradėjau rengti Los Andželo gyvenimo būdo gidus leidiniams „Soho House“ ir „Suitcase Magazine“. Modernus požiūris apie Los Andželo gyvenimą globaliame kontekste buvo neužpildyta niša. Tad man nebeliko nieko kito, kaip ją užpildyti.

– Stebint tavo „Instagram“ paskyrą, atrodo, kad kiekviena diena – kaip žurnalo puslapiai: nuolatos keliauji, lankaisi įvairiuose pasaulio kampeliuose, stilinguose viešbučiuose ir restoranuose… Sunku patikėti, kad tai – tavo darbas.

– Kiekviena diena yra kitokia – tai dievinu ir kartu nekenčiu. Šiuo metu atstovauju įvairiems leidiniams dizaino ir kelionių mugėse visame pasaulyje, tad galite įsivaizduoti, kiek man tenka skraidyti ir kiekvieną kartą pabusti vis kitame viešbučio kambaryje. Taip pat bendradarbiauju su įvairiais mados namais ir prekių ženklais – kuriu jiems vizualų turinį. Tenka skraidyti ir į meno parodas, fotografuoti jas ar jose dalyvaujančius menininkus. Neseniai šalia viso to dar ir rašiau knygą, tad dabar gera matyti jau pabaigtą rezultatą.

– O kokios yra tavo pačios mėgstamos „coffee table“ tipo knygos?

– Man patinka fotografijų esė apie architektūrą ir fotografiją nuo Mieso van der Rohe iki Edo Ruschos ir „Holiday Magazine“.

– Apibūdink savo stilių trimis žodžiais.

– Klasikinis, modernus ir su daug tekstūros.

– Kokią įtaką gyvenimas Los Andžele turi tavo aprangai?

– Los Andželo stilius yra labai lengvas ir kasdienis gerąja prasme. Komfortui skiriamas svarbus vaidmuo, tad mano stilius – lyg to pasekmė, taip pat nesuvaržytas ir per daug neįpareigojantis.

– LA mergina – kokia ji?

– Los Andžele egzistuoja daugybė merginų tipų. Manau, žmonės nustemba sužinoję, kad mieste yra net 88 kaimynystės! Bet, manau, nesuklysiu sakydama, kad visas LA merginas vienijantis elementas – kokybiški mėlyni džinsai.

– Vintažas ir nostalgija praėjusiems dešimtmečiams tavo deriniuose yra itin juntami. Ar sutinki, kad vintažas išgyvena atgimimo erą ir šiuo metu yra itin ant bangos?

– Žinoma, o dar turint omenyje tai, kad Los Andželas yra tikra vintažo ir „antrų rankų“ aukso kasykla. „Blusų turgaus“ kultūra čia – itin dinamiška, sekmadieniais rasite šimtus blusturgių įvairiuose miesto kampuose. Nostalgijos jausmo Los Andžele randama visur – kas antras kotedžas ar vasarnamis yra apstatytas praėjusio amžiaus vidurio baldais, rastais „Rosebowl“ blusturgyje.

– O kokie šiuolaikiniai Los Andželo mados ženklai yra tavo favoritai?

– LOQ (@loq) kuria mano dievinamus batus, Pari Desai (@pari_desai) – drabužius ir Sophie Buhai (@sophiebuhai) – magišką juvelyriką bei aksesuarus.

– Stiliaus ikonos…

– Amžinai žavėsiuosi Biancos Jagger ir Carolyn Bessette-Kennedy stiliumi. Taip pat nepaprastai žaviuosi Michelle Pfeiffer drabužine filme „Scarface“.

– Šiuo metu mėgstamiausios mados tendencijos?

Naujas žvilgsnis į dešimtojo praėjusio amžiaus dešimtmečio minimalizmą, perlais dekoruoti auskarai ir oversized švarkai.



– Tobuli kvepalai egzotiškoms atostogoms?

– Coqui Coqui „Coco Coco“ kvepalai visuomet man primins vasaros dienas, o visai neseniai Marakeše įsimylėjau Sergen Luten „Fleurs D’oranger“ kvapą.

– Los Andželo gyvenimo būdas – tai…?

– Pusiausvyra tarp darbo ir poilsio.

– Kokia tavo rutina – nuo ryto iki vakaro?

– Rytą pradedu nuo jogos, tuomet – šviežių vaisių kokteilis ir kavos puodelis. Iki pietų stengiuosi atsakyti į elektroninius laiškus iš Europos ir Niujorko. Tuomet – susitikimai ir greičiausiai dieną pabaigsiu vakariene vakarinėje pusėje (West Side), labai tikėtina, kad „Chateau Marmont“ restorane.

– Restoranai, kuriuos dievini?

– „Manuela“ terasa Arts District rajone – tai restoranas, įsikūręs meno galerijoje. Maistas čia gaminamas iš vietinių ūkininkų tiekiamų produktų.

Taip pat negaliu atsispirti „Gjusta Bakery“ – ji man primena Kopenhagą.

„Café Stella“ – niekada neprašausi vieta rytinėje dalyje. Ji – lyg senus laikus menanti prancūziška braserija.

Man restoranuose atmosfera, aptarnavimas ir interjeras yra lygiai taip pat svarbūs kaip ir kokybiškas maistas. Visi jie kartu ir atskirai yra kritiškai svarbūs faktoriai.

– Maistas, kuriam negali atsispirti?

– Man labai patinka, kad Los Andžele patiekalai yra lengvi, sveiki, tačiau aromatingi ir skanūs. Iš esmės, man patinka įvairus maistas, tačiau niekada negaliu atsispirti Italijos, Japonijos ir Izraelio virtuvėms.

– Tavo grožio ritualai?

– Dievinu sekmadienio SPA ritualą, kai galiu kelias valandas skirti saunai, odos priežiūrai. Didžiausia mano silpnybė – veido grožio priemonės.

– Los Andželo grojaraštis?

– Neilo Youngo „Out on the Weekend“, James’o Blake’o „I’ll Come Too“ ir Elliotto Smitho „Angeles“.

– Trys miestai, į kuriuos visuomet norisi sugrįžti?

– Be Los Andželo – Kopenhaga, Paryžius, Portas.



– Trys atostogų vietos, kuriose gera?

– Mano atostogų kryptys dažniausiai yra „už ribų“: dievinu „Couvet de Pozzo“ Korsikos kyšulyje – daug ramesnėje ir labiau laukinėje salos dalyje. „Korakia Hotel“ viešbutis Palm Springse ir „Joshua Tree“ visuomet bus mano prioritetiniai savaitgalio pasirinkimai Los Andžele. Ir, žinoma, „Le Barn“ – kaimo viešbutis miške vos valanda kelio nuo Paryžiaus. Jei norite žinoti šiuo metu madingiausias atostogų kryptis, be abejonės, tai – Italijos pakrantė, Balis ir Jukatano pusiasalis.

– Gamta ar visgi miestas?

– Esu abiejų mišinys – dievinu gyvenimą mieste, tačiau man gyvybiškai svarbu ištrūkti į gamtą, išsigryninti požiūrį, tačiau taip, didelių miestų energija mane magnetizuoja…

Instagram / @olivialopez ir „Lust for Life“ nuotr.

– Pabaik mano sakinius:

Feminizmas… tai – kelias į ateitį.

Sveika gyvensena… tai – balansas.

Menas… yra tiesa.

Atostogos… – out of office.

„Instagram“… – atitrūkimas nuo tikrovės.

Dvasingumas… – ryšio ieškojimas.