31 m. moters tėvai – Paulas Beckas ir Donatella Versace, charizmatiška blondinė, vadovaujanti „Versace“ mados namams. Milane gimusios Allegros dėdė buvo mados kompanijos įkūrėjas, dizaineris Giannis Versace. Allegrai buvo vos 11 metų, kai nužudė jos dėdę. Jo numylėtinė netrukus tapo mados imperijos paveldėtoja.

2011 m. interviu leidiniui „La Repubblica“ Allegra sakė: „Labiausiai troškau vieno dalyko – būti niekas, būti neatpažįstama, nepersekiojama.“ Šiuo metu jos turtas vertinamas net 800 mln. dolerių vertės.

Pirmame madų šou Allegra dalyvavo būdama vos dviejų dienų amžiaus. Ji užaugo mados pasaulyje, bet prestižiniai mados namai, ryškios podiumų šviesos ir išskirtiniai drabužiai bei prabanga jos niekada nejaudino.

„Pradinėje mokykloje mama rengė mane šilkiniais drabužiais, – 2007 m. pasakojo ji „Harper‘s Bazar“ -
Darželyje mane išsiuntė namo, nes negalėjau piešti pirštais dėvėdama tokią suknelę.“ Vaikystėje Allera domėjosi ne mada, o istorija ir drama. Pirmą pianiną jai padovanojo Eltonas Johnas, kurį ji vadino dėde, rašo „The Guardian“. Be to, ji devynerius metus lankė baleto studiją.

Allegra labai mylėjo dėdę Gianni, ji buvo tarsi taikos balandis tarp jo ir jos motinos, nes šie dažnai pykdavosi.

1996 m. Gianni pasakojo interviu „Vanity Fair“: „Man patinka kalbėtis su Allegra. Allegra sako tiesą apie Donatellą. Ji man sako: „Gianni, nesijaudink, ji visada truputį perdeda.“

Donatellai jų draugystė patiko, leidiniui „New York Magazine“ ji kartą sakė: „Mano vaikai buvo jo vaikai. Jis daug laiko leisdavo su Allegra. Nuo devynerių metų jis vesdavosi ją į muziejus, ji buvo apėjusi visus muziejus Amerioje, Prancūzijoje, Anglijoje, Gianni mėgo meną. Ji sėdėdavo su juo ir vartydavo meno albumus, išmanė Picasso kūrinius... nuostabu. Ji buvo nuostabi, ypatinga mergaitė.“

Gianni Versace

Allegra su jaunesniu broliu Danieliumi tragišku būdu sužinojo apie Gianni mirtį 1997 m. Vaikai sėdėjo ir žiūrėjo filmukus per televizorių, staiga programą pertraukė žinios – jie atpažino ekrane rodomą namą – tai buvo j dėdės namas Majamyje, JAV, kuriame jie daug kartų viešėjo vasaromis. Per televiziją pranešė, kad jų dėdę namuose nušovė žudikas maniakas.

„Ketverius metus gyvenau tamsoje, – pasakojo Allegra „La Repubblica“. – Mažai ką prisimenu iš savo gyvenimo iki tos siaubingos dienos. Netgi pamiršau, kaip jis atrodė, viską, ką jam jaučiau. Paskui palengva atsiminimai ėmė grįžti.

Vos 11 m. amžiaus Allegra jautėsi kalta, kad nebuvo šalia dėdės, kai jis mirė, ir pyko dėl jai užkrautos atsakomybės. Ji klausė motinos: „Kodėl dėdė Gianni pasirinko mane?“

Gianni Versace

2004 m. birželio 18 d. Allegra paveldėjo dėdės dalį „Versace“ imperijoje. Jai priklausė didžiausia akcijų dalis, dėdei Santo – 30 proc., o mamai Donatellai – 30 proc. akcijų. Bet Allegra nenorėjo turėti nieko bendro su „Versace“ imperija.

Pirmiausia ji paprašė duoti jai laiko. Pasak Donatellos, ji norėjo kelerių metų laisvės ir užbaigti studijas. Tad Donatella vadovavo mados namams, o Allegra, būdama 20 m. išvyko į Ameriką studijuoti prancūzų kalbos, meno istorijos ir vaidybos.

„Mokiausi aktorystės. Man labai patiko vaidinti nepriklausomuose filmuose, kurių niekas nenorėjo žiūrėti“, – pasakojo ji leidiniui „La Repubblica“ 2011 m. – Vis tik buvau Versace, negalėjau pabėgti, man tai buvo žalinga.“

Ji ir toliau pati užsidirbdavo pragyvenimui, dirbo stiliste Niujorko teatre, dizainerių madų šou. „Aš noriu anonimiškumo“, – sakė ji.

Bet nuo savos istorijos nepabėgsi. Nors dažnai vadindavosi tėvo pavarde Beck, paparacai greitai imdavo šniukštinėti ir dairytis iš už kampo. Fotografuodavo, kaip ji bėgioja parke, sekdavo paskui iki darbo, taigi išsaugoti anonimiškumą darėsi neįmanoma.

Donatella Versace su dukra  Allegra Versace Beck

2007 m., praėjus metams nuo studijų Amerikos koledže pradžios, Allegros motina ir tėvas išplatino tokio pobūdžio pranešimą: „Mūsų duktė Allegra daug metų serga sunkia liga – anoreksija. Jai teikiamas geriausias įmanomas gydymas, kuris duoda teigiamų rezultatų.“

Po šio pranešimo apie Allegrą beveik nieko nesigirdėjo. 2016 m. ji su Donatella dalyvavo renginyje „Met Gala“. Ji pareiškė žurnalistams: „Priešingai nei mano mama, nepakenčiu garsenybių.“

Allegra toliau gydosi. Ji dažniausiai nesirodo „Versace“ biure, nors ir yra oficiali kompanijos direktorė.

„Jei Allegra pamato kur nors savo nuotrauką ar pamato save per televiziją, ji eina iš proto. „Jai – dismorfija (nepasitenkinimas savo kūnu), – teigė buvęs „Versace“ mados namų Milane darbuotojas leidiniui „News Corp“. – Sako, kad ji dirba kompanijoje, bet iš tiesų „Versace“ kompanijoje ji niekam nevadovauja.“

Neseniai per televiziją pradėjo rodyti serialą „Gianni Versace nužudymas: Amerikietiško nusikaltimo istorija“.

Versace šeima išplatino pranešimą, kuriame teigia, kad nedavė leidimo ir niekaip neprisidėjo prie serialo kūrimo. Donatella uždraudė serialo režisieriui Ryanui Murphy‘ui rodyti seriale Allegrą. „Ryanas nufilmavo sceną su Allegra, – gruodį pasakojo šaltinis „Page Six“. – Bet jis gerbia Allegros valią ir iškirpo tą sceną. Donatella nenori, kad seriale būtų įkūnyta jos duktė.“

Allegra Versace

Iš tiesų labai nedaug žinome apie Allegrą, kurios gyvenimas amžiams pasikeitė nuo tada, kai jos dėdę Gianni, grįžtantį iš pasivaikščiojimo paplūdimiu 1997 m. liepos rytą nušovė Andrew Cunananas.

Ji tarsi išnyko iš akiračio, kai nužudė jos dėdę, kurį pati vadina genijumi. Nepaisant išskirtinio jos šeimos statuso, turtų, galios, peršasi mintis – ji norėtų būti kažkuo kitu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (103)