„Mada ir drabužiai – mano saviraiškos forma, mano jausmų ekspresija. Aš ignoruoju taisykles ir nevaržau savęs“, – taip savo ryškų ir praėjusių dešimtmečių įkvėptą stilių apibūdina Hanna. Kartais žvelgiant į Hannos „Instagram“ nuotraukas atrodo, lyg ji būtų atkeliavusi laiko mašina iš Lady Di laikų.

– Papasakok, kokioje šeimoje augai?

– Augau nuostabioje šeimoje mažame miestelyje Švedijos pietuose. Visuomet buvau apsupta meilės ir šilumos, kurią suteikė tėvai. Šeima man buvo labai svarbi, nors dažnai laiką su ja iškeisdavau į pasimatymus su draugais. Ypač daug laiko praleisdavau su mažąja sesute Ida. Visi buvome labai laimingi ir saugojome vienas kitą.

Viskas kardinaliai pasikeitė prieš daugiau nei dvejus metus, kai mano tėčiui buvo diagnozuotas kasos vėžys. Jis „išėjo“ iš šio pasaulio praėjus aštuoniems mėnesiams po diagnozės. Iki šiol atrodo, kad sapnuoju baisiausią savo košmarą. Ilgiuosi jo nuolatos, tačiau kaskart kartoju, kad turiu būti stipri ir toliau žengti per gyvenimą.

– Mada ir mados žaidimas tikriausiai padeda išgyventi gyvenimo keliamus iššūkius. Kaip mada atsirado tavo gyvenime?

– Man visuomet patiko būti matomai. Tiek, kiek save atsimenu, visuomet mėgau rengtis kitaip nei kiti, rinkdavausi spalvotus drabužius, o tai Švedijoje nebuvo labai dažnas atvejis. Mada ir drabužiai buvo mano saviraiškos forma, mano jausmų ekspresija. Iš aistros madai prieš dešimt metų pradėjau rašyti ir tinklaraštį. Jau trejus metus jis užima visą mano laiką ir yra viena pagrindinių mano veiklų. Daugiau mažiau viskas sukasi aplink jį.

Vida Press nuotr.

– Kaip atrodo tavo darbas?

– Iki šiol nesugebu atsakyti į šį klausimą savo močiutei. Iš esmės, esu kūrybinio turinio kūrėja – dirbu su keliais komerciniais projektais. Taip pat nemažą mano darbo dalį užima fotosesijų stilizavimas, kūrybinis rašymas. Kiekvieną dieną parašau daugybę elektroninių laiškų, o pagrindinė reikiama savybė tokiam nepriklausomam darbo pobūdžiui – geras laiko ir darbų planavimas. Visgi tai nėra labai paprasta: iš esmės dirbu dvidešimt keturias valandas, septynias dienas per savaitę, net ir per atostogas. Geresnė rutina – mano to do sąraše.

– Kur pasisemi idėjų savo darbui ir kūrybai?

– Mane įkvepia naujos vietos ir laimingi žmonės. Būtent tuomet jaučiuosi savimi ir noriu kurti.

– Kokie tinklaraščiai yra tavo akiratyje?

– Jei atvirai, pastaruoju metu daugiausia laiko praleidžiu „Instagram“. Nors tikrai užmetu akį į „Manrepeller“ ir savo draugės interjeristės Johannos tinklaraštį.

– Kopenhaga versus Stokholmas…

– Stokholmas – nuostabaus grožio. Kaip aš pasiilgau savo draugų! Tačiau Kopenhaga... Tai – mano mėgstamiausias miestas. Kopenhagos vibes, žmonės ir visos tos vietos – čia aš jaučiuosi kaip namie.

– Kaip atrodo pastarosios tavo dienos Kopenhagoje?

– Mano dienos nebūna vienodos, tačiau visuomet stengiuosi atsikelti aštuntą valandą ryte ir einu paplaukioti į šalimais esantį kanalą. Pusryčiauju balkone – skystai virtas kiaušinis, grūdų duona, jogurtas su granola ir, žinoma, kava.

Vida Press nuotr.

– Kas geriausiai apibūdina Kopenhagos gyvenimo stilių?

Tikrai manau, kad žmonės Kopenhagoje labiau nei kiti mėgaujasi gyvenimu ir kiekviena diena. Tai ir sukuria „kopenhagietišką“ miesto jausmą, kuris man taip patinka.

– O Stokholmas?

– Stokholmas šiuo metu itin susikoncentravęs į verslo kryptį. Jei vienokiomis ar kitokiomis aplinkybėmis sutinki naujų žmonių, vienas pirmų klausimų tikrai būna: „Kokioje sferoje dirbi?“ Jaučiu, kad Stokholme susiformavo kultūrinė norma dirbti iki vėlumos, maudytis strese ir bėgioti su kavos puodeliu rankoje iš vienos vietos į kitą.

– Tu labai daug keliauji. Kokie tavo mėgstamiausi 3 miestai?

