„Dar gyvendama savo mažame miestelyje, Jonavoje, būdama 16 metų, prisimenu, varčiau žurnalą „Moteris“. Ten buvo garsus modelis Svetlana Griaznova, blondinė, baltų plaukų... Žiūriu ir galvoju, kad mano svajonė kada nors patekti ant viršelio. Juozas man tada kaip kūrėjas buvo kažkas tokio. Šiai dienai papuošiau visus viršelius ir darau Juozo šou“, – laidos reportaže kalbėjo A. Valentaitė.

Asta prisipažino, kad J. Statkevičius yra artimas jos bičiulis, su kuriuo tenka dalintis ne tik džiaugsmais, tačiau ir negandomis. Tuomet, kai teko išgyventi nemalonumus, Asta sako iš Juozo išgirdusi patarimą, kurį kaskart prisimena.

„Aš, kaip ir Juozas, – vieši žmonės. Ir toli gražu ne visada viskas einasi, kaip norisi. Yra buvę gyvenimo pokyčių, kuriuos eskalavo žiniasklaida, ne visada gerai. Visada vienas kitą palaikydavome ir, aišku, jo patarimas visada buvo: „Ai, Asta, kas ten pavydi, kas šneka už nugaros, nekreipk dėmesio! Pasitaisyk plaukus ir eik drąsiai į publiką graži, nuostabi, kaip visada!“ – apie dizainerio palaikymą pasakojo A. Valentaitė.

Modelis J. Statkevičiaus kolekciją pristatė jau 7-ąjį kartą, ir nors galėtų būti drąsiai vadinama podiumo veterane, jaudinosi lygiai taip, lyg žengtų pirmąjį kartą.

„Vis tiek yra tas vidinis jauduliukas, net pilvą raižo. Tiek kartų eita, bet vis vien jaudiniesi... Juozas daro ilgus podiumus, todėl labai pavargstu. Atrodo – na, kada gi baigsis? Eini eini ir kojos pradeda drebėti. Bet vis vien atlaikai“, – pasakojo A. Valentaitė.

Astos jaudulį, veikiausiai, sustiprino ir itin svarbus kolekcijos pristatymo svečias, iš pirmųjų eilių ją stebėjęs mylimasis Glenas Manchesteris. Apie jųdviejų santykius modelis nedaugžodžiauja iki šiol.

Glenas Manchesteris

Dar viena podiumo dama – buvęs modelis, verslininkė, 4 vaikų mama Eglė Grėbliauskaitė-Tursienė. Moteris prisipažino, kad anuomet jai yra tekę patirti didžiausią modelio košmarą.

„Pas Juozą pirmą ir paskutinį kartą esu kritusi scenoje! Įsivaizduokite, einu su gražiausia, ilgiausia suknele, scenoje visi ploja ir tada krentu žemyn! Tada aš supratau, ką reiškia išsireiškimas – noriu prasmegti skradžiai žemę… Dar ilgai tai sapnuodavau…“, – laidai pasakojo manekenė.

O ar Juozas dėl tokio akibrokšto manekenei yra ką nors prikišęs? „Oi ne, niekada. Jam viskas labai gerai“, – prisiminė Eglė.

Prieš madų šou daugiau nei 100 modelių rūpinosi net 40-ies žmonių komanda su Juozu priešaky. Tarp jaunų manekenių tą vakarą buvo galima buvo išvysti ir tas, kurios demonstravo vienas pirmųjų J. Statkevičiaus kolekcijų – Renatą Mikailionytę ir Medą Jonaitytę.

Renata sukėlė tikrą furorą, kai ant podiumo pasirodė su pulku raumeningų vyrų, dėvinčių tik apatines kelnaites. Tai buvo priminimas apie Juozo kūrybą 1993-aisiais metais.

Renata Mikailionytė

S. Griaznova vos kelioms dienoms į Lietuvą iš Niujorko grįžo tik dėl pasirodymo Juozo šou. Ji, kaip ne kartą sakė dizaineris, buvo viena jo mūzų. Garsus modelis prisiminė nesusipratimą, nutikusį tuomet, kai Juozo kurtą kolekciją turėjo demonstruoti Paryžiuje.

