Viena iš priežasčių, kodėl Jackie buvo tokia mylima, – jos amerikietiškas stilius. Vis dėlto, ji mėgdavo stebėti madų pristatymus Paryžiuje, Milane, kurdama savo stilių glaudžiai bendradarbiavo su dizaineriu Olegu Cassini. Prancūzijoje gimęs amerikietis, turintis rusų ir italų aristokratų kraujo, tapo oficialiu Baltųjų Rūmų dizaineriu.

Senas šeimos draugas O. Cassini kūrė jai originalius drabužius, taip pat kopijavo modelius iš Paryžiaus – iš jo Jackie grįždavo su eskizais, iš žurnalų išplėštais puslapiais ir su iškarpomis iš fabrikų.

Jacqueline Kennedy

Per oficialius vizitus į Prancūziją Jackie vilkėdavo savo numylėtinio Huberto Givenchy drabužius ir taip pamalonindavo prancūzus. Didėjant jos įtakingumui, pirmoji Amerikos dama aistringai pamėgo Chanel švarkus ir Christiano Dioro platėjančias sukneles.

Jackie nepamirštama dėl laikui nepavaldžios elegancijos, kuria šiandien žavimasi ne mažiau nei anuomet. Štai keli unikalūs, išskirtiniai buvusios pirmosios JAV ponios stiliaus atributai:

1. Didžiuliai saulės akiniai, perlai ir šilkinės skarelės

Jackie stilius pasižymėjo manieringomis detalėmis, kurios suteikdavo jai unikalumo. Vena iš tokių detalių – apvalūs arba kvadratiniai dideli saulės akiniai. Su šiuo aksesuaru, taip pat su perlų karoliais ir šilkinėmis skarelėmis, ji prisimenama iki šių dienų.

Jackie rinkdavosi didžiulius saulės akinius, kad pasislėptų nuo paparacų, bet tuo pačiu jie buvo išskirtinis jos stiliaus akcentas. Koridoriuje ji laikė visą kolekciją saulės akinių, prieš išeidama iš namų kuriuos nors išsirinkdavo. Jackie patiko „Nina Ricci 3203“, „Francois Pinton Spa 2“ ir prancūzų akinių dizainerio Pierre Marly „Traction P711“, kurių jis jai pardavė net kelias poras.

Jackie Kennedy

2. Laisva, tiesaus kirpimo suknelė

Jackie mėgo laisvas, tiesaus kirpimo sukneles. Daugybėje nuotraukų ji įamžinta su tokio kirpimo suknelėmis be rankovių ar su trumpomis, kiek pūstomis rankovėmis. Prie tokių iki kelių ilgio suknelių ji avėdavo batelius su žemais, kvadratiniais kulniukais.

Mėgstamiausi jos bateliai buvo „Roger Vivier“ prekės ženklo „Piligrim pump“ modelis.

Jacqueline Kennedy

3. Kuklūs dviejų dalių kostiumėliai

Neabejotinai visi atsimins Jackie dviejų dalių kostiumėlius su sijonu. Prie jų ji dėvėdavo mažutę, kietą skrybėlaitę, mūvėdavo pirštines, priderindavo nedidelę rankinę ir „Roger Vivier“ batelius.

Daugeliu progų ji pasirinkdavo šį išskirtinį savo įvaizdį, paįvairindama savitais akcentais – mėgstama „Castellani ar „Hermes“ apyranke ar išskirtiniu „Dior“ vėriniu ant kaklo.

Jacqueline Kennedy, Johnas F. Kennedy

4. Kaspinai, diržai

Daugelis Jackie švarkų ir suknelių buvo su kaspinais ar ryškiais diržais. Suknelė inauguracijos šventiniam vakarui irgi buvo puošta kaspinu per liemenį – ši detalė keliavo per ateinančių dešimtmečių jos drabužius.

Jacqueline Kennedy Onasis ir Lee Radziwill

5. Mini rankinės

Jackie favoritas buvo italų mados namai „Gucci“, o jie sukūrė rankinę, kurią pavadino „Jackie“ Amerikos pirmosios damos garbei. „Gucci“ iki šiol kuria tokio stiliaus rankines.

6. Liemenuotas moteriško stiliaus paltas

Jackie dažnai vilkėdavo liemenuotus paltus su apvalia apykakle ir dviguba sagų eile ir prie jų priderintas sukneles.

Jacqueline Kennedy
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)