M. Palaikytės laidoje viešėjusi dizainerė Airida Skrickienė pasakojo apie savo, kaip kūrėjos, karjeros pradžią, pasirinkimą kurti ne sostinėje, o Šiauliuose, ir pramogų pasaulio žvaigždžių įvertinimą.

Airidos gyvenime mada atsirado dar vaikystėje – jos motina ilgus metus dirbo modeliuotoja siuvykloje.

„Mama visuomet siūdavo sau drabužius, ji norėjo būti elegantiška ir stilinga. Tuo pačiu ir mus su seserimi rengdavo, net pildydavo mūsų norus, pasiūdavo tai, ko nebuvo parduotuvėse“, – prisiminimais dalijosi A. Skrickienė.

Jau būdama 13 metų Airida pasisiuvo savo pirmąją suknelę – sako, siuvo, nes negalėjo įsigyti norimo modelio parduotuvėje. O 18-os ji jau turėjo siuvėjos kvalifikaciją ir pati pildė klientų vizijas. Sako, vienas didžiausių sunkumų tuo metu buvo įgyvendinti kitų, o ne savus norus.

Airidos Skrickienės kolekcija

M. Palaikytė dizainerės taip pat teiravosi, kaip įvyko didysis jos karjeros lūžis, juk kuria ji jau seniai, tačiau viešumoje ryškiai sužibėjo tik prieš kelerius metus. „Tą lėmė socialiniai tinklai ir tiesioginis stilistų ryšys su žvaigždėmis įvairiuose projektuose. O stilistai glaudžiai dirba su dizaineriais“, – pasakojo A. Skrickienė.

Įdomu ir tai, kad kūrėjos mados namai įsikūrę ne sostinėje, o Šiauliuose. Ar šis sprendimas sąmoningas?

„Dar studijuodama dailę ir dizainą turėjau svajonę atidaryti savo studiją. Beveik prieš septynerius metus su vyru svarstėme galimybę keltis į Vilnių, bet pasilikti Šiauliuose buvo sąmoningas sprendimas. Susėdę ilgai diskutavome ir sudėjome pliusus, minusus. Po mokslų baigimo mano svajonė išsipildė – įsikūriau Šiaulių centre, pati susikūriau savo studijos interjerą. 80 proc. mano klientų yra vilniečiai, man nėra poreikio keltis į Vilnių. Kai kuriems jų vykti į Šiaulius yra net pramoga, jie čia anksčiau nėra buvę.

Be to, Šiauliuose ir konkurencija mažesnė. Šiauliuose darbui randu viską – čia platus audinių pasirinkimas ir jie kitokie nei Vilniuje. Turime užtrauktukų gamyklą, gumos virvelių gamyklą, siuvyklų begalė, jei prireiktų masinei gamybai – viską, ko reikia, randu Šiauliuose.

Airidos Skrickienės kolekcija

Tik štai masėms A. Skrickienė kol kas nesiuva – ji kuria vienetinius drabužius tiek moterims, tiek vyrams. „Visas mano siuvinių garderobas yra susiskirstęs į keletą rūšių – kasdienė, vestuvių ir proginių drabužių apranga. Kartais, kai turi laiko, siuvėja kuria ir savirealizacijos tikslais.

Kūrėjos drabužiai tapo ypač matomi po to, kai juos pradėjo vilkėti šou pasaulio atstovai. Dabar jos sukneles galima dažnai pamatyti ir ant svarbiausių renginių raudonojo kilimo. Ar sunku įtikti pramogų pasaulio atstovams?

„Įnoringam klientui nebūtina būti žvaigžde. Tačiau džiaugiuosi, kad žvaigždėms patinka mūsų kūryba, jų dėka galiu būti matoma“, – teigė A. Skrickienė.

Dmitrijus Jaruševičius, Gintarė Gurevičiūtė
Gintarė Gurevičiūtė vilki Airidos Skrickienės suknelę.

Visą pokalbį išgirsite „Žinių radijo“ laidoje „Mados misija“:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)