„Turėjau pradėti šou specialia suknele, siūta ant manęs. Tačiau vos jai atkeliavus, pamatėme, kad ji visa murzina, sutrypta. Mes, aišku, nežinojome, kas tai padarė, ir ar specialiai. Teko ją plauti, o pasirodymas turėjo prasidėti po valandos. Taigi aš podiumu ėjau šlapia suknele, tiesiog reikėjo eiti ir ėjau. Tiesa, niekas to nė neįtarė, ėjau ją demonstruodama taip, lyg ta šlapia suknelė buvo pati gražiausia. Ji ir buvo graži...“ – pasakos S. Griaznova.

S. Griaznova laidoje pasakojo, kad mokėsi stebėdama Juozo gyvenimą ir sėkmę. Visų pirma, nebijoti parodyti savo jausmų, nebijoti didžiuotis savo sėkme, pasigirti, būti pasitikinčiu savimi ir tikėti tuo, ką darai. Ir, aišku, mylėti save.

Būtent modelio darbas Svetlanai padėjo iš kompleksuotos paauglės pavirsti tvirta, savimi pasitikinčia moterimi.

Svetlana Griaznova

„Asmeniniame gyvenime džiaugiuosi, kad žmogus mane pamilo ne už grožį, o už tai, kokia aš esu. Sutinku su tuo, kad, deja, gražias moteris pirmiausia priima pagal jų išvaizdą. Aš visada to labai bijojau, todėl norėjau parodyti, kokia aš esu iš tiesų, kas mano tėvai. Reta, kai žmonės būtent tai priima ir klauso tavęs, nes dažniausiai visi nori matyti priešais save tiesiog gražią merginą“, – gyvenimiška patirtimi dalijosi manekenė.

Dar vienas garsus modelis, specialiai dėl Juozo šou atvykusi į Lietuvą – Edita Vilkevičiūtė. Ji – viena geriausiai apmokamų modelių pasaulyje. Beje, Edita dizainerio Karlo Lagerfeldo kurtame filme apie Coco Chanel jaunystę, suvaidino mados karalienę.

Edita Vilkevičiūtė

Demonstruojanti garsiausių mados namų drabužius, Edita sako niekada neatsisakanti, kai kviečia Juozas. Ar yra nutikęs koks kuriozas, demonstruojant Juozo drabužius? Edita pasakojo, kad su J. Statkevičiumi niekuomet nebūna liūdna.

„Praėjusiais metais, prieš pat primatavimus, pas Juozą lėkiau iš filmavimų juostai „Leitis“. Visas mano kūnas buvo išpaišytas tatuiruotėmis. Juozas mane pamatė ir sako: Jėzau, vaikeli, ką jie su tavimi padarė! Pirmą kartą mačiau, kad jis, atsistojęs prie kriauklės, pats plautų modelį su kempine, nes tiesiog negalėjo žiūrėti į mane tokią“, – pasakodama apie praėjusių metų akibrokštą juokėsi manekenė Karolina Toleikytė.

Karolina Toleikytė

Dar vieną podiumo žvaigždę – Ditę Antanaitytę – dizaineris yra ne kartą pavadinęs merginą, verta milijono. Nors ji jau pasitraukė iš mados verslo, Juozo kviečiama neatsisako pasirodyti ant podiumo.

„Mano didžiausias kuriozas, tikriausiai, bus šiandien, nes demonstruosiu gražią antklodę ir aviu išmera per mažus batus. O podiumas ilgas, bus nuotykis“, – prieš kolekcijos pristatymą kalbėjo Ditė.

Ditė sako su Juozu praleidusi daug laiko, tad gali papasakoti ne vieną pikantišką istoriją. Viena jų nutiko Kanuose. Jiedu tapo liudininkais po to, kai renginyje dingo 2 milijonų vertės vėrinys.

„Yra tekę tiesiai iš policijos ant raudono kilimo važiuoti ir tuo metu mašinoje bandyti makiažą pasidaryti. O iš šou – kiekvienas jų yra didelis kuriozas, kuriame sutelpa daug fiasko“, – pasakojo manekenė.

Ditė Antanaitytė

J. Statkevičiaus podiumas iš pirmųjų eilių:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)