Neretai pastebima, kad grįžę emigrantai puošiasi garsiais prekių ženklais: „Guess“, „Ralph Lauren“, „Michael Kors“, „Versace“, „Levis“, „Diesel“ ir kt. Nors Anglijos lietuvių grupių, kuriose siūlomi garsių prekių ženklų padirbinių, yra apstu, miestiečių vilkimos puošmenos nebūtinai yra kopijos.

Per visą Jungtinę Karalystę išsibarsčiusios drabužių ir namų apyvokos prekių parduotuvės „Tkmaxx“ duoda peno apkalboms – kodėl garsūs prekių ženklai, kurie originaliose parduotuvėse kainuoja šimtus, čia parduodami vos už dviženklę sumą? Kalbama, kad tai – senos kolekcijos ar sandėlių likučiai, kurių neverta laikyti ateičiai. Kiekviena moteris žino, kad nėra nieko laikinesnio už „paskutinį mados šauksmą“.

Prieš daugiau nei du dešimtmečius Bristolyje atsirado pirmoji amerikiečių „Tkmaxx“ parduotuvė, kurių ilgainiui per visą karalystę pridygo it grybų po lietaus. Galimai, dauguma garsių prekės ženklų, bandydami prisidėti prie mažesnės taršos ir kilusių skandalų dėl kolekcijų naikinimo, asortimento likučius perparduoda išparduotuvėse.

Anglijos lietuvių naujienų portalo „Anglija.today“ žurnalistė keliose „Tkmaxx“ parduotuvėse ir peržvelgė, ar garsiausių prekės ženklų išties galima įsigyti už gerokai mažesnę kainą.

Apsilankius dvejose parduotuvėse – centriniame Londone ir Rytų Londone – buvo galima pasijausti tarsi grįžus į gimtinę. Kas kelintas pirkėjas – lietuvis, kuris nepergyvena dėl sugaišto laiko ieškant savo dydžio ar norimo prekės ženklo prekės.

Arčiau centrinės Londono dalies, kur atsižvelgiama į turistų ir mados mylėtojų srautą, parduotuvės asortimentas gerokai platesnis. Galima rasti „Burberry“, „Stella McCartney“, „Victoria Beckham“ ir kitų mados namų senų kolekcijų drabužių.

„Michael Kors“ geltona nėriniuota suknelė, kuri išties panaši į parduodamą oficialiame prekės ženklo puslapyje, kainuoja vos 50 svarų. O tai yra net 200 svarų pigiau nei originali suknelės kaina.

Vos už 40 svarų galima įsigyti ir Kembridžo kunigaikštienės Kate Middleton pamėgto prekės ženklo „Hobbs“ švarkelį, kurio originali kaina siekia apie 180 svarų.

Šį sezoną populiarios burgundinės spalvos „Radley“ rankinė kainuoja 90 svarų ir tai pirkėjams leistų sutaupyti beveik 100 svarų, lyginant su originalia kaina.

„Victoria Beckham“ akinių rėmelių kainos taip pat gali gerokai nustebinti. Dažniausiai jų kaina kyla nuo 300 svarų, oficialioje svetainėje per išpardavimą juos galima įsigyti už 170-200 svarų, o „Tkmaxx“ juos siūlo už 50 svarų.

Tai – vieni iš nedaugelio pavydžių, kaip įsigyti garsių prekės ženklų drabužių ar aksesuarų pigiau. Emigrantės išties gali džiaugtis prabanga ir vardiniais madingais drabužiais, kartais nutylėdamos, kad ši mada – gerokai nupiginta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (301)