Kaip kilo idėja sukurti plaukus tausojančias ir jų nepešančias šukas?

– Šukas sukūriau iš didelės aistros plaukams ir noro juos kuo labiau apsaugoti. Tik pagalvokite, anksčiau turėjome vienas šukas viskam – šlapių plaukų iššukavimui, džiovinimui, šukuosenos formavimui.

Pagalvokite, juk moterys turi devynias galybes makiažo šepetėlių. Kurį šepetėlį naudojate antakiams? O akims? Šepetėliai yra sukurti tam tikrai veido zonai. Taip pat – ir su plaukų šukomis. O mes tomis pačiomis šukomis stengėmės padaryti viską! Tačiau net ir šukavus plaukus kuo švelniau, plaukų lūžinėjimo ir pešimo išvengti nepavykdavo. Tuomet pagalvojau – kas, jei ne mes elgtumėmės švelniai, o plaukų šukos atliktų šį darbą už mus?

– Kuo jūsų šukos išsiskiria iš įprastų parduotuvėse parduodamų modelių?

– Mūsų plaukų šukų šereliai yra pagaminti pagal specialią technologiją, yra tuščiaviduriai ir tokie lankstūs, kad natūraliai leidžia iššukuoti plaukus jų nepešant. Šereliai slysta labai švelniai, beveik nejuntamai. Įsivaizduojate, kaip palengvinome ilgakases dukras auginančių mamų kasdienybę? (Juokiasi.)

– Kaip gi gali būti, kad niekas apie tai nepagalvojo anksčiau?

– Moterys dažnai sako: kokia neteisybė, aš niekada neišsidžiovinu plaukų taip, kaip tą padaro mano kirpėjas salone. Aš nuoširdžiai tikiu tomis moterimis – juk kirpėjai metų metus mokosi ir kartoja tą patį veiksmą.

Dabar galite pasikliauti ne savo sugebėjimais, o tinkamomis priemonėmis.

– Tikiu, per tiek metų jau pavargote kalbėti apie britų televizijos laidą „Dragons Den“. Jos metu investuotojams pasiūlėte puikią idėją, tikėdamiesi sulaukti finansavimo, o jie jūsų ambicijas sumaišė su žemėmis. Dabar valdote milijoninį verslą. Ir pažiūrėkite, kas juokiasi paskutinis...

– Žinote, kai užsidaro vienos durys, atsiveria kitos. Investuotojai gal ir nurašė mano idėją, bet televizijos žiūrovai – ne. Tą pačią naktį, kai laida išėjo į eterį, po pirmųjų dešimties minučių sulaukiau pusantro tūkstančio užsakymų, plūdusių iš laidos žiūrovų. Pūkšt, pūkšt, pūkšt – užsakymų skaičius su kiekviena minute vis didėjo.

– Žinote, Lietuvoje turime daugybę jūsų šukų analogų. Ar iššukuoja plaukus taip pat gerai, kaip originalios? Iš patirties žinau, nė iš tolo!

– Labai įdomu, kad tai paminėjote. Iš tiesų, rinkoje yra labai daug panašių šukų. Bet pažvelkite į mūsų pirmąsias, originalias šukas – jos neturi rankenos ir buvo pirmosios šukos be rankenos rinkoje. Kodėl? O gi tam, kad žmonės nesugalvotų šių šukų naudoti plaukų stilizavimui arba vietoje apvalaus šepečio džiovinant plaukus. Nepatogu ir visai ne tam skirta! Klasikinio modelio šukos be rankenos yra skirtos tik plaukų iššukavimui.

Žmonės yra ne kartą įsigiję analogą, galvodami, kad tai tos pačios „Tangle Teezer“ šukos. Ir rezultatai juos nuvylė, žmonės ėmė sakyti „išpūstas reikalas!“. Bet iš tiesų, jei tiesiog įsigijo prastos kokybės analogą.

– Skaičiau, kad šukas gaminate Jungtinėje Karalystėje. O juk gaminti trečiojo pasaulio šalyse būtų gerokai pigiau...

– Ir man taip sakė. Žinote, tiek metų pradirbęs plaukų stilistu, puikiai suvokiu vieną dalyką – jei nori padaryti kažką gerai, turi tą padaryti pats. Šukų gaminimas mūsų namų pašonėje, neabejotinai, brangus malonumas, tačiau jis turi daug pliusų – nuolat palaikome kontaktą su gamykla, galime stebėti visus gamybos procesus ir užsitikrinti kokybę.

Ar tai pavyktų, jei šukas gamintume kažkur už jūrų, marių? Vargiai, juk ilgas kelias – dažnai nepriskraidysi. Kartais tai, ką esi susigalvojęs mintyse, sunkiai įmanoma išreikšti žodžiais – todėl glaudus bendradarbiavimas su gamybininkais man leidžia išvengti daugybės problemų.

Neturiu nė menkiausios abejonės, kad sprendimas neiti pigiausiu keliu pasiteisino – jei nebūčiau jo priėmęs, šiandien mūsų įmonė nebūtų tokia sėkminga.

Shaun Pulfrey

– Kokių sunkumų patyrėte savo karjeros kelyje? Galbūt yra klaidų, kurias, atsukęs laiką atgal, mielai ištaisytumėte?

– Dėl pamatinių verslo dalykų aš neklydau, tačiau problemų užkulisiuose išvengti ne visuomet pavyksta. Kai įmonė ėmė sparčiai augti, mums reikėjo nuolat palaikyti tempą, kai kurie žmonės natūraliai nespėjo pavymui – ilgainiui jų žinių tiesiog nebeužteko. Su kiekvienu laipteliu aukštyn turite atsigręžti atgal ir pažiūrėti, ar kuris nors jūsų komandos narys neatsilieka.

