Trečiadienio rytas padirbiniais prekiaujančiam verslininkui turėjo prasidėti įprastai, tačiau neplanuota pareigūnų viešnagė sumaišė visas kortas.

Sostinės antrojo policijos komisariato tyrėjai tikrino gautą informaciją, kad į turgavietės teritoriją galimai atvyks mikroautobusas, kurio vairuotojas esą ketina pardavinėti garsių prekių ženklų padirbinius. Informacija pasitvirtino – pareigūnai aptiko daugybę klastočių.

Garsių prekių ženklų padirbiniai Gariūnuose

Pradėję kratą, pareigūnai iš maišų vieną po kitų traukė „deimantais“ padabintus „Gucci“ sportbačius, „Nike“, „Adidas“ bei „Emporio Armani“ marškinėlius, vyriškus „Hugo Boss“ batus ir „Michael Kors“ pinigines.

Galiausiai supratę, kad tai tėra lašas jūroje, tyrėjai nusprendė patikrinti ir prekybininko garažą. O štai jame laukė dar didesnė staigmena – daugybė maišų, sukrautų vienas ant kito taip tankiai, kad kone siekė lubas.

Garsių prekių ženklų padirbiniai Gariūnuose

Kaip paaiškėjo, naujos prekės buvo atvežtos visai neseniai ir netrukus turėjo būti paruoštos prekybai. Apie apmaudą dėl prikirpto galimai nelegalaus verslo bylojo ir įtariamojo veido mimikos. Kuo daugiau buvo randama padirbinių, tuo labiau raukėsi prekybininko kakta.

Pareigūnai iš viso konfiskavo apie 1,5 tonos padirbinių. Drabužiai, aksesuarai bei avalynė buvo sukrauti į kelis mikroautobusus ir išvežti į Vilniaus miesto antrąjį policijos komisariatą.

Tarp konfiskuotų klastočių: „Gucci“, „Louis Vuitton“, „Fendi“, „Dsquared“, „Icon“, „Tommy Hilfiger“, „Adidas“, „Nike“, „Dolce & Gabbana“, „Reebok“, Emporio Armani“, „Calvin Klein“, „Givenchy“, „Moschino“, „Vans“, „Versace“, „Moncler“, „Philipp Plein“, „Chanel“ bei „Balenciaga“ prekių ženklų padirbiniai.

Padirbtomis etiketėmis buvo papuošti įvairūs drabužiai, pradedant džinsais, tamprėmis, marškinėliais, sportiniais džemperiais, baigiant avalyne (sportbačiais, batais, šlepetėmis) ir aksesuarais.

Policijos duomenimis, įkliuvęs vyriškis su savimi turėjo ir grynųjų pinigų, jie buvo surūšiuoti įvairiomis kupiūromis. Prekybininko piniginę pareigūnai ištuštino 13 tūkst. eurų.

Garsių prekių ženklų padirbiniai Gariūnuose

Prekybininko atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl svetimo prekių ar paslaugų ženklo naudojimo. Už tai jam gresia bauda arba laisvės apribojimas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Kad to nebūtų maža, pradėtas ikiteisminis tyrimas ir dėl neteisėto vertimosi ūkine, komercine, finansine ar profesine veikla. Už tai baudžiama viešaisiais darbais arba bauda, laisvės apribojimu arba laisvės atėmimu iki ketverių metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (342)