„Leisk jiems būti. Čia neįmanoma rasti nei teisių, nei kaltų. Čia kaip aklam su kurčiu ginčytis. Julija, aš esu ta moteris, kurią aprašei ir man labiau norisi, kad rūbas būtų kaip antra oda, bet kartu gražu tai, kaip Juozas mato moterį. Aš esu ta, kuri bulvės veidu. Šiaip, pusė tautos tokiu veidu... (Pažiūrim į premjerą, pavyzdžiui).

Juozas yra tikras artistas, komediantas, nepakaltinamas kaip SEL. Aš tai džiaugiuosi, kad tokių yra. Švęskime įvairovę!“ – po J. Janus paviešintu susirašinėjimu su dizaineriu J. Statkevičiumi, komentarų skiltyje rašė B. Nicholson.

Antradienio rytą savo feisbuko paskyroje kulinarė, televizijos laidų vedėja paviešino dar vieną įrašą, kuriuo solidarizavosi su modelių pasaulio standartų neatitinkančiomis moterimis ir, be abejo, pašmaikštavo apie bulves.

„Akivaizdu, kad Juozas, nors dažniau kalba apie Paryžių, iš tiesų, yra ištikimas lietuviškai virtuvei ir bulviakasis yra jo mėgstamiausia derliaus šventė.

Kviečiu paragauti tikrai aštraus gardaus kugelio su dešra iš Kalabrijos dešra mūsų restorane Pilies gatvėje, jį gali tekti pervadinti iš „Drakono kugelis“ į „Juozo kugelis“, nes aštrumo netrūksta! O pagal komentarų skaičių DELFI matau, kad bulvė buvo ir bus mėgstamiausia Lietuvos daržovė! Aš, kai žiūriu į save veidrodyje, dažnai pagalvoju – bulvės veidas – ir kugelio niekada neatsisakau! #ašesustora #ašlaimingairstora“, – rašė B. Nicholson.

Savo mintimis socialinėje erdvėje pasidalijo ir žurnalistas, rašytojas, etiketo žinovas Giedrius Drukteinis.

„Su dideliu susidomėjimu perskaičiau Juozo Statkevičiaus atsakymą Julijai Janus – psichologiniu požiūriu, tai neįkainojamas pavyzdys. Mūsų lietuviško chamizmo. Jei jau mados ir grožio metras leidžia sau tokius išsireiškimus, tai ko tikėtis iš paprastos liaudies?

Ir ko išvis pasiekė tas vajus kovos prieš patyčias? (kaip suprantu, jo finansavimas baigėsi, ane?) Labiausiai stebina Juozo pasirinkimas pabrėžti fizinius Julijos bruožus – tai suvis nedžentelmeniška, nesąmojinga, net nevyriška...

Žurnalistas Giedrius Drukteinis

Jau Margaret Thatcher kadaise sakė: „jei mano oponentai imasi kibti prie mano fiziologijos, vadinasi, jie nebeturi ką daugiau pasakyti“. O Juozui ir visiems kitiems ateičiai patarčiau paprastą dalyką – reaguodami į kitų išpuolius (ir taip karštai), jūs tik suteikiate tam išpuoliui vertės ir reikšmės. Didžiausia paslauga, kurią gali padaryti chamui – sureaguoti į jo repliką, pašaipą ar elgesį. Patylėk, ir visų nuomonė nebeteks prasmės...“ – rašė žinomas visuomenės veikėjas.

G. Drukteinis taip pat pridūrė, kad „šiuo savo demaršu Statkevičius vienu mostu išbraukė visą mūsų visuomenės įdirbį kovoje prieš patyčias“.

DELFI primena, kad šeštadienio vakarą mados kūrėja Julija Janus išreiškė savo nuomonę apie lapkričio mėnesį pademonstruotą jubiliejinę Juozo Statkevičiaus kolekciją.

Dalijantis savo mintimis, dizainerė iškėlė probleminį klausimą: kas yra ta lietuviška mada? Teatras, industrija ar cirkas? Atgyvena ar inovacija? Kūrėjos įžvalgos netruko sulaukti ir J. Statkevičiaus dėmesio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (757)