Londone G. Andriūnaitė baigė prestižinį mados universitetą „Istituto Marangoni“ ir dirbo su tarptautiniais ženklais L'Oréal, ALDO ir NA-KD. O viena iš įdomiausių Godos patirčių dirbant stiliste – „Vogue“ žurnalo viršelio stilizavimas, dirbant su garsiu fotografu John Rankin Waddell ir danų supermodeliu Lara Stone, rašoma pranešime spaudai.

Darbas su garsiais mados industrijos atstovais ir stilizavimo patirtis G. Andriūnaitei padėjo ir pačiai vystyti mikro-influencerės karjerą socialiniame tinkle „Instagram“. Mergina kas mėnesį kolaboruoja su dešimtimis prekinių ženklų, o paskutinis stilistės projektas – stiliaus patarimai, kaip dėvėti „Le SLAP“ prekinio ženklo juodo aksomo suknelę trims progoms.

G. Andriūnaitė pasakoja, kad nors labai mėgsta daugelio stileivų mėgiamus mados namus, tokius kaip Off-White ar ACNE Studios, tačiau savo drabužinę visų pirmiausia formuoja iš bazinių drabužių.

Vienas iš jų – juodo aksomo suknelė, kurią galima lengvai stilizuoti tiek šaltais žiemos mėnesiais, tiek orui kiek atšylant ir prasidedant pavasariui. Stilistė sako, kad tiek mieste, darbe ar vakarėlyje – viena suknelė gali tikti visur, jei nebijosite drąsiai žaisti su tuo, ką turite spintoje.

Goda pasakoja, kad variantų, kaip stilizuoti vieną suknelę labai daug: suknelė gali pavirsti į sijoną, jei ant suknelės dėvėsite ilgą švarką ar platų megztinį. Neilga suknelė gali lengvai persikūnyti ir į „oversized“ (liet. padidintas, praplatintas) marškinėlius, jei ji priderinta prie džinsų ar kelnių. Stilistė taip pat dalijasi trimis deriniais, kaip vieną suknelę vilkėjo trims skirtingoms progoms, gyvendama greitu, didelio miesto tempu.

„RSVP Ready“: visada pasiruošusi vakarėliui

„Net ir šaltaisiais žiemos mėnesiais po darbo pasirodyti vakarėlyje su stilinga, suderinta apranga – misija įmanoma. Kokybiška, juoda, vidutinio ilgio iš klasikinės aksominės medžiagos suknelė ir pora išskirtinių aukštakulnių – pasirinkimas, su kuriuo niekada neapsiriksite, pakviesta į bet kokio tipo vakarėlį.

Šiam įvaizdžiui pasirinkau blizgius aukštakulnius, nes jie puikia dera prie juodos spalvos ir gražiai kontrastuoja su aksominiu medžiagos žvilgesiu. Prie šios suknelės puikiai dėrėtų ir raudonos ar žalios spalvos aukštakulniai bei dideli auskarai“, – pasakoja Londone gyvenanti ir dirbanti stilistė G. Andriūnaitė.

Ofiso stilius: moderni klasika

„Darbovietėse, kur galima pasirinkti kiek mažiau klasikinį stilių, visada siūlau paeksperimentuoti ir rinktis drabužius, kurie žaismingi, atspindi jūsų asmenybę, bet kartu atrodo formaliai. Šį kartą suknelę sustilizavau su juodu megztuku, kurį užsivilkau ant suknelės. Taip pat priderinau ir šį sezoną labai madingą languotą švarką, kad deriniui suteikčiau daugiau formalumo.

Toks įvaizdis – daug oficialesnis, todėl puikiai tiks ir į darbą, ir į susitikimą. Batus taip pat galite derinti labai įvairiai – šiek tiek aukštesnį kulną turintys ilgaauliai derinį pavers moteriškesniu ir labiau elegantišku. O jei pasirinksite trumpus aulinukus ar sportinio stiliaus batus su juodomis, ilgomis kojinėmis – įvaizdžiui suteiksite spontaniškumo. Būkite drąsios pasirinkti pagal savo nuotaiką bei susitikimo reikšmę“, – pataria stilistė.

Miesto įvaizdis: stilinga, bet patogu

„Stilizuodama klientus visada žinau, kad net jei aprengsiu moterį pačia gražiausia ir jai tinkančia suknele, bet ji jausis nepatogiai – pas mane ji nesugrįš. Taigi, ir šiame įvaizdyje tą pačią aksominę suknelę stilizuoju su odiniu švarkeliu, stilingais sportbačiais bei akiniais nuo saulės. Taip savo įvaizdį per kelias minutes galite pakeisti į kasdienišką, kuris kurs stilingos, miesto ritmą jaučiančios moters įvaizdį. Toks įvaizdis labai gelbsti ir keliaujant – patogi avalynė ir švarkelis, kurį galite užsidėti ar nusiimti, temperatūrai svyruojant, kelionės metu bus geriausia apranga“, – sako Goda.

Ji taip pat pabrėžia, kad tokiame dideliame mieste kaip Londonas visada norisi jaustis išskirtine: „Kai nuolatos vyrauja panašūs aprangos stiliai, o moterys renkasi tuos pačius prekinius mados ženklus, džiaugiuosi, kad galiu nešioti kažką unikalaus ir gaminamo Lietuvoje. O būti pastebėtai, nepaskendusiai minioje ir gauti komplimentų – tai ką kiekvienai moteriai gali suteikti gerai apgalvoti stiliaus pasirinkimai.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)