A. Kuzmickaitė: tai legendinis dizaineris

Lietuvos dizainerė ir mados kūrėja Agnė Kuzmickaitė sako, kad K. Lagerfeldas – vienas legendinių dizainerių ir senosios kartos korifėjų: „Jis vienas tikrųjų dizainerių, kurie pradėjo kurta dar tuomet, kai mada nebuvo tokia greita ir besikeičianti kaip dabar. Tie dizaineriai galėjo formuoti stilių, jų nebuvo tiek daug.“

Karlas Lagerfeldas

Anot A. Kuzmickaitės, galima sakyti, kad K. Lagerfeldu žymima epocha. „Be to, tai unikalus atvejis, kai dizaineris visa gyvenimą lieka aktuvūs ir kūrybingas. Tai tikrai labai reikšminga. K. Lagerfeldas kūrė ne tik mados namams „Chanel“, taip pat jis bendradarbiavo su „Fendi“, turėjo savo vardo brand’ą.

Man ypač imponuoja tai, kad jis sugebėjo mados namus „Chanel“ išlaikyti aktualius, esminiai dalykai nesikeitė. Šie mados namai visuomet buvo ant bangos, nors jų įkūrėjos – Coco Chanel – jau seniai nebėra“, – teigia dizainerė.

A. Kuzmickaitės teigimu, visiškai nežinia, kas užims mados namų „Chanel“ kūrybos vadovo vietą, tai labai įdomu. Dizainerė pastebi, kad tokioje profesijoje svarbu ne tik dizainerio kūryba, bet ir jo asmenybė.

J. Statkevičius: tai buvo šilta asmenybė

Dizaineris Juozas Statkevičius K. Lagerfeldą apibūdina kaip tikrą legendą, istoriją, prisimena jį kaip labai šiltą asmenybę ir didžiuojasi turintis jo autografą. Juodu ne sykį ir susitikę per aukštosios mados kolekcijų pristatymus Paryžiuje, tačiau vienas atvejis – išskirtinis.

„Turėjau savo žvynų suknelę Niujorke, ją davė vilkėti aktorei Nicolei Ritchie. Jos nuotrauka su ta suknele buvo amerikietiškajame „Harpers Bazaar“, o nuotraukos autorius – Lagerfeldas. Nes jis buvo ne tik madų kūrėjas, bet ir režisierius, fotografas.

Prieš maždaug penkerius metus per vieną „Chanel“ pristatymą jau po demonstracijos nuėjau su žurnalu pas Lagerfeldą ir paprašiau jo parašo. Jis atpažino, kad tai jo nuotrauka, o aš pasakiau, kad tai mano suknelė. Tada iškart šiltas bendravimas, prancūziški bučiniai į žandus“, – prisimena J. Statkevičius.

Karlas Lagerfeldas

Lagerfeldo filme – ir lietuvė Edita Vilkevičiūtė

Lietuvos modelis Edita Vilkevičiūtė, kuri yra vienas geriausiai apmokamų modelių pasaulyje, vaidino K. Lagerfeldo kurtame filme apie Coco Chanel jaunystę. E. Vilkevičiūtė yra sakiusi, kad, gavusi pasiūlymą iš legendinio kūrėjo, nepatikėjusi tuo. Vaidmenį filme modelis įvardija kaip vieną mėgstamiausių darbų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)