– Kaip jums pavyksta išsilaikyti rinkoje? Juk žmonės neperka naujų šukų kiekvieną sezoną, kaip tą daro su drabužiais ar avalyne.

– Plaukų šepetys – lyg dantų šepetėlis, kai šereliai susidėvi, ima lenktis, turite jį pakeisti nauju.

Šereliai turi būti lankstūs, kad maksimaliai atliktų savo darbą, tad kuo ilgiau naudojate tą patį šepetį, tuo prasčiau jis ima iššukuoti jūsų plaukus. Įsivaizduokite, kiek plaukų kondicionieriaus teks užsitepti, kad iššukuotumėte „kaltūnus“, o kondicionierius juk taip pat kainuoja. (Juokiasi).

Be to, yra ir dar vienas svarbus niuansas. Geros šukos plaukų lūžinėjimą gali sumažinti net penkiais procentais. Įsivaizduojate? Vien tik šukos! Tad galutiniame rezultate išleisite daugiau pinigų pirkdami priemones pažeistiems plaukams nei išleistumėte nusipirkę šukas, kurios padės jums išvengti tų pažeidimų.

– Atlikau namų darbus ir skaičiau daugybę jūsų interviu. Panašu, kad vienas iš jums pasiteisinusių marketingo triukų – šukų dalybos plaukų stilistams.

– Padovanojome daugybę šukų plaukų meistrams – o juk jie dirba ne tik savo salonuose, bet ir įvairiuose tarptautiniuose renginiuose, kai kurie stilizuoja Milano, Niujorko mados savaičių modelių plaukus. Kas būtų, jeigu jūsų kirpėjas keliais rankų mostais plaukų šukomis iššukuotų net ir nepaklusniausias sruogas? Sakytumėte – tuoj pat duokite man tas šukas! Štai taip mes, atrodytų, per akimirksnį tapome atpažįstami. Dabar mūsų šukomis šukuojasi ir garsenybės.

Modelis Cara Delevingne apie mūsų šukas pasakojo ir amerikietiškojo „Allure“ grožio skilties redaktorei, teigdama „žinote, jūs turite įsigyti tas šukas“. Ar gali būti geresnis įvertinimas, nei žmonių rekomendacijos, sklindančios iš lūpų į lūpas? Nes kad ir kas tu bebūtum – pasaulinio lygio supermodelis, biuro darbuotoja Lietuvoje ar namų šeimininkė Britanijoje – rezultatas visoms yra toks pats.

– Vienas iš dažniausių dalykų, kuriuos girdime – nešukuokite šlapių plaukų, padarysite sau meškos paslaugą. Ar šis mitas vis dar gajus?

– Prisiminkite, kaip žmonės savo plaukus šukavo anksčiau. Nuo pat šaknų iki galiukų vienu mostu, šlapiems plaukams nepritaikytomis šukomis (nes tokių tiesiog nebuvo). Normalu, kad plaukai lūžinėjo ir buvo išpešami. Tai pasenęs mitas, kuriuo nebereikėtų pasikliauti. Šlapius plaukus galite švelniai iššukuoti retomis šukomis arba specialiomis šukomis.

Shaun Pulfrey

– Kokių klaidingų kalbų dar esate girdėjęs?

– Moterys dažnai bėdavojasi, kad joms nepavyksta išdžiovinti plaukų taip, kaip tą daro jų kirpėjas salone. Mielos damos, tikiu, kad negalite, juk jūs ne plaukų stilistė! Be to, pačios pagalvokite – juk kirpėjas stovi jums už nugaros, jam kur kas lengviau manevruoti šukomis nei jums.

Dar vienas dalykas, kurį pastebiu – džiovindamos plaukus apvaliu šepečiu, moterys dažnai susikoncentruoja į džiovintuvą, bet pamiršta šukas. Tai didelė klaida, nes šukų darbas čia svarbiausias. Jei vienu metu daryti du darbus atrodo per daug sudėtinga, pasipraktikuokite: šepečiu ištempkite plaukus, kitoje rankoje laikydamos išjungtą džiovintuvą. Kartokite, kol veiksmas atrodys natūralus ir tik tuomet įjunkite džiovintuvą.

– Kokių patarimų turite mūsų skaitytojams?

– Nepersistenkite su plaukų priežiūros priemonėmis, pavyzdžiui, nenuplaunamu kondicionieriumi. Plaukams užteks nedidelio kiekio produkto – išspauskite žirnio dydžio produkto kiekį, patrinkite tarp delnų ir paskirstykite ant plaukų. Jei matysite, kad priemonės nepakanka – išspauskite dar tiek pat. Tai kur kas geriau nei iškart padauginti priemonės ant plaukų ir vėliau vaikščioti riebiais, sulipusiais ir neestetiškai atrodančiais plaukais.

Antras dalykas, jei mėgstate formuoti plaukus džiovintuvu ir apvaliu šepečiu, darykite tą vos išlipę iš dušo ir nusausinę plaukus švelniu rankšluosčiu. Kai kurios moterys turi įprotį šiek tiek padžiovinti plaukus ir tik tuomet imtis formavimo, bet štai vienas niuansas: drėgnas plaukas natūraliai pasiduoda formavimui. Jei šiek tiek išdžiovinsite plaukus ir tik tuomet imsitės formavimo šukomis, plaukas nebebus toks paslankus ir paveikus – o ir žalos jam padarysite ženkliai daugiau.

Trečia, prisiminkite senas geras plaukų putas, jos puikiai pasitarnauja formuojant šukuoseną.

Ir, galop, periodiškai priminkite sau šį dalyką – jei norite gražių ir sveikų plaukų, niekada nepagailėkite pinigų tinkamoms jų priežiūros priemonėms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)