DELFI Stilius publikuoja ištrauką iš leidyklos „Vaga“ knygos „Elegancijos gidas“.

Amerikietė nustebtų prancūzės spintoje pamačiusi kabant tiek mažai drabužių, tačiau būtų priversta pripažinti, kad kiekvienas drabužis yra aukštos kokybės, pagal amerikietiškus standartus turbūt gana brangus ir tobulai pasirinktas pagal prancūzės gyvenimo būdą. Prancūzė dėvi juos ilgą laiką, o išmeta tik tada, kai drabužiai susinešioja arba tampa nebemadingi ir kai jos draugė sako: „Kaip džiaugiuosi, kad nutarei pasipuošti savo raudonąja suknele, ji visada man taip patiko!“ – prancūzė priima tai kaip komplimentą (nes tai ir yra komplimentas).

Amerikietes dažnai šokiruoja aukštos Paryžiaus parduotuvėse parduodamų drabužių kainos ir jos stebisi, kaip jauna karjeristė, uždirbanti dvigubai mažiau, nei analogiškas pareigas užimanti amerikietė, gali sau leisti krokodilo odos rankinę ir kostiumėlį iš „Balmain boutique“. Atsakymas paprastas: ji perka labai nedaug drabužių, ir pagrindinis jos tikslas – įsigyti po vieną tobulą derinį kiekvienai gyvenimo situacijai, o ne krūvą įvairiausioms nuotaikoms tinkančių drabužių.

Elegantiška prancūzė tikisi, kad jos paltai bus tinkami mažiausiai trejus metus, kostiumėliai ir suknelės mažiausiai dvejus metus, o vakariniai drabužiai apskritai neribotą laiką. Ji vienu metu turi vos kelis apatinio trikotažo komplektėlius, tačiau dažnai juos keičia. Tą patį galima pasakyti apie prancūzės batus ir pirštines, tačiau jos rankinės tarnauja metų metus. Vienintelius atostogų drabužius prancūzės atnaujina kiekvieną vasarą. O perka juos dažniausiai jau gatavus prekybos centruose ar ne tokiose brangiose autorinėse parduotuvėlėse.

Žinoma, šiuos skirtingus požiūrius lemia skirtingas gyvenimo būdas, ir negalima paneigti to, kad amerikietę nuolat supa visokiausios pagundos ir atakuoja madų reklamos, kurioms neįmanoma atsispirti. Be to, amerikietėms nuo vaikystės kalama į galvą, kad jų vaidmuo šalies ekonomikoje – be perstojo pirkti ir vartoti.

Ir vis tiek klausiu savęs, ar ji negautų daugiau naudos nors kartkartėmis kiekybę iškeitusi į kokybės paieškas. Galbūt tada suprastų, kad išaugo ne tik jos elegancija, bet ir džiaugsmas bei pasitikėjimas savimi, kuriuos jai sukelia jos drabužiai.

Knyga „Elegancijos gidas“
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)