Smagu kalbėti apie stilių ir protokolą, kuris vis dėlto dabar liberalėja ir tampa vis įvairesnis. Nors ryškios spalvos ir aukšti kulniukai nebėra kažkas neįprasto, kartais klausimų kyla: kas visgi yra tinkama, į ką reikia atkreipti dėmesį ir kaip formuoti korporatyvinį garderobą, kuris yra matomas viešai?

Moterų politikių aprangoje, kaip ir bet kurioje viešai matomoje aprangoje, yra nemažai psichologijos. Kodėl vienos spalvos verčia žmogų atrodyti šiltesnį, draugiškesnį ir kur kas arčiau visuomenės, o kitos – atitolina, sukuria šaltumo ir net atgrasumo įspūdį? Kodėl vienos derybos praeina sklandžiai, o kitos stringa, nors argumentai lyg ir tie patys?

Ne veltui dauguma politikoje esančių moterų naudojasi asmeninio stilisto paslaugomis ir to net neslepia. Joms visada reikia atrodyti nepriekaištingai, tačiau šiais laikais nuobodus mėlynas kostiumėlis jau nebetinka. Norisi surasti kiekvienai labiausiai tinkantį sprendimą, kuris ne tik atitiktų standartus, bet ir atspindėtų asmenybę bei neštų žinią.

Spalva

Ryškios, akį traukiančios spalvos atkreipia dėmesį, tačiau labai svarbu su jomis nepersistengti: kuo daugiau spalvų – tuo mažiau dėmesio jums. Todėl dabar politikių tarpe labai madingas monochromas. Vientisa spalva: vyšninė, balta, smėlio, švelni melsva, įvairios pastelinės. Taip dėmesys krenta į jus, tačiau nėra išblaškomas.

Brigitte Macron, Melania Trump

Raštai

Nors dar visai neseniai politikoje eksperimentuoti su drabužiais nebuvo įprasta, dabar viskas keičiasi. Drabužis neša atskirą žinutę, pabrėžia stilių ir net nuostatas, laisvėjantys politikai mėgsta neatsilikti nuo tendencijų ir naujausių mados kolekcijų, todėl raštai tampa itin svarbūs. Žinoma, juos reikia mokėti įvaldyti ir dėvėti taip, kad dėmesys neatitektų drabužiui, o tik pabrėžtų politikės vaidmenį.

Vientisumas

Ar pastebėjai, kad kiekviena labiau žinoma politikė turi savą braižą ir retai kada yra linkusi eksperimentuoti? Kodėl taip yra? Jos susikuria vaidmenį ir atpažįstamą žmonėms stilių, todėl nėra linkusios jo keisti ar vaikytis vėliausių tendencijų. Todėl ir Karalienė Elžbieta jau daugybę metų lieka ištikima savo klasikinio stiliaus ryškiam kostiumėliui ir skrybėlaitei.

Kelnių kostiumas

Turbūt labiausiai dėvimas politikių apdaras – kelnių kostiumas, kuris jau tapo nepavaldžia laikui klasika. Prailgintas švarkas ir klasikinės kelnės – saugus ir gana užtikrintas variantas. Jis simbolizuoja valdžią, galią ir turi savyje nemažai vyriškumo. Ar tai komplimentas – spręskite jūs.

Formos ir spalvos dažniausiai nekinta, tačiau trumpesnis švarkelis ir platesnio kirpimo kelnės arba tiesaus kirpimo švarkas ir siauros kelnės su kantu – modernesnės ir moteriškesnės interpretacijos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)