Sekmadienį tarp prekystalių su mediniais šaukštais ir rūkytomis žuvimis vaikštinėjo visa galybė savitą stiliaus pojūtį turinčių vilniečių ir miesto svečių. Ir nors įprasta sakyti, kad lietuviai dažniausiai renkasi tamsią spalvų paletės dalį, šįkart išvydome išties originalių ir išskirtinių įvaizdžių – viskas, ko prireikė tokiam įspūdžiui sukurti tebuvo ryškesnės nei įprasta spalvos.

Žvilgtelėkite, kaip sekmadienį puošėsi Kaziuko mugės lankytojai:

Ar kada nors susimąstėte, kodėl vieną dieną pasirenkate vilkėti skaisčiai geltonus marškinėlius, o kitą – niekuo neišsiskiriantį pilko atspalvio megztinį? Kaip teigia Agnė Gilytė, mūsų pasirenkamos drabužių spalvos neretai tampa mūsų emocijų ir nuotaikos atspindžiu.

Anot stilistės, drabužių spalvomis mes aplinkiniams taip pat perduodame vienokią ar kitokią žinutę. Vos sutikę žmogų visų pirma, pastebime jo drabužių spalvą, po to kūno kalbą ir tik tuomet kreipiame dėmesį į veido išraišką.

Skirtingos spalvos siunčia skirtingas žinutes. Pavyzdžiui, rožinė spalva simbolizuoja sentimentalumą ir jausmingumą, tačiau pilkšvo atspalvio turinti rožinė kad norite savo emocijas pasilikti tik sau.

Skaisti raudona spalva aplinkiniams signalizuoja, kad esate drąsus ir jaučiate valdžios troškimą. Raudona spalva taip pat traukia dėmesį, aktyvuoja, o kartais net ir kelia spaudimą. Jei aplinkiniai pavargę ir užsidarę savyje, tokia jūsų rūbo spalva gali erzinti ir atgrasyti.

Jei renkatės vilkėti mėlynos spalvos drabužius, veikiausiai, jaučiate didelį fizinį nuovargį.

Kaip drabužių spalvos veikia mūsų įvaizdį ir net savijautą išgirsite DELFI Stilius konferencijoje su Agne Gilyte.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)