DELFI Stilius publikuoja ištrauką iš leidyklos „Vaga“ knygos „Elegancijos gidas“.

Nuo drabužių aukštu kaklu iki palaidinių be petnešėlių – visokiausių rūšių iškirptės vienu ar kitu metu išgyveno savo aukso amžių, įskaitant ir tą drąsų stilių, kai krūtinė buvo visiškai apnuoginta. Kalbant apie iškirpčių mados ateitį, aišku tik tiek, kad tai, kas šiandien nemadinga, rytoj gali būti paskutinis mados klyksmas.

– V formos iškirptės atrodo tikrai elegantiškai tik tada, kai yra labai gilios, beveik iki juosmens;

– Trapecijos formos iškirptė, kuri pastaruosius kelerius metus buvo šiek tiek užmiršta, vis dėlto yra gražiausia iš visų. Tą patį galima pasakyti ir apie vakarinę palaidinę be petnešėlių.

Apskritai ypač gilios iškirptės atrodo patraukliau aukštoms ir šiek tiek pilnesnėms moterims nei žemoms ir lieknoms.

V formos iškirptės yra lyg pagal užsakymą sukurtos labai iškiliam biustui, tačiau su viena sąlyga – iškirpimas neturi apnuoginti tarpo tarp krūtų. Be to, jeigu esate žemo ūgio, juosmens linija turėtų būti kaip įmanoma aukščiau, kad vizualiai prailgintų visą siluetą.

Net tada, kai dar buvo madingos, puošnios vakarinės suknelės be petnešėlių labiau tiko aukštoms moterims. Tereikia padaryti eksperimentą ir prie minėtų suknelių pridėti dvi petnešėles: pastebite, kaip stebuklingai paaugote mažiausiai dešimt centimetrų?

Nesimetriškas iškirptes priderinti prie kasdienės aprangos gana sudėtinga, geriausiai jos tinka vakarinėms graikiško stiliaus lengvai krintančioms suknelėms.

Plati, aukštai ties raktikauliu iškirpta ir iki pečių išsitęsusi iškirptė yra pati moteriškiausia ir tinka beveik kiekvienai moteriai. Ši iškirptė idealiai išryškina nuostabius pečius, gražią nugarą ir lygias mentes. O jeigu mentės vis dėlto yra išsišovusios, gal geriau pasirinkti V formos iškirptę, kad stuburas būtų apnuogintas tik per vidurį.

Išgaubta ir švelniai gale arba priekyje paklostuota iškirptė taip pat yra puikus pasirinkimas, norint pridengti šiek tiek kuprotą nugarą ar iškilią krūtinę.

Dieną mieste nevalia dėvėti suknelės su labai gilia iškirpte. Net kai šokteli temperatūra, labai atvira iškirptė, kuri tikrai atrodytų patraukliai ir dailiai vakare, dienos šviesoje atrodo nelabai skoningai ir net šiek tiek nepadoriai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)