– Niujorkas, nes ten gyvena mano viena geriausių draugių Babba. Niujorkas man visuomet pažeria naujų minčių ir idėjų.

Barselona, nes čia prieš kelerius metus praleidau daug laiko ir ją įsimylėjau.

Bornholmas – tai mažutė Danijos sala, kurioje mano vaikino tėvai turi be proto jaukų vasarnamį. Tai absoliutus rojus, kuriame labiausiai atsipalaiduoju.

– Restoranai Kopenhagoje ir Stokholme?

– Stokholme: „Babette“, „Barbro“, „Nizza“ ir „Vina“. Specialiomis progomis – „Faran“ ir „Pom and Flora“ pusryčiams.

Kopenhagoje: „Osteria 16“, „Mangia“, „Babylon“, „Apollo“, „Il Buco“. Taip pat mano vaikino „Cacio e Pepe“ namuose. Dar į sąrašą įrašyčiau „Sonny“, „Beau Marche“ ir „Granola“.

Asmeninio albumo nuotr.

– Kas tavo grojaraštyje?

– „Cigarettes after sex“, „Robyn“ ir „Rhye“.

Scandi „Instagram“ profiliai, kuriuos verta patikrinti:

– @hannamw
@babba
@saniaclausdemina
@lottalinainlove
@matildadjerf
@lisa.olssons
@mayasoulpaustian
@hildasandstrom
ir mano meilė – @frederikdarre

– Apibūdink savo stilių.

– Man patinka flirtuoti su septintuoju dešimtmečiu, baltais batais ir A formos suknelėmis. Dievinu kostiumėlius ir monochromines eilutes. Bet labiausiai dievinu spalvas! Rengiuosi priklausomai nuo savijautos ir, manau, drabužiai atskleidžia mane tokią, kokia esu!

– Kokios įtakos tavo stiliui turi gyvenimas Kopenhagoje?

– Nuo tos dienos, kai čia apsigyvenau, tikrai pradėjau geriau rengtis. Pradėjau ignoruoti taisykles ir nebelimituoju savęs. Kopenhagoje pamilau maksi sukneles, jas vilkiu net tada, kai važiuoju su dviračiu.

Scandi chic – kokia ji?

– Scandi chic vertina minimalizmą ir kasdienius drabužius, juos vilki be jokių pastangų, tačiau visada atrodo subtiliai ir madingai. Beige, juoda, balta, pilka ir švelniai melsva – tai spalvos, kurios vyrauja jos aprangoje. Kai atostogauju, mėgstu rengtis vien tik baltai arba vien tik kreminiais atspalviais.

– Kur perki savo drabužius?

– Su vaikinu mėgstame lankytis vintažo ir antrų rankų parduotuvėse, ten dažniausiai ir apsiperkame. Taip pat mėgstu Arket ir mažus naujus prekių ženklus.

Scandi mados ženklai, kuriuos privalu žinoti?

– „Toteme“, „Ganni“, „Blanche“, „Sania D’mina“ ir „Stine Goya“.

– Tavo mados ikonos?

– Gal nuskambės narcisistiškai, tačiau esu pati sau ikona. Mes nuolatos lyginame save su kitais, o tai daugeliu atvejų gali blaškyti. Visos esame skirtingos, o tai ir yra nuostabu. Būkime savo ikonomis ir nuolatos auginkime pasitikėjimą savimi.

– Mėgstamiausios mados tendencijos šiuo metu?

– Viskas, ką dėvėjo mano mama, kai buvau dar maža. Jaučiu devintojo dešimtmečio dvasią ir man tai patinka.

– Kvepalai šiltajam sezonui?

– Le Labo „The Noir“.

– Tavo grožio rutina?

– Šiuo metu naudoju septynių žingsnių „Tata Harper“ rutiną – man tai labai patinka! Taip pat mano kasdienybė neįsivaizduojama be Lumene „C Vitamin Boost“. Taip pat noriu išbandyti Verso Skincare serumą.

– Pabaik mano sakinius:

– Daniška hygge... – geriausias būdas praleisti laiką.

Švediška fika... – kiekvienos dienos privalomybė. Kavos puodelis ir kažkas saldaus...

Šiukšlių rūšiavimas... – noriu į tai įdėti daugiau pastangų. Kiekvienas turėtume pasistengti.

Sveika gyvensena ... – tai meilė sau. Juoktis ir jausti šilumą kūne bei prote.

Feminizmas... – kiekvienas turime būti feministai. Tiesą sakant, esu pavargusi nuo šio žodžio. Sunku patikėti, kad dabar yra 2019 metai ir mes vis dar apie tai kalbame. Tai mane piktina.

Dvasingumas ... – tai taip jaudina. Noriu sužinoti daugiau.

„Instagram“... – išprotėjęs pasaulis. Bet aš jį dievinu, nes ši platforma suteikė man galimybę kurti.

Asmeninio albumo nuotr.