Kolekcija pristatyta mados namų būstinėje Paryžiuje. Būtent ten, salono atmosferoje, savo kolekcijas iki pat mirties 1957 metais pristatinėjo ir mados namų įkūrėjas Ch. Dioras. Skelbiama, kad būtent to laikmečio dvasia alsuoja ir naujausi aukštosios mados darbai. Salone buvo sukurta tamsi, paslaptinga ir kiek bauginanti atmosfera.

„Dior“ aukštosios mados kolekcija

Įspūdingų subtilios konstrukcijos suknelių sijonams apimties suteikė plunksnos ir nėriniai, diržu sujuosiamiems švarkams masyvumo suteikė pūstos rankovės. Moteriškumą aukštino korsetai ir galvos apdangalai.

Mados namų kūrybos vadovė Maria Grazia Chiuri teigė, kad kolekcijoje dominuojanti juoda spalva pasirinkta ne be priežasties. „Jei norite sutelkti visą dėmesį į kirpimus, siluetus – juoda spalva tam puikiai pasitarnauja“, – teigė dizainerė.

Aukštosios mados savaitė, truksianti iki liepos 4 dienos – puiki galimybė mados kūrėjams išlaisvinti fantaziją ir bent trumpam atsiriboti nuo masinės gamybos reikalavimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)