Į Paryžių K. Lagerfeldas persikėlė 1953 metais, o praėjus trisdešimtmečiui ėmėsi „Chanel“ kūrybos vadovo pareigų. Pirmuoju jo darbu šiems mados namams tapo 1983 m. rudens aukštosios mados kolekcija. Tuo pačiu metu dizaineris dirbo ir su mados namais „Chloe“, „Fendi“, kūrė pagal individualius užsakymus.

Kasmet vokiečių kilmės dizaineris mados namams „Chanel“ sukurdavo 6 kolekcijas, kurias pristatydavo itin efektingai. Madų šou būdavo rengiami Paryžiaus Didžiuosiuose rūmuose, kurie kiekvieną kartą pasikeisdavo neatpažįstamai.

Juose buvo įrengta kosminė „Chanel“ raketa, prabangūs prancūziški sodai, kriokliai su krintančio vandens kaskadomis, sniego šalis, o 2019 m. pavasario ir vasaros kolekcijos pristatymui rūmai buvo transformuoti į tikrų tikriausią paplūdimį.

Karlas Lagerfeldas

Kai Coco Chanel baigė karjerą, Karlas tarsi prikėlė jos mados namus naujam gyvenimui. Dizaineris sumodernino garsiuosius „Chanel“ tvido kostiumėlius, sukūrė šiuolaikinės damos įvaizdį, o kartu – „Chanel“ pavertė geidžiamiausiu įtakingų mados tinklaraštininkų ženklu. Ką jau kalbėti apie vienetines aukštosios mados sukneles, kurias kino ir muzikos apdovanojimuose vilkėdavo didžiausios ekranų ir scenos žvaigždės.

Šįmet imta nerimauti dėl K. Lagerfeldo sveikatos, kai jis pirmą kartą per visą kūrybos laikotarpį neatėjo pasisveikinti su žiūrovais po 2019 m. pavasario haute couture kolekcijos pristatymo. Naujausia Karlo kurta „Chanel“ kolekcija (2019-2020 m. rudens ir žiemos) turėtų būti pristatyta Paryžiaus mados savaitėje, kovo 5 dieną.

Šiandien K. Lagerfeldą žino visas mados pasaulis, tačiau atpažįstamas jis ne tik dėl savo talento, unikalaus braižo, bet ir išvaizdos. Jau daugelį metų Karlo uniforma buvo tapę juodai balti drabužiai, dažniausiai juodas klasikinis švarkas, juodi siauri džinsai ir balti marškiniai aukšta apykakle. Dizaineris retai pasirodydavo viešumoje be kaklaraiščio ir odinių pirštinių nukirptais galais, visuomet akis slėpdavo masyviais „Chanel“ akiniais nuo saulės.

Žurnalas „L'Officiel Lithuania“ kviečia pagerbti didžiojo mados metro atminimą ir rytoj, vasario 20 dieną, vilkėti K. Lagerfeldo uniformą – juodai baltus drabužius. Savo nuotrauka pasidalinkite „Instagram“, pridėkite grotažymes #lofficiellithuania ir #karlforever.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)